Kıymalı Musakka

Kıymalı Musakka, Türk mutfağında patlıcanın yeri ayrıdır. Özgün ve lezzetli yemeklerinin birçoğunda patlıcan kullanılır. Musakka da bunlardan bir tanesidir. Kıymalı musakka patlıcanı sevmeyen insana bile patlıcanı sevdirebilir türden lezzetli bir yemektir. Patlıcanlar hazırlanırken kızartılacağı için kolesterolü olanların ve formuna dikkat edenlerin oldukça dikkatli tüketmesi gerekir.
Kızartma yerine tercihe göre patlıcanlar çok az yağda önceden sotelenerek de hazırlanabilir. Yapımı oldukça kolaydır. Çok fazla el oyalamadan kısa sürede hazırlanır. Patlıcanlı musakka ocağın üstünde hazırlanabileceği gibi fırınlanadabilir.

Kıymalı Musakka İçin Gerekli Malzemeleri

  • 6-7 adet patlıcan
  • 2-3 adet kuru soğan
  • 2 adet yeşil sivri biber
  • 4 adet domates
  • 2 diş sarımsak
  • 300 gram kıyma
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 su bardağı su

Kızartmak için

  • 2 su bardağı Ayçiçek yağı

Kıymalı Musakka Nasıl Yapılır?


Kıymalı musakka için öncelikli olarak patlıcanların hazırlanması gerekir. Patlıcanlar yıkanıp kurutulduktan sonra zebra şeklinde alacalı olarak soyulur ve 1 parmak kalınlığında halka şeklinde doğranır. Genişçe bir kızartma tavasına sıvı yağ konulur. Yağ iyice kızdıktan sonra içerisine patlıcanlar ilave edilerek önlü arkalı eşit miktarda kızartılır.
Kızartılan patlıcanlar üzeri havlu kâğıt serili bir tabağa alınarak fazla yağını salması sağlanır. Tüm patlıcanlar için aynı işlem tekrarlanır. Patlıcanlar kızartıldıktan sonra diğer bir yerde iç malzemeler hazırlanır. Geniş bir tavaya sıvı yağ konularak tencere ocağa alınır. Soğanların ve sarımsakların kabukları soyularak yemeklik olarak doğranır. Sivri biberlerin baş kısımları kesilerek tohumları ayıklanır ve ince doğranır. Domateslerin kabukları soyularak küp şeklinde doğranır. Maydanozlar saplarından ayıklanarak iyice temizlenir ve ince kıyılır. Tavaya önce soğan ve sarımsaklar ilave edilir. Biraz kavrulduktan sonra içerisine biberler ilave edilir. Daha sonra içerisine kıyma da ilave edilerek tüm malzemeler yaklaşık olarak 2-3 dakika kadar kavrulur. Kıyma renk değiştirince içerisine maydanoz, tuz, baharat ve salça ilave edilir.

Yemekte salça tadı olmaması için salçanın çok iyi kavrulması gerekiyor. Tüm malzemelerin birbirine özleşmesi için yaklaşık olarak 7-8 dakika kadar kavrulur ve ocaktan alınır. Fırın tepsisine önce patlıcanlar dizilir. Üzerine kıymalı sostan ilave edilir. En son olarak üzerine domates serpilir ve 1 su bardağı su konularak kıymalı musakka fırına verilir. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık olarak 10 dakika kadar pişirilir. Kıymalı musakkadaki tüm malzemeler piştiği için çok fazla fırınlanmasına gerek yoktur. Fırından çıkarılan kıymalı musakka oda sıcaklığında biraz dinlendikten servis tabağına alınır. Yanına en çok yakışan pirinç pilavı ile sunumu yapılır.

Afiyet Olsun.
21.01.2024 07:58:41
Kıymalı Musakka ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kıymalı Musakka Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Kıymalı Musakka"
Arkadaşlar merhaba. Yarın akşam için özel misafirlerim gelecek ve ben akşam yemeği olarak kıymalı musakka yapmak istiyorum. Yalnız tarifini ve yapılışını pek bilmiyorum. Bu konuda bana yardımcı olabilir misiniz? Kıymalı musakka için alınması gereken malzemeler nedir ve yapılışı nasıldır? Şimdiden teşekkürler
Efecan . 27.10.2018 21:44:27

Kıymalı Menemen

Kıymalı menemen, başlı başına sevdiklerinize bir akşam menüsü olacak kadar lezzetlidir. Üstelik domatesin, biberin mevsimi olan yaz aylarında hazırlarsa...
Devamını Oku

Kıymalı İmam Bayıldı

Kıymalı imam bayıldı, imam bayıldı yemeği aslında karnı yarık yemeği ile aynı şekilde yapılmaktadır. Yalnız iki yemek arasındaki fark imambayıldı yemeği...
Devamını Oku

Kıymalı Pide İçi

Kıymalı Pide İçi, kıymalı pide bizim ülkemizin en gözde ve en çok sevilen yemeklerinden birisidir. İtalyanlar için pizza neyse, Türkler için de kıymalı pide ...
Devamını Oku

