Kıymalı Patlıcan Oturtma

Kıymalı Patlıcan Oturtma, patlıcan yemeklerinin sultanı olarak adlandırabileceğimiz çok lezzetli bir yemek çeşididir. En özel misafirlerinizi ağırladığınız yemek davetlerinizde, pilavın yanında ana yemek olarak hazırlayabileceğiniz patlıcan oturtma, muhteşem lezzeti ve gözleri doyuran eşsiz görünümüyle sizleri mahcup etmeyecektir. Türk mutfağının en gözde yemek tariflerinden biri olan patlıcan oturtmayı hazırlayarak sevdiklerinize tattırmanızı öneririz.
Kolay gelsin.

Kıymalı Patlıcan Oturtma malzemeleri

  • 4 adet orta büyüklükte patlıcan
  • 350 gram az yağlı dana kıyma
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet orta büyüklükte domates
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 çorba kaşığı margarin
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı tuz

Kıymalı Patlıcan Oturtma Nasıl Yapılır?


İlk olarak patlıcanları çizgili (Zebra) gibi soyuyoruz. Daha sonra ortadan ikiye dilimleyip, baş parmak kalınlığında doğruyoruz. Diğer patlıcanları da aynı şekilde doğradıktan sonra bol tuzlu suda en az 15 dakika bekletiyoruz.

Oturtmanın iç harcını hazırlamak için öncelikle soğanları ve sivri biberleri ince ince doğrayarak hazırlıyoruz. Geniş bir tavanın içine bir kaşık margarini atıp kızartıyoruz. Daha sonra üzerine kıymayı ekleyip, kıymanın rengi kahverengiye dönünceye kadar kavuruyoruz. Ardından doğradığımız soğanları ve biberleri ilave edip, soğanlar diriliğini kaybedinceye kadar kavuruyoruz.
Domateslerin kabuğunu soyup doğradıktan sonra tavaya ilave ediyoruz. Salçasını da ekleyip domatesler pişene kadar kavuruyoruz. Sarımsakları soyup üzerine doğradıktan sonra, baharatlarını ve en son olarak da maydanozu ekleyip karıştırıyoruz. Birkaç dakika kavrulduktan sonra ocağın altını kapatıyoruz.

Patlıcanları tuzlu sudan çıkartıp, bol su ile yıkadıktan sonra mutfak havlusuna alarak fazla suyunu alıyoruz. Kızartma tavasında bol ve kızgın yağda pembeleşinceye kadar kızartıyoruz. Kızaran patlıcanları mutfak havlusuna çıkartarak fazla yağı atmasını sağlıyoruz. Patlıcanları orta büyüklükte bir fırın kabına düz bir şekilde yerleştiriyoruz. Hazırladığımız kıymalı harcı patlıcanların üzerini kapatacak şekilde döşüyoruz. 2 su bardağı kaynar suyu ilave edip, önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişiriyoruz. Fırından çıkardığınızda yemek suyunu tamamen çekmiş ise 1 çay bardağı kadar kaynar su ilave edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
20.01.2024 02:36:20
Kıymalı Patlıcan Oturtma ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kıymalı Patlıcan Oturtma Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Kıymalı Patlıcan Oturtma"
Patlıcan oturtma hemen hemen herkesin bildiği bir tariftir. Bende size patlıcandan kolay bir tarif vermek istiyorum. Patlıcanı ince ince doğrayın üzerine soğan doğrayın, kapya biber biraz yağ ekleyin kapağını kapatıp iyice kavurun biraz kızardıktan sonra ocaktan alın üzerine sumak gezdirin servis tabağında afiyetle yiyebilirsiniz.
Öğün . 29.08.2018

Kıymalı Menemen

Kıymalı menemen, başlı başına sevdiklerinize bir akşam menüsü olacak kadar lezzetlidir. Üstelik domatesin, biberin mevsimi olan yaz aylarında hazırlarsa...
Devamını Oku

Kıymalı İmam Bayıldı

Kıymalı imam bayıldı, imam bayıldı yemeği aslında karnı yarık yemeği ile aynı şekilde yapılmaktadır. Yalnız iki yemek arasındaki fark imambayıldı yemeği...
Devamını Oku

Kıymalı Pide İçi

Kıymalı Pide İçi, kıymalı pide bizim ülkemizin en gözde ve en çok sevilen yemeklerinden birisidir. İtalyanlar için pizza neyse, Türkler için de kıymalı pide ...
Devamını Oku

Kıymalı Bezelyeli Börek

Kıymalı Bezelyeli Börek, çocuklarınıza ve tüm sevdiklerinize gönül rahatlığıyla hazırlayabileceğiniz bol sebzeli ve oldukça sağlıklı bir börek tarifidir. Çoc...
Devamını Oku

