Kıymalı Mantarlı Börek

Kıymalı Mantarlı Börek, et ve sebzeyi bir arada sevenler için doğru bir seçimdir. Kahvaltılarda doyurucu bir şeyler yemek isteyenler bu tarifi yapabilirler. Son zamanda haber veren misafir için hızlıca yapılabilecek ve çok lezzetli bir hamur işi seçeneğidir. İsteyen bu tarifi hazır yufka veya el açması yufkayla yapabilir. İçerisinde kullanılan malzemelerden dolayı hem doyurucu hem de besleyicidir.
Bu yüzden çalışan kişiler bu tarifi işten geldiğinde yapıp yanında ayran veya çay ile tüketebilirler.

Kıymalı Mantarlı Börek Malzemeleri

  • 1 kg hazır yufka
  • 500 gr kıyma
  • 300 gr mantar
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • 2 adet domates
  • 15 dal maydanoz
  • 5 dal dereotu
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Bir çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz, karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber, kekik
  • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz
  • 1 yemek kaşığı susam, çörek otu

Kıymalı Mantarlı Börek Nasıl Yapılır?


Böreğin iç malzemesini pişirmek için derin bir tencerenin içerisine sıvı yağ koyalım ve yağ ısınınca içerisine kuru soğanları kıyıp ilave edelim. Soğanlar kavrulunca içerisine aynı şekilde sivri biberi dahil edelim. Bu iki malzeme kavrulduğunda içerisine kıymayı koyup kavuralım. Mantarları iyice yıkadıktan sonra büyük doğrayalım ve ilave edelim. Bir süre kavurduktan sonra tencereye domatesleri soyup, doğradıktan sonra ilave edelim.
Domateslerin suyu azaldığında tencereye, kıyılmış maydanoz ve dereotunu ilave edelim. Bütün malzemeler kavrulunca tencereye, tuz, karabiber, kekik, pul biber ve dövülmüş cevizi koyalım. İç malzemeyi hazırladıktan sonra soğuması için bir kenarda bekletelim. Diğer yanda derin bir kâsenin içerisine bir yumurta, sıvı yağ ve yoğurdu koyup iyice çırpalım. Bu aşamada isteyen bir şişe sade maden suyu da ilave edebilir. Yağlanmış fırın kabının içerisine bir yaprak yufka serelim ve hazırlamış olduğumuz sıvıdan fırçayla yufkaya bolca sürelim. Yine aynı işlemi ikinci yufka içinde yapalım ve ikinci yufkanın üzerine hazırlayıp soğuttuğumuz harçtan dökelim. Harcı eşit miktarda koymamız önemlidir. Kenar kısımlara bolca malzeme koymaya özen gösterelim. Aynı işlemi elde bulunan malzemeler bitene kadar sürdürelim. Böreğin en üst kısmına kalan sıvıdan sürelim ve üzerine çörek otu ile susam ekelim. Hazırlamış olduğumuz böreği önceden ısıtmış olduğumuz 200 derecelik fırına koyalım ve üzeri kızarana kadar pişirelim. Üzeri kızarmış olan böreği fırından çıkartıp ılıyınca dilimle yelim ve servis kabına koyalım. Kıymalı mantarlı börek servise hazırdır.

Afiyet olsun.
21.01.2024 12:08:54
Kıymalı Mantarlı Börek ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kıymalı Mantarlı Börek Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Kıymalı Mantarlı Börek"
İyi günler benim çocuklarım börek çok seviyor sürekli okulda beslenmelerine börek yapıp koyuyorum. Fakat mantar hiç sevmiyorlar yedirmek vitaminlerini aldırmak istiyorum fakat hep seçiyorlar yemekte. Acaba kıymalı mantarlı börek yapsam için de fark ederler mi? Lütfen bak ona bana bilgi verirseniz çok sevinirim şimdiden teşekkür ederim.
Arzu Naz . 03.09.2018

Kıymalı Menemen

Kıymalı menemen, başlı başına sevdiklerinize bir akşam menüsü olacak kadar lezzetlidir. Üstelik domatesin, biberin mevsimi olan yaz aylarında hazırlarsa...
Devamını Oku

Kıymalı İmam Bayıldı

Kıymalı imam bayıldı, imam bayıldı yemeği aslında karnı yarık yemeği ile aynı şekilde yapılmaktadır. Yalnız iki yemek arasındaki fark imambayıldı yemeği...
Devamını Oku

Kıymalı Pide İçi

Kıymalı Pide İçi, kıymalı pide bizim ülkemizin en gözde ve en çok sevilen yemeklerinden birisidir. İtalyanlar için pizza neyse, Türkler için de kıymalı pide ...
Devamını Oku

