Kıymalı Lahana Sarması

Kıymalı lahana sarması, lahana ülkemizde pek çok kişi tarafından sevilen bir sebze olmasa da sağlık açısından pek çok faydaları olan sebzeler arasında yer alır. Özellikle lahana suyu obezite ve kilo sorunu olan kişiler için çok fayda sunmaktadır. Lahana sarması tarifini arzu ederseniz kabul günlerinizde veya akşam yemeği için hazırlayıp afiyetle tüketebilirsiniz.

Kıymalı Lahana Sarması Malzemeleri

  • 1 tane orta boy lahana
  • 300 gr az yağlı kıyma
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • 2 tane kuru soğan
  • 1 tutam maydanoz
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı karabiber

Kıymalı Lahana Sarması Nasıl Yapılır?


Kıymalı lahana sarmasını hazırlamak için derin bir tencere alın ve içerisine su ilave edip kaynamayı bırakın. Su kaynayınca lahanayı yapraklara ayırın ve kaynar suyun içerisine alıp bir taşım kaynatın. Bu aşamada lahanaları fazla haşlamamaya dikkat edin. Fazla haşlanırsa eğer sararken yırtılıp dağılabilir.

Diğer taraftan kıymalı harcı hazırlamak için kıymayı, tuzu ve baharatları bir karıştırma kabının içerisine alın ve karıştırın. Kuru soğanı ve maydanozu ince kıyım yapıp kıymanın üzerine ilave edin. Pirinci bol su ile yıkayın ve kalan diğer malzemeler ile karıştırma kabının içerisine alın. Harcı bir güzel yoğurun ve ardından lahanaları sarma işlemine geçin.

Haşlanmış ve soğumuş olan lahana yapraklarından birkaç tanesini tencerenin altına dizin. Ardından bir tane lahanayı tezgâhın üzerine alın ve avuç içi genişliğinde parçalar kopartın. Kopartılan parçalardan bir tanesini alıp geniş olan kısmına kıymalı iç harca ilave edin. Yaprak sarması sarar gibi lahanayı sarın.

Sarılmış olan lahana sarmalarını tencerenin içerisine yassı ve aralıklı olarak dizin. Bütün lahanaları sardıktan sonra üzerine bir su bardağı su ve bir tatlı kaşığı biber salçasını açıp lahanaların üzerine dökün. Orta harlı ateşin üzerine lahana sarmalarını yaklaşık 20 dakika kadar pişirin ve sürenin ardından pişip pişmediği kontrol edin. Pirinçler yeteri dirilikte pişmiş ise tencereyi ocağın üzerinden alın ve bir örtünün arasına sarın. Yaklaşık 10 dakika dinlendirin ve ardından sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.
19.01.2024 13:21:52
Kıymalı Lahana Sarması ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kıymalı Lahana Sarması Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Kıymalı Lahana Sarması"
Merhaba, bende lahana sarmasını yemeyi çok seviyorum. Haşlarken ayarını pek tutturamadığım için ya çok yumuşak kalıyor yada çok sert kalıyor.
Harem . 31.08.2018

Kıymalı Menemen

Kıymalı menemen, başlı başına sevdiklerinize bir akşam menüsü olacak kadar lezzetlidir. Üstelik domatesin, biberin mevsimi olan yaz aylarında hazırlarsa...
Devamını Oku

Kıymalı İmam Bayıldı

Kıymalı imam bayıldı, imam bayıldı yemeği aslında karnı yarık yemeği ile aynı şekilde yapılmaktadır. Yalnız iki yemek arasındaki fark imambayıldı yemeği...
Devamını Oku

Kıymalı Pide İçi

Kıymalı Pide İçi, kıymalı pide bizim ülkemizin en gözde ve en çok sevilen yemeklerinden birisidir. İtalyanlar için pizza neyse, Türkler için de kıymalı pide ...
Devamını Oku

Kıymalı Bezelyeli Börek

Kıymalı Bezelyeli Börek, çocuklarınıza ve tüm sevdiklerinize gönül rahatlığıyla hazırlayabileceğiniz bol sebzeli ve oldukça sağlıklı bir börek tarifidir. Çoc...
Devamını Oku

Kıymalı Erişte

Kıymalı Erişte, un, yumurta, yağ ve tuz ile hamuru yapılan daha sonra oklava yardımı ile açılıp 1 santim kalınlığında kesilen bir çeşit makarna. Doyuruc...
Devamını Oku

Kıymalı Börek İçi

Kıymalı börek içi, kıyma börek içi olarak oldukça sık kullanılan bir iç malzemedir. Böreğin lezzetini kat kat arttırarak harika sonuçlara imza atabilmek için...
Devamını Oku

Kıymalı Hünkâr Beğendi

Kıymalı Hünkâr Beğendi, Hünkâr Beğendi, halk arasındaki tabiri beğendi olarak bilinen közlenmiş mis gibi patlıcandan yapılırken, ek malzemelerde yağ, un, süt...
Devamını Oku

Kıymalı Hamur İşleri

Kıymalı hamur işleri, Kıymalı hamur işi tarifleri pek çok kişi tarafından sevilmektedir. Biz de bu hususta size birkaç çeşit kıymalı hamur işi tarifi sunmak ...
Devamını Oku

Kıymalı Bulgur Köftesi

Kıymalı bulgur köftesi, çok lezzetli olan bir yemektir. Yapımı biraz uzun sürüyor olsa bile, çok lezzetli olduğundan sürekli yenmek istenen bir yemektir. Yem...
Devamını Oku

Kıymalı Çin Böreği

Kıymalı Çin Böreği, pratik ve az malzemeden oluşan bir tariftir. Bu tarifin malzemeleri her evde bulunan malzemelerden oluştuğu için ekstra bir masraf yapılm...
Devamını Oku

Kıymalı Pide Kaç Kalori?

Kıymalı Pide Kaç Kalori, tüketilen besinlerin hazırlanma esnasında kullanılan malzemeler yemeğin kalori değerini doğrudan doğruya etkilemektedir. Genell...
Devamını Oku

Fırında Kıymalı Yumurta

Fırında Kıymalı Yumurta, Kahvaltılar için muhteşem bir tariftir. Hemen bir atıştırmalık yapmak isteyenler bu tarifi yapıp kısa zaman içerisinde kendilerine b...
Devamını Oku

Fırında Kıymalı Kaşarlı Patates

Fırında kaşarlı kıymalı patates, Fırın yemekleri benim favori yemeklerimden bir tanesidir. Fırın yemekleri bana daha lezzetli ve daha pratik geliyor her zama...
Devamını Oku

Kıymalı Mantarlı Börek

Kıymalı Mantarlı Börek, et ve sebzeyi bir arada sevenler için doğru bir seçimdir. Kahvaltılarda doyurucu bir şeyler yemek isteyenler bu tarifi yapabilirler. ...
Devamını Oku

Tavuk Kıymalı Köfte

Tavuk kıymalı köfte, tarifi kolayca yapılabilecek yemek tariflerinden biridir. İsterseniz tarifin ana yapım malzemesi olan tavuk eti kıymasını kasaptan alabi...
Devamını Oku

Kıymalı Pilav

Kıymalı pilav, haftada en az iki kere soframızda kıymalı pilav bulunur. Pilavın her yöreye göre yapılışı ve çeşidi vardır. Geleneksel bir lezzettir. Düğ...
Devamını Oku

Kıymalı Yoğurt Çorbası

Kıymalı Yoğurt Çorbası, yaz kış içilebilecek vitamin ve protein bakımından zengin bir çorba seçeneğidir.Kıymalı Yoğurt Çorbası M...
Devamını Oku

Galeta Unlu Kıymalı Börek

Galeta Unlu Kıymalı Börek, kolay bir şeyler yapmak isteyenler için doğru bir seçim olacaktır. İş hayatının yoğunluğundan dolayı yemek yapmaya vakti olmayanla...
Devamını Oku

Kıymalı Çörek

Kıymalı Çörek, beş çayı için harika bir hamur işidir. Aynı zamanda pratik bir şeyler yapıp yemek isteyenler için önerilir. Bu tarifi dileyen fazla miktarda y...
Devamını Oku

Kıymalı Kabak Yemeği

Kıymalı kabak yemeği, yapımı biraz zahmetli ama tadı oldukça güzel ve lezzetlidir. Kabak mutfaklarımızın vazgeçilmez sebzeleri arasında yer alır. Kabağı...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kıymalı Menemen
Kıymalı İmam Bayıldı
Kıymalı Pide İçi
Kıymalı Bezelyeli Börek
Kıymalı Erişte
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Mart - 2024