Kıymalı Midye Börek

Kıymalı Midye Börek, Günün her öğününde rahatlıkla tercih edilen börek çeşitleri arasında en çok kıymalı midye böreği tercih edilmektedir. Kıymalı midye böreği görünüşü ile farklılık yaratmaktadır. Şekil olarak midyeyi andırması ile sunum şıklığı oluşturmaktadır. Çıtır çıtır oluşu ve görünümünün farklı olması nedeniyle tercih edilen kıymalı midye böreğin yapılışı da çok pratiktir.
Ev hanımları tarafından gönül rahatlığıyla tercih edilen kıymalı midye böreğinin yapılışı şu şekildedir;

Malzeme Listesi

  • 3 adet yufka
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı kadar sıvı yağ
  • 1 çay bardağı su

İç Harcı için

  • 250 gram az yağlı kıyma
  • 1 adet orta boy yemeklik kuru soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri İçin Gerekli Malzemeleri

  • 1 adet yumurta
  • Bir miktar susam
  • Bir miktar kekik
Hazırlanışı; Kıymalı midye börek için öncelikle iç harcını hazırlayarak başlayın. İç harcı için öncelikle soğanları soyun ve ince ince doğrayın. Doğradığınız soğanları içerisine sıvı yağ koyduğunuz tavanın içerisine ilave ederek kavurmaya başlayın. Soğanlar kavrulurken sizde maydanozları ayıklayın ve ince ince kıyın. Pembeleşen soğanların içerisine kıymayı ilave ederek kavurma işlemine devam edin. Kıyma da kavrulduktan sonra maydanozu ve baharatlarını ilave ederek bir tur karıştırın ve ocağın altını kapatın.
İç harcı hazırladıktan sonra küçük bir tavanın içerisinde tereyağını eritin. Erittiğiniz tereyağının içerisine su ve sıvı yağı ilave ederek sosunu hazırlayın. Bu işlemleri tamamladıktan sonra yufkayı tezgâhın üzerine serin ve eşit bir şekilde dört parçaya bölün. Kestiğiniz yufkanın her bir parçasının üzerine hazırladığınız sostan sürün ve bir fırça yardımıyla yufkanın her yerine yayın. İç harçtan koyun. Daha sonra yufkanın sivri ucunu geniş ucuna doğru büzerek kelebek şeklini oluşturun. Daha sonra yufkanın üst üste gelen kısmına bir miktar iç harç koyarak rulo yapar şekilde sarın. Bütün yufkalara aynı işlemi uygulayarak altı yağlanmış fırın tepsisine dizin. Fırın tepsisine dizdikten sonra fırın tepsisini buzdolabında 1-1,5 saat kadar dinlendirin. Dinlendirdikten sonra böreklerin üzerine kalan sosun içerisine yumurta kırarak böreklerin üzerine bir fırça yardımıyla sürün. Ardından isteğe göre böreklerin üzerine susam ya da kekik serpiştirerek daha önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin. Piştikten sonra servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
20.01.2024 01:01:12
Kıymalı Midye Börek ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kıymalı Midye Börek Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Kıymalı Midye Börek"
Yarın akşam evde yemekli misafir ağırlayacağım. Kafamda menümü kurdun yorucu ve zahmetli bir menü olacağı için bir kısmına bugünden başlamak istedim. Kıymalı midye börek için iç harcını kavurup hamurun atasına koyup kapattım. Ürün direk tavada kızartsam herhangi bir tat değişimi olur mu?
Melike . 02.10.2018 13:46:51

Kıymalı Menemen

Kıymalı menemen, başlı başına sevdiklerinize bir akşam menüsü olacak kadar lezzetlidir. Üstelik domatesin, biberin mevsimi olan yaz aylarında hazırlarsa...
Devamını Oku

Kıymalı İmam Bayıldı

Kıymalı imam bayıldı, imam bayıldı yemeği aslında karnı yarık yemeği ile aynı şekilde yapılmaktadır. Yalnız iki yemek arasındaki fark imambayıldı yemeği...
Devamını Oku

Kıymalı Pide İçi

Kıymalı Pide İçi, kıymalı pide bizim ülkemizin en gözde ve en çok sevilen yemeklerinden birisidir. İtalyanlar için pizza neyse, Türkler için de kıymalı pide ...
Devamını Oku

Kıymalı Bezelyeli Börek

Kıymalı Bezelyeli Börek, çocuklarınıza ve tüm sevdiklerinize gönül rahatlığıyla hazırlayabileceğiniz bol sebzeli ve oldukça sağlıklı bir börek tarifidir. Çoc...
Devamını Oku

