Kıymalı Kömbe

Kıymalı kömbe, Türkiye'de pek çok yöreye ait kömbe yapılmakta. Her şehre göre ismi ve malzemeleri birbirinden çok farklıdır. Bazı yörelerde tatlı olarak ikram edilir. Damak tadına göre kıymalı ve patatesli olarak evlerinde yaparak misafirlerine ikram eder. Eski dönemler de kıymalı kömbeyi taş fırınlarında ve ekmek saclarında pişirilirdi.

Kıymalı Kömbe Malzemeleri (6 Kişilik)


Hamuru için

  • 5 su bardağı un
  • 3 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 750 gram tereyağı
  • 1 tane yumurta

İç Harcı için

  • 500 gram dana kıyma
  • 3 adet kuru soğan
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • Yarım çay bardağı kadar sıvı yağ
Kıymalı Kömbe' Nasıl Yapılır?

Kıymalı Kömbe Hamuru Nasıl Yapılır?

Öncelikle kıymalı kömbenin hamurunu hazırlayalım. Derin bir kabın içine sütü, unu, tuzu koyup hamuru yoğurmaya başlayalım. Hamur kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar yoğurduktan sonra hamuru iki bezeye bölelim. İkiye böldüğümüz hamurun birini oklava yardımı ile tepsinin boyutuna göre 1 santim inceliğinde açalım açtığımız bezeyi bir kenara alıp diğer ikinci bezeyi de aynı şekilde açalım. Daha sonra tereyağının yarısının eritelim açtığımız bezelerin üzerine döküp bir fırça yardımıyla yayalım. Daha sonra hamurların arasına birazcık un serpip ikiye katlayıp buzdolabın da yarım saat dinlendirmeye bırakalım.

İç Harcın Nasıl Yapılır?

İlk olarak soğanları ince ince doğrayalım. Yayvan bir tavaya sıvı yağı ve soğanı koyarak kavurmaya başlayalım. Soğanlar rengi pembe olana kadar kavurduktan sonra kıymayı ilave edelim. Kıyma ve soğanı da kısık ateşte yaklaşık yarım saat kadar kavuralım. Harcı indirmeye yakın karabiber, kimyon, kırmızı pul biber, tuzu ilave edip karıştıralım. Kısık ateşte 3-5 dakika daha karıştırdıktan sonra harcı ocaktan indirelim.

Daha önce buzdolabına dinlenmeye bıraktığımız katlanmış hamurları elimizle açalım. Fırın tepsisini biraz yağ dökelim ve bir fırça yardımıyla yağlayalım. Açtığımız hamuru fırın tepsisine yerleştirelim. Hazırladığımız iç harcını tepsiye yerleştirdiğimiz hamurun üzerine eşit bir şekilde dökelim. Açtığımız diğer hamuru iç harcın üzerine kapatalım. Hamuruen üzerine parmağımızla tepsiye değişecek şekilde 6 tane delik açalım. Kalan tereyağını eritelim açtığımız o deliklerin üzerine bir yemek kaşığı yardımıyla dökelim. Küçük bir kâseye yumurtayı kırıp çatalla çırpalım ve kömbenin üzerine döküp elimizle yayalım. Daha önce 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Piştikten sonra kömbeyi bir sofra bezine sarıp 20 dakika kadar dinlenmeye bırakalım. Dinlendikten sonra isteğe bağlı keserek sunum yapabilirsiniz.

Afiyet Olsun.
21.01.2024 09:05:08
Kıymalı Kömbe ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kıymalı Kömbe Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Kıymalı Kömbe"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Kıymalı Menemen

Kıymalı menemen, başlı başına sevdiklerinize bir akşam menüsü olacak kadar lezzetlidir. Üstelik domatesin, biberin mevsimi olan yaz aylarında hazırlarsa...
Devamını Oku

Kıymalı İmam Bayıldı

Kıymalı imam bayıldı, imam bayıldı yemeği aslında karnı yarık yemeği ile aynı şekilde yapılmaktadır. Yalnız iki yemek arasındaki fark imambayıldı yemeği...
Devamını Oku

Kıymalı Pide İçi

Kıymalı Pide İçi, kıymalı pide bizim ülkemizin en gözde ve en çok sevilen yemeklerinden birisidir. İtalyanlar için pizza neyse, Türkler için de kıymalı pide ...
Devamını Oku

Kıymalı Bezelyeli Börek

Kıymalı Bezelyeli Börek, çocuklarınıza ve tüm sevdiklerinize gönül rahatlığıyla hazırlayabileceğiniz bol sebzeli ve oldukça sağlıklı bir börek tarifidir. Çoc...
Devamını Oku