Kıymalı Bezelyeli Börek

Kıymalı Bezelyeli Börek, çocuklarınıza ve tüm sevdiklerinize gönül rahatlığıyla hazırlayabileceğiniz bol sebzeli ve oldukça sağlıklı bir börek tarifidir. Çoc...
Devamını Oku

Kıymalı Erişte

Kıymalı Erişte, un, yumurta, yağ ve tuz ile hamuru yapılan daha sonra oklava yardımı ile açılıp 1 santim kalınlığında kesilen bir çeşit makarna. Doyuruc...
Devamını Oku

Kıymalı Börek İçi

Kıymalı börek içi, kıyma börek içi olarak oldukça sık kullanılan bir iç malzemedir. Böreğin lezzetini kat kat arttırarak harika sonuçlara imza atabilmek için...
Devamını Oku

Kıymalı Hünkâr Beğendi

Kıymalı Hünkâr Beğendi, Hünkâr Beğendi, halk arasındaki tabiri beğendi olarak bilinen közlenmiş mis gibi patlıcandan yapılırken, ek malzemelerde yağ, un, süt...
Devamını Oku

Kıymalı Hamur İşleri

Kıymalı hamur işleri, Kıymalı hamur işi tarifleri pek çok kişi tarafından sevilmektedir. Biz de bu hususta size birkaç çeşit kıymalı hamur işi tarifi sunmak ...
Devamını Oku

Kıymalı Bulgur Köftesi

Kıymalı bulgur köftesi, çok lezzetli olan bir yemektir. Yapımı biraz uzun sürüyor olsa bile, çok lezzetli olduğundan sürekli yenmek istenen bir yemektir. Yem...
Devamını Oku

Kıymalı Çin Böreği

Kıymalı Çin Böreği, pratik ve az malzemeden oluşan bir tariftir. Bu tarifin malzemeleri her evde bulunan malzemelerden oluştuğu için ekstra bir masraf yapılm...
Devamını Oku

Kıymalı Pide Kaç Kalori?

Kıymalı Pide Kaç Kalori, tüketilen besinlerin hazırlanma esnasında kullanılan malzemeler yemeğin kalori değerini doğrudan doğruya etkilemektedir. Genell...
Devamını Oku

Fırında Kıymalı Yumurta

Fırında Kıymalı Yumurta, Kahvaltılar için muhteşem bir tariftir. Hemen bir atıştırmalık yapmak isteyenler bu tarifi yapıp kısa zaman içerisinde kendilerine b...
Devamını Oku

Fırında Kıymalı Kaşarlı Patates

Fırında kaşarlı kıymalı patates, Fırın yemekleri benim favori yemeklerimden bir tanesidir. Fırın yemekleri bana daha lezzetli ve daha pratik geliyor her zama...
Devamını Oku

Kıymalı Mantarlı Börek

Kıymalı Mantarlı Börek, et ve sebzeyi bir arada sevenler için doğru bir seçimdir. Kahvaltılarda doyurucu bir şeyler yemek isteyenler bu tarifi yapabilirler. ...
Devamını Oku

Tavuk Kıymalı Köfte

Tavuk kıymalı köfte, tarifi kolayca yapılabilecek yemek tariflerinden biridir. İsterseniz tarifin ana yapım malzemesi olan tavuk eti kıymasını kasaptan alabi...
Devamını Oku

Kıymalı Pilav

Kıymalı pilav, haftada en az iki kere soframızda kıymalı pilav bulunur. Pilavın her yöreye göre yapılışı ve çeşidi vardır. Geleneksel bir lezzettir. Düğ...
Devamını Oku

Kıymalı Yoğurt Çorbası

Kıymalı Yoğurt Çorbası, yaz kış içilebilecek vitamin ve protein bakımından zengin bir çorba seçeneğidir.Kıymalı Yoğurt Çorbası M...
Devamını Oku

Galeta Unlu Kıymalı Börek

Galeta Unlu Kıymalı Börek, kolay bir şeyler yapmak isteyenler için doğru bir seçim olacaktır. İş hayatının yoğunluğundan dolayı yemek yapmaya vakti olmayanla...
Devamını Oku

Kıymalı Çörek

Kıymalı Çörek, beş çayı için harika bir hamur işidir. Aynı zamanda pratik bir şeyler yapıp yemek isteyenler için önerilir. Bu tarifi dileyen fazla miktarda y...
Devamını Oku

Kıymalı Kabak Yemeği

Kıymalı kabak yemeği, yapımı biraz zahmetli ama tadı oldukça güzel ve lezzetlidir. Kabak mutfaklarımızın vazgeçilmez sebzeleri arasında yer alır. Kabağı...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kıymalı Menemen
Kıymalı İmam Bayıldı
Kıymalı Pide İçi
Kıymalı Bezelyeli Börek
Kıymalı Erişte
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024