Kıymalı Patlıcan Musakka

Kıymalı patlıcan musakka; akşam yemeği için her zaman yaptığınız yemeklerden farklı olarak başka bir tarif deneyerek sevdiklerinizi ve ailenizi hem mutlu etmek hem de farklı lezzetler tattırmak istiyorsanız bu tarif tam size göre. Akşam yemekleri ve özel yemeklerde rahatlıkla ve kolay bir şekilde yapacağınız bu tarifi hem siz hem de sevdikleriniz oldukça beğenecek ve tadı damaklarda kalacak olan bir tariftir.

Kıymalı Patlıcan Musakka Malzemeleri

  • 4 adet patlıcan
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 250 gram kıyma
  • 2 adet domates (Ya da 2 yemek kaşığı domates salçası)
  • 3 çorba kaşığı margarin
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 4 dal maydanoz
  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı sıvı yağ (Kızartmak için)

Kıymalı Patlıcan Musakka Nasıl Yapılır?


İlk olarak 4 adet patlıcan bir tabağın içerisine bir parmak kalınlığında halkalar şeklinde doğranır. Derin bir kabın içerisine biraz su ve içine bir miktar tuz atılır. Bir parmak kalınlığında halka şeklinde doğranmış olan patlıcanları derin kabın içinde bulunan tuzlu suyun içine koyarak yaklaşık olarak bir saat bekletiyoruz. Yaklaşık olarak bir saat tuzlu suda bekletilen patlıcanları derin kabın içinden bir süzgeç yardımı ile süzüyoruz ve kuruluyoruz. Bir tavanın içerisine sıvı yağ konulur ve süzülerek kurulanan patlıcanlar tavanın içinde bulunan yağ ile güzel bir şekilde alt üst olarak kızartılır.
Alt üst şekilde kızartılan patlıcanlar bir tabağın içine konulur.

Orta boy tencerenin içerisine konmak için 1 adet orta boy soğan ince ince doğranır ve tencerenin içerisine konulur. Kıyma ile margarinde tencerenin içine eklenerek orta ateşte orta boy tencerenin içinde bulunan malzemeler güzel bir şekilde kavrulur. Orta boy tencerenin içinde bulunan malzemeler kavrulduktan sonra tencerenin içerisine tuz, karabiber ve domatesler konularak domatesler suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Daha sonra ocağın altını kapatıyoruz. Patlıcanları fırın tepsisinin içerisine güzel bir şekilde diziyoruz. Daha sonra patlıcanların üzerine orta boy tencerenin içerisinde bulunan malzemeleri de güzel bir şekilde diziyoruz ve daha sonra tepsinin içerisine 2 su bardağı suyu koyuyoruz ve fırında yaklaşık olarak 20-25 dakika pişiriyoruz. Daha sonra fırından çıkarıyoruz ve üzerine maydanozu ince kıyarak serpiştiriyoruz. Kıymalı patlıcan musakka hazır.

Afiyet Olsun.
20.01.2024 14:26:51
Kıymalı Patlıcan Musakka ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kıymalı Patlıcan Musakka Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Kıymalı Patlıcan Musakka"
Patlıcan yemeklerini ailecek çok severiz. Patlıcanlı musakka ise bunların en lezzetlilerindendir. Patlıcanlı musakka yapmadan önce patlıcan kabuklarını soyarım. Çünkü tadı çok acı gelir. Ama tarifte kabuklar soyulmuyor. Kabuklu patlıcanın acı olmaması için yapılması gereken şeyler var mı?
Berfin Su . 07.10.2018 03:13:34

Kıymalı Menemen

Kıymalı menemen, başlı başına sevdiklerinize bir akşam menüsü olacak kadar lezzetlidir. Üstelik domatesin, biberin mevsimi olan yaz aylarında hazırlarsa...
Devamını Oku

Kıymalı İmam Bayıldı

Kıymalı imam bayıldı, imam bayıldı yemeği aslında karnı yarık yemeği ile aynı şekilde yapılmaktadır. Yalnız iki yemek arasındaki fark imambayıldı yemeği...
Devamını Oku

Kıymalı Pide İçi

Kıymalı Pide İçi, kıymalı pide bizim ülkemizin en gözde ve en çok sevilen yemeklerinden birisidir. İtalyanlar için pizza neyse, Türkler için de kıymalı pide ...
Devamını Oku

Kıymalı Bezelyeli Börek

Kıymalı Bezelyeli Börek, çocuklarınıza ve tüm sevdiklerinize gönül rahatlığıyla hazırlayabileceğiniz bol sebzeli ve oldukça sağlıklı bir börek tarifidir. Çoc...
Devamını Oku

