Kıymalı Milföy Böreği

Kıymalı milföy böreği, eğer sizde sevdiklerinize ve ailenize farklı tatlar denettirmek istiyorsanız bu tarif tam da size göre. Sevdiklerinize ve ailenize kolay ve rahat bir şekilde yapacağınız bu tarifi, kabul günlerinde, çayların yanında servis etmek için ya da özel günlerinizde sunmak için yapabilirsiniz. Hem sizin hem de sevdiklerinizin hoşuna gidecek olan bu tarifiniz oldukça beğenilecek ve sürekli yapmanız istenecektir.

Kıymalı Milföy Böreği Malzemeleri

  • 12 adet milföy hamuru
  • 250 gram kıyma
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Biber ya da çeşitli sebzeler kullanılabilir

Üzeri için

  • 1 adet yumurtanın sarısı
  • Üzerine cherry domates kullanılabilir

Kıymalı Milföy Böreği Nasıl Yapılır?


İlk olarak kıyma harcını hazırlıyoruz. Kıymayı orta boy tencerenin içinde orta ateşte kendi suyunu salıp çekene kadar bir süre pişiriyoruz. Daha sonra üzerine çok az miktarda sıvı yağ ekliyoruz ve birkaç kez karıştırıyoruz. Orta boy tencerenin içindeki kıyma çok kavrulmadan soğanı küçük doğruyoruz ve tencerenin içine koyuyoruz, sarımsağı da küçük doğrayarak ilave ediyoruz. Eğer isterseniz bu aşamada kullanmak istediğiniz diğer sebzeleri de tencereye ekleyebilirsiniz. Daha sonra güzel bir şekilde karıştırıyoruz. Daha sonra tencerenin içinde bulunan malzemelerin içerisine tuzla birlikte karabiber ve pul biberi de ekleyip karıştırdıktan sonra kıyma harcının dinlenmesi için bir kenara koyuyoruz.
Milföy hamurlarını geniş bir tezgâhın üzerine sererek geniş ağızlı ya da tırtıklı yuvarlak bir kalıpla milföy yapraklarının her birinin kenarlarını kesiyoruz. Hamurların yuvarlaklarının 6 tanesini orta kısmından halka olacak şekilde küçük ağızlı başka bir kalıpla kesiyoruz. Ortası kesilmemiş olan tüm yuvarlakları üst üste koyuyoruz ve onların üzerine de ortası açık yuvarlakları düzenli bir şekilde aynı hizada koyuyoruz. Daha sonra çukurun içine çatal yardımıyla delikler açıyoruz. Bu işlemi hamur pişerken çok kabarmaması için yapıyoruz. Milföy hamurlarını yağlı kâğıt serdiğimiz fırın tepsisine diziyoruz ve 200 derece ayarlanmış fırında üzeri az kızaracak şekilde pişiriyoruz. Fırında az kızaran hamurları çıkararak üzerine hazırladığımız kıymalı harçtan koyuyoruz ve hamurların kenarlarına yumurta sarısı sürüyoruz. İsteğe göre cheryy domateslerden de koyabiliriz. Daha sonra 180 dereceye ayarlanmış fırına bir kez daha koyuyoruz ve yanları kızarana kadar tekrar pişiriyoruz. İster sıcak şekilde ister ılık bir şekilde servis edilebilir.

Afiyet Olsun.
19.01.2024 08:48:06
Kıymalı Milföy Böreği ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kıymalı Milföy Böreği Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Kıymalı Milföy Böreği"
Milföy ile yapılan börekleri bayılıyorum. Fırsat buldukça milföy ile ilgili bir börek yapmaya gayret ediyorum. Bugün kıymalı milföy böreği yapmak istiyorum. Acaba kıymalı milföy böreği yapmam için almam gereken malzemeler nelerdir? Kıymalı milföy böreğinin hazırlanışı ve yapılışı nasıldır? Bu konuda değerli yardımlarınızı bekliyorum.
Emanet . 04.11.2018 11:15:47

Kıymalı Menemen

Kıymalı menemen, başlı başına sevdiklerinize bir akşam menüsü olacak kadar lezzetlidir. Üstelik domatesin, biberin mevsimi olan yaz aylarında hazırlarsa...
Devamını Oku

Kıymalı İmam Bayıldı

Kıymalı imam bayıldı, imam bayıldı yemeği aslında karnı yarık yemeği ile aynı şekilde yapılmaktadır. Yalnız iki yemek arasındaki fark imambayıldı yemeği...
Devamını Oku

Kıymalı Pide İçi

Kıymalı Pide İçi, kıymalı pide bizim ülkemizin en gözde ve en çok sevilen yemeklerinden birisidir. İtalyanlar için pizza neyse, Türkler için de kıymalı pide ...
Devamını Oku

