Kıymalı Nohut Yemeği

Kıymalı Nohut Yemeği, özelikle pirinç pilavı ile harika bir ikili olmaktadır. Ramazan ayının en vaaz geçilmez ikilisi olan bu menüyü yanına salata ve cacık yaparak misafirlerinizi ağırlayabilirsiniz. İçerisinde bolca vitamin bulunan nohut, iştah açar ve zihni kuvvetlendirir. Aynı zamanda bedene dinçlik veren bu bakliyatın bağırsak sistemine de iyi geldiği bilinmektedir.
Vücudunda fazla ödem şikâyeti olan kişiler bu bakliyatı tükettiklerinde sorunları ortadan kalkar. Mideye iyi gelen nohut damar sistemine de destek vermektedir. Bu tarifi yaptıktan sonra buzdolabında bir gün boyunca saklayabilir, dilediğinizde ısıtıp tüketebilirsiniz. Nohut yemeği çabuk bozulan bir yemek olduğu için, oda sıcaklığında 2 saatten fazla bekletme meniz önerilmektedir.

Malzemeleri

  • 3 su bardağı bir gece önceden ıslatılmış nohut
  • 250 gr yarım yağlı kıyma
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Aldığı kadar sıcak su

Nasıl Yapılır?


Bu yemeği başarılı bir şekilde pişirebilmek için düdüklü tencere öneriyoruz. Düdüklü tencerenin içerisine ilk olarak sıvı yağı koyalım ve yağ ısındığında kuru soğanları doğrayıp ilave edelim. Soğanları kavurduğumuzda sivri biberi de doğrayıp ilave edelim.
Her iki malzemede kavrulduğunda tencereye kıymayı koyup, iyice kavrulmasını sağlayalım. Kavrulan kıymanın içerisine bir gece önceden sıcak suya ıslatıp şişirdiğimiz nohutları ilave edip, şöyle bir çevirdikten sonra domates salçasını koyalım. Domates salçasını yemek kaşığı ile ezerek iyice karıştıralım. Tencereye tereyağını da koyduktan sonra suyu ilave edip, sırası ile tuz, karabiber, pul biber ve kimyonu koyalım. Düdüklü tencerenin kapağını kapatalım ve et veya sebze göstergesini işaretleyelim. Yemeğin orta ateşte pişme süresi 30 dakikadır. Bu sürenin sonunda düdüklü tencerenin havasını çıkartıp, yemeğin pişmiş olup olmadığını kontrol edelim. Bazı nohutlar yapı itibari ile geç pişerler. Eğer inatçı bir nohut tercihi yapmış ve yemeğiniz hala pişmemiş ise içerisine sıcak su ilave edip pişmesini sağlayabilirsiniz. Kıymalı nohut yemeği piştikten sonra servis edelim.

Afiyet olsun.
21.01.2024 10:04:37
Kıymalı Nohut Yemeği ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kıymalı Nohut Yemeği Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Kıymalı Nohut Yemeği"
Sofraların vazgeçilmez lezzetlerinden olan kıymalı nohut yemeğini severek tüketen biriyim. Ancak son zamanlarda bu yemeği yerken sürekli gaz sıkışması problemi yaşıyorum. Acaba bu yemeğin içine ekstra hangi malzemeyi koyarsam bağırsak rahatsızlığım son bulur? Lütfen yardımcı olun bu lezzetten mahrum kalmak istemiyorum.
Can Güney . 05.09.2018 15:57:48

Kıymalı Menemen

Kıymalı menemen, başlı başına sevdiklerinize bir akşam menüsü olacak kadar lezzetlidir. Üstelik domatesin, biberin mevsimi olan yaz aylarında hazırlarsa...
Devamını Oku

Kıymalı İmam Bayıldı

Kıymalı imam bayıldı, imam bayıldı yemeği aslında karnı yarık yemeği ile aynı şekilde yapılmaktadır. Yalnız iki yemek arasındaki fark imambayıldı yemeği...
Devamını Oku

Kıymalı Pide İçi

Kıymalı Pide İçi, kıymalı pide bizim ülkemizin en gözde ve en çok sevilen yemeklerinden birisidir. İtalyanlar için pizza neyse, Türkler için de kıymalı pide ...
Devamını Oku

Kıymalı Bezelyeli Börek

Kıymalı Bezelyeli Börek, çocuklarınıza ve tüm sevdiklerinize gönül rahatlığıyla hazırlayabileceğiniz bol sebzeli ve oldukça sağlıklı bir börek tarifidir. Çoc...
Devamını Oku

