Kıymalı Kuru Fasulye Tarifi

Kıymalı kuru fasulye tarifi: Kıymalı kuru fasulye gerek Türk mutfağında gerekse de Dünyanın birçok ülkesinde sevilerek hazırlanıp yenen çok lezzetli bir yemektir. Özellikle kış aylarında daha çok tercih edilmektedir, küçük büyük herkes tarafından çok sevilir. Türk mutfağında kuru fasulyenin yanında turşu, pirinç pilavı ve evde mayalanmış yoğurttan yapılan ayranla birlikte sevisi yapılır.
Herkes tarafından çokça sevilen kıymalı kuru fasulyenin, zengin protein ve lif bakımından çok zengin besleyici ve sağlıklı olduğunu bilim insanları belirtmektedirler. Bu tarz sağlıklı beslenmeye özen göstererek, sofralarda sık sık yer vermeliyiz. Kuru fasulyeyi geceden suda bekletir isek piştiği zaman kabukları soyulmaz, daha kolay pişer. Şimdi dilerseniz kıymalı kuru fasulyenin tarifine geçelim.

Kıymalı kuru fasulye tarifi için gerekli olan malzemeler

  • 3 su bardağı kuru fasulye.
  • Bir adet kuru soğan.
  • 2-3 adet yeşil biber.
  • 1/5 yemek kaşığı domates salçası.
  • Pul biber.
  • Tuz.

Kıymalı kuru fasulye tarifi nasıl yapılır?


Kuru fasulyeleri geceden suda bekleterek yumuşatıp suyunu süzüyoruz. Kuru fasulyeyi haşlayacağımız derin bir tencereyi ocağa alıyoruz, kuru fasulyeleri tencereye alıp içerisine fasulyeleri biraz geçecek kadar su ekleyip kaynatıyoruz. Fasulyeleri çok fazla yumuşatmadan, dağılmayacak şekilde haşlıyoruz. Daha sonra süzülmesi için süzgece alıyoruz.

Kuru soğanı soyarak yemeklik olarak ince ince doğruyoruz.
Biberleri de ince ince doğrayıp hazırlıyoruz. Tencereye sıvı yağ ekleyip ısıttıktan sonra önce biberleri birkaç dakika kavuruyoruz. Sonra da soğanları ekleyip soğanla pembeleşinceye kadar kavurup kıymayı ekliyoruz. Kıyma piştikten sonra salçayı da ekleyerek 2-3 dakika daha kavuruyoruz. Haşlanmış kuru fasulyeleri ilave ettikten sonra karıştırıp üzerine kaynar su ekliyoruz. Su fasulyenin üzerini üç parmak geçecek şekilde ayarlanmalıdır, böylece kıvamı güzel olur. Bazı kuru fasulyeler suyu çok çektiğinden pişirme esnasında gerektiği kadar kaynar su ilavesi yapılabilir. Son olarak tuzunu da serpiştirip kapağı kapalı şekilde kısık ateşte kuru fasulyeler yumuşayana kadar pişirip kıvama geldikten sonra ocaktan alıyoruz. Kıymalı kuru fasulye tarifimiz hazırdır, biraz dinlendirdikten sonra sıcak olarak servis yapabilirsiniz. Servis esnasında isteğe göre tabaklara pul biber serpiştirilir.

Afiyet olsun.
20.01.2024 03:55:54
Kıymalı Kuru Fasulye Tarifi ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kıymalı Kuru Fasulye Tarifi Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Kıymalı Kuru Fasulye Tarifi"
Benim bulunduğum bölgede kış aylarında fasulye yapıldığı zaman hep etli özellikle içinde beyaz ve kırmızı et karışımı koymaktadırlar. Kuru fasulyenin içerisinde beyaz et gördüğüm zaman midem bulanıyor. Sade şekilde tüketmeyi seviyorum. Et, fasulyeye kattığı lezzet bir başkadır. Bu yüzden et yerine kıyma kullanırsam aynı şeklide kuru fasulye lezzetli olur mu?
Ayşenaz . 06.10.2018 22:26:50

Kıymalı Menemen

Kıymalı menemen, başlı başına sevdiklerinize bir akşam menüsü olacak kadar lezzetlidir. Üstelik domatesin, biberin mevsimi olan yaz aylarında hazırlarsa...
Devamını Oku

Kıymalı İmam Bayıldı

Kıymalı imam bayıldı, imam bayıldı yemeği aslında karnı yarık yemeği ile aynı şekilde yapılmaktadır. Yalnız iki yemek arasındaki fark imambayıldı yemeği...
Devamını Oku

Kıymalı Pide İçi

Kıymalı Pide İçi, kıymalı pide bizim ülkemizin en gözde ve en çok sevilen yemeklerinden birisidir. İtalyanlar için pizza neyse, Türkler için de kıymalı pide ...
Devamını Oku

