Kıymalı Lahana Sarması
Kıymalı lahana sarması, lahana ülkemizde pek çok kişi tarafından sevilen bir sebze olmasa da sağlık açısından pek çok faydaları olan sebzeler arasında yer alır. Özellikle lahana suyu obezite ve kilo sorunu olan kişiler için çok fayda sunmaktadır. Lahana sarması tarifini arzu ederseniz kabul günlerinizde veya akşam yemeği için hazırlayıp afiyetle tüketebilirsiniz.
Kıymalı Lahana Sarması Malzemeleri- 1 tane orta boy lahana
- 300 gr az yağlı kıyma
- 2 su bardağı pirinç
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı kuru nane
- 2 tane kuru soğan
- 1 tutam maydanoz
- 3 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 tatlı kaşığı karabiber
Kıymalı Lahana Sarması Nasıl Yapılır?
Kıymalı lahana sarmasını hazırlamak için derin bir tencere alın ve içerisine su ilave edip kaynamayı bırakın. Su kaynayınca lahanayı yapraklara ayırın ve kaynar suyun içerisine alıp bir taşım kaynatın. Bu aşamada lahanaları fazla haşlamamaya dikkat edin. Fazla haşlanırsa eğer sararken yırtılıp dağılabilir.
Diğer taraftan kıymalı harcı hazırlamak için kıymayı, tuzu ve baharatları bir karıştırma kabının içerisine alın ve karıştırın. Kuru soğanı ve maydanozu ince kıyım yapıp kıymanın üzerine ilave edin. Pirinci bol su ile yıkayın ve kalan diğer malzemeler ile karıştırma kabının içerisine alın. Harcı bir güzel yoğurun ve ardından lahanaları sarma işlemine geçin.
Haşlanmış ve soğumuş olan lahana yapraklarından birkaç tanesini tencerenin altına dizin. Ardından bir tane lahanayı tezgâhın üzerine alın ve avuç içi genişliğinde parçalar kopartın. Kopartılan parçalardan bir tanesini alıp geniş olan kısmına kıymalı iç harca ilave edin. Yaprak sarması sarar gibi lahanayı sarın.
Sarılmış olan lahana sarmalarını tencerenin içerisine yassı ve aralıklı olarak dizin. Bütün lahanaları sardıktan sonra üzerine bir su bardağı su ve bir tatlı kaşığı biber salçasını açıp lahanaların üzerine dökün. Orta harlı ateşin üzerine lahana sarmalarını yaklaşık 20 dakika kadar pişirin ve sürenin ardından pişip pişmediği kontrol edin. Pirinçler yeteri dirilikte pişmiş ise tencereyi ocağın üzerinden alın ve bir örtünün arasına sarın. Yaklaşık 10 dakika dinlendirin ve ardından sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun.
19.01.2024 13:21:52
Kıymalı Lahana Sarması ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|