Böreğin iç malzemesini pişirmek için derin bir tencerenin içerisine sıvı yağ koyalım ve yağ ısınınca içerisine kuru soğanları kıyıp ilave edelim. Soğanlar kavrulunca içerisine aynı şekilde sivri biberi dahil edelim. Bu iki malzeme kavrulduğunda içerisine kıymayı koyup kavuralım. Mantarları iyice yıkadıktan sonra büyük doğrayalım ve ilave edelim. Bir süre kavurduktan sonra tencereye domatesleri soyup, doğradıktan sonra ilave edelim.
Domateslerin suyu azaldığında tencereye, kıyılmış maydanoz ve dereotunu ilave edelim. Bütün malzemeler kavrulunca tencereye, tuz, karabiber, kekik, pul biber ve dövülmüş cevizi koyalım. İç malzemeyi hazırladıktan sonra soğuması için bir kenarda bekletelim. Diğer yanda derin bir kâsenin içerisine bir yumurta, sıvı yağ ve yoğurdu koyup iyice çırpalım. Bu aşamada isteyen bir şişe sade maden suyu da ilave edebilir. Yağlanmış fırın kabının içerisine bir yaprak yufka serelim ve hazırlamış olduğumuz sıvıdan fırçayla yufkaya bolca sürelim. Yine aynı işlemi ikinci yufka içinde yapalım ve ikinci yufkanın üzerine hazırlayıp soğuttuğumuz harçtan dökelim. Harcı eşit miktarda koymamız önemlidir. Kenar kısımlara bolca malzeme koymaya özen gösterelim. Aynı işlemi elde bulunan malzemeler bitene kadar sürdürelim. Böreğin en üst kısmına kalan sıvıdan sürelim ve üzerine çörek otu ile susam ekelim. Hazırlamış olduğumuz böreği önceden ısıtmış olduğumuz 200 derecelik fırına koyalım ve üzeri kızarana kadar pişirelim. Üzeri kızarmış olan böreği fırından çıkartıp ılıyınca dilimle yelim ve servis kabına koyalım. Kıymalı mantarlı börek servise hazırdır.
Afiyet olsun.