Kıymalı Patlıcan Kebabı

Kıymalı Patlıcan Kebabı, Kıyma ve patlıcanın mükemmel uyumu ile hazırlanan patlıcan kebabı ile sofralarınızda harikalar yaratabilirsiniz. İster akşam yemeklerinizde ister davet sofralarınızda yer vererek sevdiklerinizi ve kendinizi mükemmel bir ziyafet çekebilirsiniz.

Kıymalı Patlıcan Kebabı İçin Gerekli Malzeme
leri

  • 1 kg çekirdeksiz kemer patlıcan
  • Yarım kg orta yağlı dana kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet yumurta
  • 2-3 dilim ufalanmış bayat ekmek içi
  • 2-3 diş sarımsak
  • 2-3 adet yeşil biber
  • 3-4 adet orta irilikte domates
  • 1 tutam ince kıyılmış maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber, kimyon, kekik, kuru nane
  • Yeteri kadar tuz
  • Patlıcanları kızartmak için sıvıyağ

Kıymalı Patlıcan Kebabı Nasıl Yapılır?


Kıymalı Patlıcan kebabı hazırlığımıza ilk olarak patlıcanın kabuklarını alaca soyarak başlayalım. Patlıcanları halka şeklinde ve ince dilimleyerek tuzlu suyun içine alarak acısının çıkması için 15-20 dakika kadar beklemeye bırakalım. Patlıcanları tuzlu sudan çıkartıp yıkadıktan sonra suyunu süzerek iyice kurulayalım.

Ardından kebabımızın köftelerini hazırlamak için karıştırma kabımıza kıymamızı alarak üzerine yumurta, ufalanmış bayat ekmek içi, rendelenmiş kuru soğan, dövülmüş sarımsak ilave edelim. Köfte harcımızı tatlandırmak için kırmızı pul biber, karabiber, kimyon, kekik, yeteri kadar tuz ve kıyılmış maydanoz ilave ederek köfte harcımızı iyice yoğuralım.
Yoğrulan köfte harcından ceviz iriliğinde parçalar alarak avuç içimizde yuvarladıktan sonra üzerine bastırarak yuvarlak şekilde köfteler hazırlayalım.

Köftelerimizde hazır hale geldikten sonra kızartma tavamıza yeteri kadar sıvı yağ koyarak kızdıralım. Kızan yağda ilk olarak kuruladığımız halka şeklindeki patlıcanları hafifçe pembeleşinceye kadar arkalı önlü kızarttıktan sonra aynı tavada köftelerimizi de pembeleştirerek kızartalım. Daha sonra orta büyüklükte bir yuvarlak fırın tepsisine yan yana 1 adet kızarmış patlıcan, 1 adet köfte yine bir adet patlıcan ve halka şeklinde dilimlenmiş 1 adet domates dilimi yerleştirerek sıralayalım. Aynı işlemi tüm patlıcan ve köfteler bitene kadar tekrarlayarak tepsiyi düzgün şekilde dolduralım. Tepsideki malzemenin aralarına 3-4 adet dilimlenmiş yeşil biberleri de yerleştirdikten sonra işlemi tamamlayalım.

Ardından hazır hale gelen kıymalı patlıcan kebabımızı 185 derecede önceden ısıtılmış fırına vererek yaklaşık olarak 20-25 dakika civarında pişirerek fırından çıkartıp sıcak sıcak servise sunalım.

Afiyet olsun.
19.01.2024 20:24:21
Kıymalı Patlıcan Kebabı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kıymalı Patlıcan Kebabı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Kıymalı Patlıcan Kebabı"
Patlıcan kebabı Gaziantep yöresinin lezzetli bir kebaptır. Fırında be şişte olarak yapılır ama bu tarifi ilk kez gördüm. Lezzetli olur mu acaba?
Teoman . 29.09.2018 14:38:35

Kıymalı Menemen

Kıymalı menemen, başlı başına sevdiklerinize bir akşam menüsü olacak kadar lezzetlidir. Üstelik domatesin, biberin mevsimi olan yaz aylarında hazırlarsa...
Devamını Oku

Kıymalı İmam Bayıldı

Kıymalı imam bayıldı, imam bayıldı yemeği aslında karnı yarık yemeği ile aynı şekilde yapılmaktadır. Yalnız iki yemek arasındaki fark imambayıldı yemeği...
Devamını Oku

Kıymalı Pide İçi

Kıymalı Pide İçi, kıymalı pide bizim ülkemizin en gözde ve en çok sevilen yemeklerinden birisidir. İtalyanlar için pizza neyse, Türkler için de kıymalı pide ...
Devamını Oku