Kıymalı Erişte

Kıymalı Erişte, un, yumurta, yağ ve tuz ile hamuru yapılan daha sonra oklava yardımı ile açılıp 1 santim kalınlığında kesilen bir çeşit makarna. Doyuruc...
Devamını Oku

Kıymalı Börek İçi

Kıymalı börek içi, kıyma börek içi olarak oldukça sık kullanılan bir iç malzemedir. Böreğin lezzetini kat kat arttırarak harika sonuçlara imza atabilmek için...
Devamını Oku

Kıymalı Hünkâr Beğendi

Kıymalı Hünkâr Beğendi, Hünkâr Beğendi, halk arasındaki tabiri beğendi olarak bilinen közlenmiş mis gibi patlıcandan yapılırken, ek malzemelerde yağ, un, süt...
Devamını Oku

Kıymalı Hamur İşleri

Kıymalı hamur işleri, Kıymalı hamur işi tarifleri pek çok kişi tarafından sevilmektedir. Biz de bu hususta size birkaç çeşit kıymalı hamur işi tarifi sunmak ...
Devamını Oku

Kıymalı Bulgur Köftesi

Kıymalı bulgur köftesi, çok lezzetli olan bir yemektir. Yapımı biraz uzun sürüyor olsa bile, çok lezzetli olduğundan sürekli yenmek istenen bir yemektir. Yem...
Devamını Oku

Kıymalı Çin Böreği

Kıymalı Çin Böreği, pratik ve az malzemeden oluşan bir tariftir. Bu tarifin malzemeleri her evde bulunan malzemelerden oluştuğu için ekstra bir masraf yapılm...
Devamını Oku

Kıymalı Pide Kaç Kalori?

Kıymalı Pide Kaç Kalori, tüketilen besinlerin hazırlanma esnasında kullanılan malzemeler yemeğin kalori değerini doğrudan doğruya etkilemektedir. Genell...
Devamını Oku

Fırında Kıymalı Yumurta

Fırında Kıymalı Yumurta, Kahvaltılar için muhteşem bir tariftir. Hemen bir atıştırmalık yapmak isteyenler bu tarifi yapıp kısa zaman içerisinde kendilerine b...
Devamını Oku

Fırında Kıymalı Kaşarlı Patates

Fırında kaşarlı kıymalı patates, Fırın yemekleri benim favori yemeklerimden bir tanesidir. Fırın yemekleri bana daha lezzetli ve daha pratik geliyor her zama...
Devamını Oku

Kıymalı Mantarlı Börek

Kıymalı Mantarlı Börek, et ve sebzeyi bir arada sevenler için doğru bir seçimdir. Kahvaltılarda doyurucu bir şeyler yemek isteyenler bu tarifi yapabilirler. ...
Devamını Oku

Tavuk Kıymalı Köfte

Tavuk kıymalı köfte, tarifi kolayca yapılabilecek yemek tariflerinden biridir. İsterseniz tarifin ana yapım malzemesi olan tavuk eti kıymasını kasaptan alabi...
Devamını Oku

Kıymalı Pilav

Kıymalı pilav, haftada en az iki kere soframızda kıymalı pilav bulunur. Pilavın her yöreye göre yapılışı ve çeşidi vardır. Geleneksel bir lezzettir. Düğ...
Devamını Oku

Kıymalı Yoğurt Çorbası

Kıymalı Yoğurt Çorbası, yaz kış içilebilecek vitamin ve protein bakımından zengin bir çorba seçeneğidir.Kıymalı Yoğurt Çorbası M...
Devamını Oku

Galeta Unlu Kıymalı Börek

Galeta Unlu Kıymalı Börek, kolay bir şeyler yapmak isteyenler için doğru bir seçim olacaktır. İş hayatının yoğunluğundan dolayı yemek yapmaya vakti olmayanla...
Devamını Oku

Kıymalı Çörek

Kıymalı Çörek, beş çayı için harika bir hamur işidir. Aynı zamanda pratik bir şeyler yapıp yemek isteyenler için önerilir. Bu tarifi dileyen fazla miktarda y...
Devamını Oku

Kıymalı Kabak Yemeği

Kıymalı kabak yemeği, yapımı biraz zahmetli ama tadı oldukça güzel ve lezzetlidir. Kabak mutfaklarımızın vazgeçilmez sebzeleri arasında yer alır. Kabağı...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kıymalı Menemen
Kıymalı İmam Bayıldı
Kıymalı Pide İçi
Kıymalı Bezelyeli Börek
Kıymalı Erişte
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024