Kıymalı Erişte

Kıymalı Erişte, un, yumurta, yağ ve tuz ile hamuru yapılan daha sonra oklava yardımı ile açılıp 1 santim kalınlığında kesilen bir çeşit makarna. Doyuruc...
Devamını Oku

Kıymalı Börek İçi

Kıymalı börek içi, kıyma börek içi olarak oldukça sık kullanılan bir iç malzemedir. Böreğin lezzetini kat kat arttırarak harika sonuçlara imza atabilmek için...
Devamını Oku

Kıymalı Hünkâr Beğendi

Kıymalı Hünkâr Beğendi, Hünkâr Beğendi, halk arasındaki tabiri beğendi olarak bilinen közlenmiş mis gibi patlıcandan yapılırken, ek malzemelerde yağ, un, süt...
Devamını Oku

Kıymalı Hamur İşleri

Kıymalı hamur işleri, Kıymalı hamur işi tarifleri pek çok kişi tarafından sevilmektedir. Biz de bu hususta size birkaç çeşit kıymalı hamur işi tarifi sunmak ...
Devamını Oku

Kıymalı Bulgur Köftesi

Kıymalı bulgur köftesi, çok lezzetli olan bir yemektir. Yapımı biraz uzun sürüyor olsa bile, çok lezzetli olduğundan sürekli yenmek istenen bir yemektir. Yem...
Devamını Oku

Kıymalı Çin Böreği

Kıymalı Çin Böreği, pratik ve az malzemeden oluşan bir tariftir. Bu tarifin malzemeleri her evde bulunan malzemelerden oluştuğu için ekstra bir masraf yapılm...
Devamını Oku

Kıymalı Pide Kaç Kalori?

Kıymalı Pide Kaç Kalori, tüketilen besinlerin hazırlanma esnasında kullanılan malzemeler yemeğin kalori değerini doğrudan doğruya etkilemektedir. Genell...
Devamını Oku

Fırında Kıymalı Yumurta

Fırında Kıymalı Yumurta, Kahvaltılar için muhteşem bir tariftir. Hemen bir atıştırmalık yapmak isteyenler bu tarifi yapıp kısa zaman içerisinde kendilerine b...
Devamını Oku

Fırında Kıymalı Kaşarlı Patates

Fırında kaşarlı kıymalı patates, Fırın yemekleri benim favori yemeklerimden bir tanesidir. Fırın yemekleri bana daha lezzetli ve daha pratik geliyor her zama...
Devamını Oku

Kıymalı Mantarlı Börek

Kıymalı Mantarlı Börek, et ve sebzeyi bir arada sevenler için doğru bir seçimdir. Kahvaltılarda doyurucu bir şeyler yemek isteyenler bu tarifi yapabilirler. ...
Devamını Oku

Tavuk Kıymalı Köfte

Tavuk kıymalı köfte, tarifi kolayca yapılabilecek yemek tariflerinden biridir. İsterseniz tarifin ana yapım malzemesi olan tavuk eti kıymasını kasaptan alabi...
Devamını Oku

Kıymalı Pilav

Kıymalı pilav, haftada en az iki kere soframızda kıymalı pilav bulunur. Pilavın her yöreye göre yapılışı ve çeşidi vardır. Geleneksel bir lezzettir. Düğ...
Devamını Oku

Kıymalı Yoğurt Çorbası

Kıymalı Yoğurt Çorbası, yaz kış içilebilecek vitamin ve protein bakımından zengin bir çorba seçeneğidir.Kıymalı Yoğurt Çorbası M...
Devamını Oku

Galeta Unlu Kıymalı Börek

Galeta Unlu Kıymalı Börek, kolay bir şeyler yapmak isteyenler için doğru bir seçim olacaktır. İş hayatının yoğunluğundan dolayı yemek yapmaya vakti olmayanla...
Devamını Oku

Kıymalı Çörek

Kıymalı Çörek, beş çayı için harika bir hamur işidir. Aynı zamanda pratik bir şeyler yapıp yemek isteyenler için önerilir. Bu tarifi dileyen fazla miktarda y...
Devamını Oku

Kıymalı Kabak Yemeği

Kıymalı kabak yemeği, yapımı biraz zahmetli ama tadı oldukça güzel ve lezzetlidir. Kabak mutfaklarımızın vazgeçilmez sebzeleri arasında yer alır. Kabağı...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kıymalı Menemen
Kıymalı İmam Bayıldı
Kıymalı Pide İçi
Kıymalı Bezelyeli Börek
Kıymalı Erişte
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024