Makarnayı kaynatmak için ocağa sıcak su koyalım ve su kaynadığında içerisine sıvı yağ ve tuz ilave edelim. Bu malzemelerin ardından su tekrar kaynayınca içerisine makarnayı ilave edelim. Makarna haşlanırken kıymalı sos için gerekli çalışmalara başlayalım. Derin bir tavanın içerisine tereyağını koyalım. Tereyağı eridiği zaman içerisine kuru soğanı ve sivri biberi doğrayıp ilave edelim. Bu işlemin ardından 2 dakika boyunca karıştırarak her iki malzemeyi iyice kavuralım. Tavaya kıymayı ilave edelim ve kıymanın salmış olduğu suyunu çekmesini sağlayalım. Sosun içerisine salça, karabiber, tuz, kimyon ve kekiği ilave edip, pişirme işlemini sona erdirelim.
Diğer yanda haşlanmış olan makarnayı süzgeçten süzüp, servis kabının içerisine koyalım. Önceden hazır hale getirmiş olduğumuz sosu makarnanın üzerine dökelim ve iyice karıştıralım. Servis aşamasında isteyenler yeşil nane ile dekor yapabilirler. Kıymalı makarna servise hazırdır.
Afiyet olsun.