Kıymalı Bezelyeli Börek

Kıymalı Bezelyeli Börek, çocuklarınıza ve tüm sevdiklerinize gönül rahatlığıyla hazırlayabileceğiniz bol sebzeli ve oldukça sağlıklı bir börek tarifidir. Çoc...
Devamını Oku

Kıymalı Erişte

Kıymalı Erişte, un, yumurta, yağ ve tuz ile hamuru yapılan daha sonra oklava yardımı ile açılıp 1 santim kalınlığında kesilen bir çeşit makarna. Doyuruc...
Devamını Oku

Kıymalı Börek İçi

Kıymalı börek içi, kıyma börek içi olarak oldukça sık kullanılan bir iç malzemedir. Böreğin lezzetini kat kat arttırarak harika sonuçlara imza atabilmek için...
Devamını Oku

Kıymalı Hünkâr Beğendi

Kıymalı Hünkâr Beğendi, Hünkâr Beğendi, halk arasındaki tabiri beğendi olarak bilinen közlenmiş mis gibi patlıcandan yapılırken, ek malzemelerde yağ, un, süt...
Devamını Oku

Kıymalı Hamur İşleri

Kıymalı hamur işleri, Kıymalı hamur işi tarifleri pek çok kişi tarafından sevilmektedir. Biz de bu hususta size birkaç çeşit kıymalı hamur işi tarifi sunmak ...
Devamını Oku

Kıymalı Bulgur Köftesi

Kıymalı bulgur köftesi, çok lezzetli olan bir yemektir. Yapımı biraz uzun sürüyor olsa bile, çok lezzetli olduğundan sürekli yenmek istenen bir yemektir. Yem...
Devamını Oku

Kıymalı Çin Böreği

Kıymalı Çin Böreği, pratik ve az malzemeden oluşan bir tariftir. Bu tarifin malzemeleri her evde bulunan malzemelerden oluştuğu için ekstra bir masraf yapılm...
Devamını Oku

Kıymalı Pide Kaç Kalori?

Kıymalı Pide Kaç Kalori, tüketilen besinlerin hazırlanma esnasında kullanılan malzemeler yemeğin kalori değerini doğrudan doğruya etkilemektedir. Genell...
Devamını Oku

Fırında Kıymalı Yumurta

Fırında Kıymalı Yumurta, Kahvaltılar için muhteşem bir tariftir. Hemen bir atıştırmalık yapmak isteyenler bu tarifi yapıp kısa zaman içerisinde kendilerine b...
Devamını Oku

Fırında Kıymalı Kaşarlı Patates

Fırında kaşarlı kıymalı patates, Fırın yemekleri benim favori yemeklerimden bir tanesidir. Fırın yemekleri bana daha lezzetli ve daha pratik geliyor her zama...
Devamını Oku

Tavuk Kıymalı Köfte

Tavuk kıymalı köfte, tarifi kolayca yapılabilecek yemek tariflerinden biridir. İsterseniz tarifin ana yapım malzemesi olan tavuk eti kıymasını kasaptan alabi...
Devamını Oku

Kıymalı Pilav

Kıymalı pilav, haftada en az iki kere soframızda kıymalı pilav bulunur. Pilavın her yöreye göre yapılışı ve çeşidi vardır. Geleneksel bir lezzettir. Düğ...
Devamını Oku

Kıymalı Yoğurt Çorbası

Kıymalı Yoğurt Çorbası, yaz kış içilebilecek vitamin ve protein bakımından zengin bir çorba seçeneğidir.Kıymalı Yoğurt Çorbası M...
Devamını Oku

Galeta Unlu Kıymalı Börek

Galeta Unlu Kıymalı Börek, kolay bir şeyler yapmak isteyenler için doğru bir seçim olacaktır. İş hayatının yoğunluğundan dolayı yemek yapmaya vakti olmayanla...
Devamını Oku

Kıymalı Çörek

Kıymalı Çörek, beş çayı için harika bir hamur işidir. Aynı zamanda pratik bir şeyler yapıp yemek isteyenler için önerilir. Bu tarifi dileyen fazla miktarda y...
Devamını Oku

Kıymalı Kabak Yemeği

Kıymalı kabak yemeği, yapımı biraz zahmetli ama tadı oldukça güzel ve lezzetlidir. Kabak mutfaklarımızın vazgeçilmez sebzeleri arasında yer alır. Kabağı...
Devamını Oku

Kıymalı Patlıcan Yemeği

Kıymalı patlıcan yemeği, Patlıcan Hindistan'da yetişen bir bitki olup oradan Afrika'ya Akdeniz'e ve Avrupa'ya kadar ilerlemiştir ve mutfakların özellikl...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kıymalı Menemen
Kıymalı İmam Bayıldı
Kıymalı Pide İçi
Kıymalı Bezelyeli Börek
Kıymalı Erişte
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024