Kıymalı Erişte

Kıymalı Erişte, un, yumurta, yağ ve tuz ile hamuru yapılan daha sonra oklava yardımı ile açılıp 1 santim kalınlığında kesilen bir çeşit makarna. Doyuruc...
Devamını Oku

Kıymalı Börek İçi

Kıymalı börek içi, kıyma börek içi olarak oldukça sık kullanılan bir iç malzemedir. Böreğin lezzetini kat kat arttırarak harika sonuçlara imza atabilmek için...
Devamını Oku

Kıymalı Hünkâr Beğendi

Kıymalı Hünkâr Beğendi, Hünkâr Beğendi, halk arasındaki tabiri beğendi olarak bilinen közlenmiş mis gibi patlıcandan yapılırken, ek malzemelerde yağ, un, süt...
Devamını Oku

Kıymalı Hamur İşleri

Kıymalı hamur işleri, Kıymalı hamur işi tarifleri pek çok kişi tarafından sevilmektedir. Biz de bu hususta size birkaç çeşit kıymalı hamur işi tarifi sunmak ...
Devamını Oku

Kıymalı Bulgur Köftesi

Kıymalı bulgur köftesi, çok lezzetli olan bir yemektir. Yapımı biraz uzun sürüyor olsa bile, çok lezzetli olduğundan sürekli yenmek istenen bir yemektir. Yem...
Devamını Oku

Kıymalı Çin Böreği

Kıymalı Çin Böreği, pratik ve az malzemeden oluşan bir tariftir. Bu tarifin malzemeleri her evde bulunan malzemelerden oluştuğu için ekstra bir masraf yapılm...
Devamını Oku

Kıymalı Pide Kaç Kalori?

Kıymalı Pide Kaç Kalori, tüketilen besinlerin hazırlanma esnasında kullanılan malzemeler yemeğin kalori değerini doğrudan doğruya etkilemektedir. Genell...
Devamını Oku

Fırında Kıymalı Yumurta

Fırında Kıymalı Yumurta, Kahvaltılar için muhteşem bir tariftir. Hemen bir atıştırmalık yapmak isteyenler bu tarifi yapıp kısa zaman içerisinde kendilerine b...
Devamını Oku

Fırında Kıymalı Kaşarlı Patates

Fırında kaşarlı kıymalı patates, Fırın yemekleri benim favori yemeklerimden bir tanesidir. Fırın yemekleri bana daha lezzetli ve daha pratik geliyor her zama...
Devamını Oku

Kıymalı Mantarlı Börek

Kıymalı Mantarlı Börek, et ve sebzeyi bir arada sevenler için doğru bir seçimdir. Kahvaltılarda doyurucu bir şeyler yemek isteyenler bu tarifi yapabilirler. ...
Devamını Oku

Tavuk Kıymalı Köfte

Tavuk kıymalı köfte, tarifi kolayca yapılabilecek yemek tariflerinden biridir. İsterseniz tarifin ana yapım malzemesi olan tavuk eti kıymasını kasaptan alabi...
Devamını Oku

Kıymalı Pilav

Kıymalı pilav, haftada en az iki kere soframızda kıymalı pilav bulunur. Pilavın her yöreye göre yapılışı ve çeşidi vardır. Geleneksel bir lezzettir. Düğ...
Devamını Oku

Kıymalı Yoğurt Çorbası

Kıymalı Yoğurt Çorbası, yaz kış içilebilecek vitamin ve protein bakımından zengin bir çorba seçeneğidir.Kıymalı Yoğurt Çorbası M...
Devamını Oku

Galeta Unlu Kıymalı Börek

Galeta Unlu Kıymalı Börek, kolay bir şeyler yapmak isteyenler için doğru bir seçim olacaktır. İş hayatının yoğunluğundan dolayı yemek yapmaya vakti olmayanla...
Devamını Oku

Kıymalı Çörek

Kıymalı Çörek, beş çayı için harika bir hamur işidir. Aynı zamanda pratik bir şeyler yapıp yemek isteyenler için önerilir. Bu tarifi dileyen fazla miktarda y...
Devamını Oku

Kıymalı Kabak Yemeği

Kıymalı kabak yemeği, yapımı biraz zahmetli ama tadı oldukça güzel ve lezzetlidir. Kabak mutfaklarımızın vazgeçilmez sebzeleri arasında yer alır. Kabağı...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kıymalı Menemen
Kıymalı İmam Bayıldı
Kıymalı Pide İçi
Kıymalı Bezelyeli Börek
Kıymalı Erişte
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024