İlk olarak kıymalı böreğimizin iç harcını hazırlayalım. Bunun için soğanı ince ince doğradıktan sonra geniş bir tava da 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ ile kavuralım. Soğanların rengi değişene kadar Kavurduktan sonra kıymayı da ekleyip kısık ateşte yavaş yavaş kavurmaya devam ediyoruz. Yaklaşık 10-15 dakika kavurduktan sonra kıymalar suyunu bırakınca kabuklarını soyup küp-küp doğradığımız domatesleri ilave edip kısık ateşte kavurmaya devam ediyoruz. Ocaktan indirmeye yakın tuz, karabiber ve pul biberi ekleyip 2-3 dakika da baharatları ile kaynadıktan sonra ocaktan indirelim.
Kıymalı harcı biraz dinlenmeye bırakalım. Sıra böreğin sosunu hazırlamaya geldi süt ve sıvı yağın içine yumurtayı kırıp bir çırpıcıyla 1-2 dakika çırpın. Evinizde bulunan fırın tepsisini yağlayın bir adet yufka serilir üzerine hazırladığımız sütlü sos da sürülür. Bu işlem mi üç yufka için yapın. Üçüncü Yufkadan sonra yufkanın üzerine kıymalı harcı dağıtalım. Daha sonra kalan yufkaları da kat kat soslayarak dizelim. Tepsinin kenarına taşmış yufkaları üzerine kapatalım ve kalan sosu yufkanın tamamına dökelim. Böreği sosu ile yaklaşık yarım saat dinlendirdikten sonra daha 180 derecede ısıtılmış fırında güzelce kızarana kadar pişirin. Piştikten sonra dilerek istediğiniz şekilde sunum yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun.