İlk önce kuru soğanın kabuklarını soyalım ve yemeklik olacak şekilde küçük küpler halinde doğrayalım. Ardından kıymalı lahana yemeğini pişireceğimiz derin tencerenin içerisine sıvı yağı ekleyelim ve üzerine kuru soğanı ekleyip kavuralım.
Kuru soğanlar kavrulunca içine dana kıymayı ilave edelim ve suyunu bırakıp çekene kadar kavuralım. Kıymada kavrulduktan sonra domates salçasını ilave edip birkaç dakika kokusu çıkıncaya kadar kavuralım. Bu arada lahanayı istediğiniz incelikte dilimleyerek hazırlayın ve tencereye ekleyin. Ardından tuzunu, kimyonu, kırmızı pul biberi, naneyi ilave edip karıştırın. En son üzerini geçecek kadar kaynamış sıcak su ekleyip tencerenin kapağını kapatalım. Ocağın altını kısık ateşe getirip lahana yumuşayıncaya kadar iyice pişirelim. Kıymalı lahana yemeği piştikten sonra servis tabağına alalım.
Afiyet olsun.