Kıymalı Erişte

Kıymalı Erişte, un, yumurta, yağ ve tuz ile hamuru yapılan daha sonra oklava yardımı ile açılıp 1 santim kalınlığında kesilen bir çeşit makarna. Doyuruc...
Devamını Oku

Kıymalı Börek İçi

Kıymalı börek içi, kıyma börek içi olarak oldukça sık kullanılan bir iç malzemedir. Böreğin lezzetini kat kat arttırarak harika sonuçlara imza atabilmek için...
Devamını Oku

Kıymalı Hünkâr Beğendi

Kıymalı Hünkâr Beğendi, Hünkâr Beğendi, halk arasındaki tabiri beğendi olarak bilinen közlenmiş mis gibi patlıcandan yapılırken, ek malzemelerde yağ, un, süt...
Devamını Oku

Kıymalı Hamur İşleri

Kıymalı hamur işleri, Kıymalı hamur işi tarifleri pek çok kişi tarafından sevilmektedir. Biz de bu hususta size birkaç çeşit kıymalı hamur işi tarifi sunmak ...
Devamını Oku

Kıymalı Bulgur Köftesi

Kıymalı bulgur köftesi, çok lezzetli olan bir yemektir. Yapımı biraz uzun sürüyor olsa bile, çok lezzetli olduğundan sürekli yenmek istenen bir yemektir. Yem...
Devamını Oku

Kıymalı Çin Böreği

Kıymalı Çin Böreği, pratik ve az malzemeden oluşan bir tariftir. Bu tarifin malzemeleri her evde bulunan malzemelerden oluştuğu için ekstra bir masraf yapılm...
Devamını Oku

Kıymalı Pide Kaç Kalori?

Kıymalı Pide Kaç Kalori, tüketilen besinlerin hazırlanma esnasında kullanılan malzemeler yemeğin kalori değerini doğrudan doğruya etkilemektedir. Genell...
Devamını Oku

Fırında Kıymalı Yumurta

Fırında Kıymalı Yumurta, Kahvaltılar için muhteşem bir tariftir. Hemen bir atıştırmalık yapmak isteyenler bu tarifi yapıp kısa zaman içerisinde kendilerine b...
Devamını Oku

Fırında Kıymalı Kaşarlı Patates

Fırında kaşarlı kıymalı patates, Fırın yemekleri benim favori yemeklerimden bir tanesidir. Fırın yemekleri bana daha lezzetli ve daha pratik geliyor her zama...
Devamını Oku

Kıymalı Mantarlı Börek

Kıymalı Mantarlı Börek, et ve sebzeyi bir arada sevenler için doğru bir seçimdir. Kahvaltılarda doyurucu bir şeyler yemek isteyenler bu tarifi yapabilirler. ...
Devamını Oku

Tavuk Kıymalı Köfte

Tavuk kıymalı köfte, tarifi kolayca yapılabilecek yemek tariflerinden biridir. İsterseniz tarifin ana yapım malzemesi olan tavuk eti kıymasını kasaptan alabi...
Devamını Oku

Kıymalı Pilav

Kıymalı pilav, haftada en az iki kere soframızda kıymalı pilav bulunur. Pilavın her yöreye göre yapılışı ve çeşidi vardır. Geleneksel bir lezzettir. Düğ...
Devamını Oku

Kıymalı Yoğurt Çorbası

Kıymalı Yoğurt Çorbası, yaz kış içilebilecek vitamin ve protein bakımından zengin bir çorba seçeneğidir.Kıymalı Yoğurt Çorbası M...
Devamını Oku

Galeta Unlu Kıymalı Börek

Galeta Unlu Kıymalı Börek, kolay bir şeyler yapmak isteyenler için doğru bir seçim olacaktır. İş hayatının yoğunluğundan dolayı yemek yapmaya vakti olmayanla...
Devamını Oku

Kıymalı Çörek

Kıymalı Çörek, beş çayı için harika bir hamur işidir. Aynı zamanda pratik bir şeyler yapıp yemek isteyenler için önerilir. Bu tarifi dileyen fazla miktarda y...
Devamını Oku

Kıymalı Kabak Yemeği

Kıymalı kabak yemeği, yapımı biraz zahmetli ama tadı oldukça güzel ve lezzetlidir. Kabak mutfaklarımızın vazgeçilmez sebzeleri arasında yer alır. Kabağı...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kıymalı Menemen
Kıymalı İmam Bayıldı
Kıymalı Pide İçi
Kıymalı Bezelyeli Börek
Kıymalı Erişte
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024