Kıymalı Bezelyeli Börek

Kıymalı Bezelyeli Börek, çocuklarınıza ve tüm sevdiklerinize gönül rahatlığıyla hazırlayabileceğiniz bol sebzeli ve oldukça sağlıklı bir börek tarifidir. Çoc...
Devamını Oku

Kıymalı Erişte

Kıymalı Erişte, un, yumurta, yağ ve tuz ile hamuru yapılan daha sonra oklava yardımı ile açılıp 1 santim kalınlığında kesilen bir çeşit makarna. Doyuruc...
Devamını Oku

Kıymalı Börek İçi

Kıymalı börek içi, kıyma börek içi olarak oldukça sık kullanılan bir iç malzemedir. Böreğin lezzetini kat kat arttırarak harika sonuçlara imza atabilmek için...
Devamını Oku

Kıymalı Hünkâr Beğendi

Kıymalı Hünkâr Beğendi, Hünkâr Beğendi, halk arasındaki tabiri beğendi olarak bilinen közlenmiş mis gibi patlıcandan yapılırken, ek malzemelerde yağ, un, süt...
Devamını Oku

Kıymalı Hamur İşleri

Kıymalı hamur işleri, Kıymalı hamur işi tarifleri pek çok kişi tarafından sevilmektedir. Biz de bu hususta size birkaç çeşit kıymalı hamur işi tarifi sunmak ...
Devamını Oku

Kıymalı Bulgur Köftesi

Kıymalı bulgur köftesi, çok lezzetli olan bir yemektir. Yapımı biraz uzun sürüyor olsa bile, çok lezzetli olduğundan sürekli yenmek istenen bir yemektir. Yem...
Devamını Oku

Kıymalı Çin Böreği

Kıymalı Çin Böreği, pratik ve az malzemeden oluşan bir tariftir. Bu tarifin malzemeleri her evde bulunan malzemelerden oluştuğu için ekstra bir masraf yapılm...
Devamını Oku

Kıymalı Pide Kaç Kalori?

Kıymalı Pide Kaç Kalori, tüketilen besinlerin hazırlanma esnasında kullanılan malzemeler yemeğin kalori değerini doğrudan doğruya etkilemektedir. Genell...
Devamını Oku

Fırında Kıymalı Yumurta

Fırında Kıymalı Yumurta, Kahvaltılar için muhteşem bir tariftir. Hemen bir atıştırmalık yapmak isteyenler bu tarifi yapıp kısa zaman içerisinde kendilerine b...
Devamını Oku

Fırında Kıymalı Kaşarlı Patates

Fırında kaşarlı kıymalı patates, Fırın yemekleri benim favori yemeklerimden bir tanesidir. Fırın yemekleri bana daha lezzetli ve daha pratik geliyor her zama...
Devamını Oku

Kıymalı Mantarlı Börek

Kıymalı Mantarlı Börek, et ve sebzeyi bir arada sevenler için doğru bir seçimdir. Kahvaltılarda doyurucu bir şeyler yemek isteyenler bu tarifi yapabilirler. ...
Devamını Oku

Tavuk Kıymalı Köfte

Tavuk kıymalı köfte, tarifi kolayca yapılabilecek yemek tariflerinden biridir. İsterseniz tarifin ana yapım malzemesi olan tavuk eti kıymasını kasaptan alabi...
Devamını Oku

Kıymalı Pilav

Kıymalı pilav, haftada en az iki kere soframızda kıymalı pilav bulunur. Pilavın her yöreye göre yapılışı ve çeşidi vardır. Geleneksel bir lezzettir. Düğ...
Devamını Oku

Kıymalı Yoğurt Çorbası

Kıymalı Yoğurt Çorbası, yaz kış içilebilecek vitamin ve protein bakımından zengin bir çorba seçeneğidir.Kıymalı Yoğurt Çorbası M...
Devamını Oku

Galeta Unlu Kıymalı Börek

Galeta Unlu Kıymalı Börek, kolay bir şeyler yapmak isteyenler için doğru bir seçim olacaktır. İş hayatının yoğunluğundan dolayı yemek yapmaya vakti olmayanla...
Devamını Oku

Kıymalı Çörek

Kıymalı Çörek, beş çayı için harika bir hamur işidir. Aynı zamanda pratik bir şeyler yapıp yemek isteyenler için önerilir. Bu tarifi dileyen fazla miktarda y...
Devamını Oku

Kıymalı Kabak Yemeği

Kıymalı kabak yemeği, yapımı biraz zahmetli ama tadı oldukça güzel ve lezzetlidir. Kabak mutfaklarımızın vazgeçilmez sebzeleri arasında yer alır. Kabağı...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kıymalı Menemen
Kıymalı İmam Bayıldı
Kıymalı Pide İçi
Kıymalı Bezelyeli Börek
Kıymalı Erişte
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024