Kıymalı Bezelyeli Börek

Kıymalı Bezelyeli Börek, çocuklarınıza ve tüm sevdiklerinize gönül rahatlığıyla hazırlayabileceğiniz bol sebzeli ve oldukça sağlıklı bir börek tarifidir. Çoc...
Devamını Oku

Kıymalı Erişte

Kıymalı Erişte, un, yumurta, yağ ve tuz ile hamuru yapılan daha sonra oklava yardımı ile açılıp 1 santim kalınlığında kesilen bir çeşit makarna. Doyuruc...
Devamını Oku

Kıymalı Börek İçi

Kıymalı börek içi, kıyma börek içi olarak oldukça sık kullanılan bir iç malzemedir. Böreğin lezzetini kat kat arttırarak harika sonuçlara imza atabilmek için...
Devamını Oku

Kıymalı Hünkâr Beğendi

Kıymalı Hünkâr Beğendi, Hünkâr Beğendi, halk arasındaki tabiri beğendi olarak bilinen közlenmiş mis gibi patlıcandan yapılırken, ek malzemelerde yağ, un, süt...
Devamını Oku

Kıymalı Hamur İşleri

Kıymalı hamur işleri, Kıymalı hamur işi tarifleri pek çok kişi tarafından sevilmektedir. Biz de bu hususta size birkaç çeşit kıymalı hamur işi tarifi sunmak ...
Devamını Oku

Kıymalı Bulgur Köftesi

Kıymalı bulgur köftesi, çok lezzetli olan bir yemektir. Yapımı biraz uzun sürüyor olsa bile, çok lezzetli olduğundan sürekli yenmek istenen bir yemektir. Yem...
Devamını Oku

Kıymalı Çin Böreği

Kıymalı Çin Böreği, pratik ve az malzemeden oluşan bir tariftir. Bu tarifin malzemeleri her evde bulunan malzemelerden oluştuğu için ekstra bir masraf yapılm...
Devamını Oku

Kıymalı Pide Kaç Kalori?

Kıymalı Pide Kaç Kalori, tüketilen besinlerin hazırlanma esnasında kullanılan malzemeler yemeğin kalori değerini doğrudan doğruya etkilemektedir. Genell...
Devamını Oku

Fırında Kıymalı Yumurta

Fırında Kıymalı Yumurta, Kahvaltılar için muhteşem bir tariftir. Hemen bir atıştırmalık yapmak isteyenler bu tarifi yapıp kısa zaman içerisinde kendilerine b...
Devamını Oku

Fırında Kıymalı Kaşarlı Patates

Fırında kaşarlı kıymalı patates, Fırın yemekleri benim favori yemeklerimden bir tanesidir. Fırın yemekleri bana daha lezzetli ve daha pratik geliyor her zama...
Devamını Oku

Kıymalı Mantarlı Börek

Kıymalı Mantarlı Börek, et ve sebzeyi bir arada sevenler için doğru bir seçimdir. Kahvaltılarda doyurucu bir şeyler yemek isteyenler bu tarifi yapabilirler. ...
Devamını Oku

Tavuk Kıymalı Köfte

Tavuk kıymalı köfte, tarifi kolayca yapılabilecek yemek tariflerinden biridir. İsterseniz tarifin ana yapım malzemesi olan tavuk eti kıymasını kasaptan alabi...
Devamını Oku

Kıymalı Pilav

Kıymalı pilav, haftada en az iki kere soframızda kıymalı pilav bulunur. Pilavın her yöreye göre yapılışı ve çeşidi vardır. Geleneksel bir lezzettir. Düğ...
Devamını Oku

Kıymalı Yoğurt Çorbası

Kıymalı Yoğurt Çorbası, yaz kış içilebilecek vitamin ve protein bakımından zengin bir çorba seçeneğidir.Kıymalı Yoğurt Çorbası M...
Devamını Oku

Galeta Unlu Kıymalı Börek

Galeta Unlu Kıymalı Börek, kolay bir şeyler yapmak isteyenler için doğru bir seçim olacaktır. İş hayatının yoğunluğundan dolayı yemek yapmaya vakti olmayanla...
Devamını Oku

Kıymalı Çörek

Kıymalı Çörek, beş çayı için harika bir hamur işidir. Aynı zamanda pratik bir şeyler yapıp yemek isteyenler için önerilir. Bu tarifi dileyen fazla miktarda y...
Devamını Oku

Kıymalı Kabak Yemeği

Kıymalı kabak yemeği, yapımı biraz zahmetli ama tadı oldukça güzel ve lezzetlidir. Kabak mutfaklarımızın vazgeçilmez sebzeleri arasında yer alır. Kabağı...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kıymalı Menemen
Kıymalı İmam Bayıldı
Kıymalı Pide İçi
Kıymalı Bezelyeli Börek
Kıymalı Erişte
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024