Kıymalı Erişte

Kıymalı Erişte, un, yumurta, yağ ve tuz ile hamuru yapılan daha sonra oklava yardımı ile açılıp 1 santim kalınlığında kesilen bir çeşit makarna. Doyuruc...
Devamını Oku

Kıymalı Börek İçi

Kıymalı börek içi, kıyma börek içi olarak oldukça sık kullanılan bir iç malzemedir. Böreğin lezzetini kat kat arttırarak harika sonuçlara imza atabilmek için...
Devamını Oku

Kıymalı Hünkâr Beğendi

Kıymalı Hünkâr Beğendi, Hünkâr Beğendi, halk arasındaki tabiri beğendi olarak bilinen közlenmiş mis gibi patlıcandan yapılırken, ek malzemelerde yağ, un, süt...
Devamını Oku

Kıymalı Hamur İşleri

Kıymalı hamur işleri, Kıymalı hamur işi tarifleri pek çok kişi tarafından sevilmektedir. Biz de bu hususta size birkaç çeşit kıymalı hamur işi tarifi sunmak ...
Devamını Oku

Kıymalı Bulgur Köftesi

Kıymalı bulgur köftesi, çok lezzetli olan bir yemektir. Yapımı biraz uzun sürüyor olsa bile, çok lezzetli olduğundan sürekli yenmek istenen bir yemektir. Yem...
Devamını Oku

Kıymalı Çin Böreği

Kıymalı Çin Böreği, pratik ve az malzemeden oluşan bir tariftir. Bu tarifin malzemeleri her evde bulunan malzemelerden oluştuğu için ekstra bir masraf yapılm...
Devamını Oku

Kıymalı Pide Kaç Kalori?

Kıymalı Pide Kaç Kalori, tüketilen besinlerin hazırlanma esnasında kullanılan malzemeler yemeğin kalori değerini doğrudan doğruya etkilemektedir. Genell...
Devamını Oku

Fırında Kıymalı Yumurta

Fırında Kıymalı Yumurta, Kahvaltılar için muhteşem bir tariftir. Hemen bir atıştırmalık yapmak isteyenler bu tarifi yapıp kısa zaman içerisinde kendilerine b...
Devamını Oku

Fırında Kıymalı Kaşarlı Patates

Fırında kaşarlı kıymalı patates, Fırın yemekleri benim favori yemeklerimden bir tanesidir. Fırın yemekleri bana daha lezzetli ve daha pratik geliyor her zama...
Devamını Oku

Kıymalı Mantarlı Börek

Kıymalı Mantarlı Börek, et ve sebzeyi bir arada sevenler için doğru bir seçimdir. Kahvaltılarda doyurucu bir şeyler yemek isteyenler bu tarifi yapabilirler. ...
Devamını Oku

Tavuk Kıymalı Köfte

Tavuk kıymalı köfte, tarifi kolayca yapılabilecek yemek tariflerinden biridir. İsterseniz tarifin ana yapım malzemesi olan tavuk eti kıymasını kasaptan alabi...
Devamını Oku

Kıymalı Pilav

Kıymalı pilav, haftada en az iki kere soframızda kıymalı pilav bulunur. Pilavın her yöreye göre yapılışı ve çeşidi vardır. Geleneksel bir lezzettir. Düğ...
Devamını Oku

Kıymalı Yoğurt Çorbası

Kıymalı Yoğurt Çorbası, yaz kış içilebilecek vitamin ve protein bakımından zengin bir çorba seçeneğidir.Kıymalı Yoğurt Çorbası M...
Devamını Oku

Galeta Unlu Kıymalı Börek

Galeta Unlu Kıymalı Börek, kolay bir şeyler yapmak isteyenler için doğru bir seçim olacaktır. İş hayatının yoğunluğundan dolayı yemek yapmaya vakti olmayanla...
Devamını Oku

Kıymalı Çörek

Kıymalı Çörek, beş çayı için harika bir hamur işidir. Aynı zamanda pratik bir şeyler yapıp yemek isteyenler için önerilir. Bu tarifi dileyen fazla miktarda y...
Devamını Oku

Kıymalı Kabak Yemeği

Kıymalı kabak yemeği, yapımı biraz zahmetli ama tadı oldukça güzel ve lezzetlidir. Kabak mutfaklarımızın vazgeçilmez sebzeleri arasında yer alır. Kabağı...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kıymalı Menemen
Kıymalı İmam Bayıldı
Kıymalı Pide İçi
Kıymalı Bezelyeli Börek
Kıymalı Erişte
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024