Öncelikle soğanı derin bir kabın içine rendeliyoruz. Rendelenen soğanın suyunu sıktıktan sonra kıymalı köfte yapacağımız derin bir kabın içine koyuyoruz. Rendelenmiş soğanın üzerine kıymalı ilave ediyoruz ardından sarımsağı pul biberi, karabiberi, yenibaharı, yumurtayı ilave edip 5 dakika kadar yoğuruyoruz. Bayat ekmek içini su dolu bir kâseye batırıp suyunu elimizle sıkıp kıyma harcına maydanoz ilave edip yaklaşık yarım sat kadar yoğuralım. Yoğurma işlemi bitikten sonra kıymalı harcı streç ile sardıktan sonra buzdolabına dinlendirmeye bırakın.
Kıyma harcı dinlendikten sonra şekil vererek yayvan bir tavada kızartmaya başlayabilirsiniz. Eğer kıymalı harç elinize yapışıyorsa elinize suya batırarak yapışmasını önleyebilirsiniz. Kızartılan köfteleri servis tabağının ortasına alarak yanında patates kızartması ve garnitürle ikram edebilirsiniz.
Afiyet Olsun.