Orta boy bir tencerede biberleri yumuşayıncaya kadar 5 dakika haşlayalım, süzüp soğumaya bırakalım, iç harcı hazırlamak için kıymayı bir karıştırma kabına koyalım, soğanı soyalım ve rendeleyerek suyunu sıkalım, kıymanın üstüne koyalım ardından domatesi de rendeleyerek kıymaya ilave edelim. Maydanozu ince ince kıyarak onu da kıymaya ilave edelim isteğe ve ağız tadınıza göre tuz, karabiber ve kimyonu da ekleyelim, ardından domates salçası, biber salçası ve sıvı yağı da ekleyerek iyice karıştıralım, isteğe bağlı olarak sarımsak da ilave edebilirsiniz.
Daha sonra pirinç ve bulguru da yıkayarak karışımımıza ilave edip karıştıralım. Soğumaya bıraktığımız dolmalıkları alarak harcı içine dolduralım ve tencereye dizelim, burada dikkat etmemiz gereken dolmalıkları çok fazla doldurmamak, fazla doldurursak taşarlar. Tencereye dizdikten sonra kaynar su ile karıştırdığımız salçamızı kıymalı kuru biber dolmalarının üzerini örtecek biraz geçecek şekilde su ilave edelim, orta ateşte pişirip servis yapalım.
Afiyet olsun.