Kıymalı Bezelyeli Börek

Kıymalı Bezelyeli Börek, çocuklarınıza ve tüm sevdiklerinize gönül rahatlığıyla hazırlayabileceğiniz bol sebzeli ve oldukça sağlıklı bir börek tarifidir. Çoc...
Devamını Oku

Kıymalı Erişte

Kıymalı Erişte, un, yumurta, yağ ve tuz ile hamuru yapılan daha sonra oklava yardımı ile açılıp 1 santim kalınlığında kesilen bir çeşit makarna. Doyuruc...
Devamını Oku

Kıymalı Börek İçi

Kıymalı börek içi, kıyma börek içi olarak oldukça sık kullanılan bir iç malzemedir. Böreğin lezzetini kat kat arttırarak harika sonuçlara imza atabilmek için...
Devamını Oku

Kıymalı Hünkâr Beğendi

Kıymalı Hünkâr Beğendi, Hünkâr Beğendi, halk arasındaki tabiri beğendi olarak bilinen közlenmiş mis gibi patlıcandan yapılırken, ek malzemelerde yağ, un, süt...
Devamını Oku

Kıymalı Hamur İşleri

Kıymalı hamur işleri, Kıymalı hamur işi tarifleri pek çok kişi tarafından sevilmektedir. Biz de bu hususta size birkaç çeşit kıymalı hamur işi tarifi sunmak ...
Devamını Oku

Kıymalı Bulgur Köftesi

Kıymalı bulgur köftesi, çok lezzetli olan bir yemektir. Yapımı biraz uzun sürüyor olsa bile, çok lezzetli olduğundan sürekli yenmek istenen bir yemektir. Yem...
Devamını Oku

Kıymalı Çin Böreği

Kıymalı Çin Böreği, pratik ve az malzemeden oluşan bir tariftir. Bu tarifin malzemeleri her evde bulunan malzemelerden oluştuğu için ekstra bir masraf yapılm...
Devamını Oku

Kıymalı Pide Kaç Kalori?

Kıymalı Pide Kaç Kalori, tüketilen besinlerin hazırlanma esnasında kullanılan malzemeler yemeğin kalori değerini doğrudan doğruya etkilemektedir. Genell...
Devamını Oku

Fırında Kıymalı Yumurta

Fırında Kıymalı Yumurta, Kahvaltılar için muhteşem bir tariftir. Hemen bir atıştırmalık yapmak isteyenler bu tarifi yapıp kısa zaman içerisinde kendilerine b...
Devamını Oku

Fırında Kıymalı Kaşarlı Patates

Fırında kaşarlı kıymalı patates, Fırın yemekleri benim favori yemeklerimden bir tanesidir. Fırın yemekleri bana daha lezzetli ve daha pratik geliyor her zama...
Devamını Oku

Kıymalı Mantarlı Börek

Kıymalı Mantarlı Börek, et ve sebzeyi bir arada sevenler için doğru bir seçimdir. Kahvaltılarda doyurucu bir şeyler yemek isteyenler bu tarifi yapabilirler. ...
Devamını Oku

Tavuk Kıymalı Köfte

Tavuk kıymalı köfte, tarifi kolayca yapılabilecek yemek tariflerinden biridir. İsterseniz tarifin ana yapım malzemesi olan tavuk eti kıymasını kasaptan alabi...
Devamını Oku

Kıymalı Pilav

Kıymalı pilav, haftada en az iki kere soframızda kıymalı pilav bulunur. Pilavın her yöreye göre yapılışı ve çeşidi vardır. Geleneksel bir lezzettir. Düğ...
Devamını Oku

Kıymalı Yoğurt Çorbası

Kıymalı Yoğurt Çorbası, yaz kış içilebilecek vitamin ve protein bakımından zengin bir çorba seçeneğidir.Kıymalı Yoğurt Çorbası M...
Devamını Oku

Galeta Unlu Kıymalı Börek

Galeta Unlu Kıymalı Börek, kolay bir şeyler yapmak isteyenler için doğru bir seçim olacaktır. İş hayatının yoğunluğundan dolayı yemek yapmaya vakti olmayanla...
Devamını Oku

Kıymalı Çörek

Kıymalı Çörek, beş çayı için harika bir hamur işidir. Aynı zamanda pratik bir şeyler yapıp yemek isteyenler için önerilir. Bu tarifi dileyen fazla miktarda y...
Devamını Oku

Kıymalı Kabak Yemeği

Kıymalı kabak yemeği, yapımı biraz zahmetli ama tadı oldukça güzel ve lezzetlidir. Kabak mutfaklarımızın vazgeçilmez sebzeleri arasında yer alır. Kabağı...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kıymalı Menemen
Kıymalı İmam Bayıldı
Kıymalı Pide İçi
Kıymalı Bezelyeli Börek
Kıymalı Erişte
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024