Kıymalı Patlıcanlı Börek

Kıymalı patlıcanlı börek, son yıllarda sıklıkla yapılan ve ayrı bir tadı olan börek çeşidi olmaktadır. Evinizde kolayca yapabileceksiniz. Genellikle bu börek için hazır yufka kullanılmaz. Evinizde yapacağınız hamurdan açacağınız yufka ile daha lezzetli olacaktır. Eğer hamur yaparak vakit kaybetmek istemiyorsanız yufka kullanabilirsiniz. Kullanılan patlıcanlar, küçük doğranarak kızartılacağı gibi, patlıcanları közleyebilirsiniz.
Kızartılarak yapılan börek biraz ağır olacağından sizlere közlenmiş patlıcandan yapılan börek tarifi vereceğiz.

Kıymalı patlıcanlı börek malzemeleri:
Hamuru için

  • 1 kilo un (Biraz hamuru açarken kullanmak için ayırınız)
  • 2 su bardağı süt
  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı tuz

İç malzemeleri

  • 2 tane orta büyüklükte patlıcan
  • 250 gram az yağlı dana kıyma
  • Maydanoz
  • 2 tane orta büyüklükte soğan
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz, karabiber, kırmızı biber, kimyon

Yufkalar arasına sürülecek sos

  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 fincan süt
  • 1 tane yumurta
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
Kıymalı patlıcanlı börek nasıl yapılır?

Fırın içerisine patlıcanlar konularak közlenmeye bırakılır. 200 derece ısınan fırında 10 dakika içinde közlenecektir. Derin bir kaba beyaz unu eleyin. Tuzu ve şekeri ekleyip, ilk önce sütü ardından yavaşça suyu ekleyin.
Yoğurulmaya devam edilir. Hamur kulak memesi kıvamında olunca artık yapışmayacaktır. Hamuru dinlendirmeye bırakınız.

Fırın içerisinde közlenmiş olan patlıcanları çıkarıp, kabuklarını soyduktan sonra çok küçük parçalar halinde doğrayın. Bir tencere içerisine koyacağınız sıvı yağı koyup kızmasını bekleyin. Soğanları çok küçük parçalar halinde doğrayıp yağda pembeleşene kadar kavurun. Kıymayı ekleyip kıymanın rengi değişene kadar arada karıştırıp kavurun. Közlenen patlıcanlar da eklenerek ince ince kıymış olduğunuz maydanozları ekliyorsunuz. Tuzunu ve zevkinize göre istediğiniz baharatları ekleyip birkaç karıştırıp ocağın altını kapatıyorsunuz.

Dinlenen hamuru 6 eşit parçaya bölünüz. Bir parçayı alarak düz bir zemini hamurun yapışmaması için unlayın. Hamuru yırtılmayacak kadar ince oluncaya kadar açınız. Fırın tepsinizi daha önceden yağlayıp, açmış olduğunuz hamuru üzerine koyun. Yufkalar arasına sürülmek amacıyla, ayrı bir kabın içerisine yoğurt, yumurta, süt ve zeytinyağını koyup iyice çırpın. Açarak tepsiye koyduğunuz yufkanın üzerine 3-4 kaşık sostan alarak dökün ve tüm yufkaya yayın. Aynı şekilde 2 hamuru da açın ve arasına sos koyup yayın. 3. Açılan hamur tepsiye konulduğunda üzerine sos yerine hazırladığımız iç harcın hepsi konularak yayılır. Tekrar üzerine kalan 3 tane hamurumuzu açar ve arasına sos dökülür. Çörek otu seviyorsanız fırına koymadan önce böreğin üzerine serpebilirsiniz. Böreği fırına vermeden önce eşit parçalar halinde kesilir.

Daha önceden 200 derecede ısıtılmış olan fırınımıza konularak 30 dakika boyunca pişirilir.

Afiyet olsun.
21.01.2024 01:59:29
Kıymalı Patlıcanlı Börek ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kıymalı Patlıcanlı Börek Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Kıymalı Patlıcanlı Börek"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Kıymalı Menemen

Kıymalı menemen, başlı başına sevdiklerinize bir akşam menüsü olacak kadar lezzetlidir. Üstelik domatesin, biberin mevsimi olan yaz aylarında hazırlarsa...
Devamını Oku

Kıymalı İmam Bayıldı

Kıymalı imam bayıldı, imam bayıldı yemeği aslında karnı yarık yemeği ile aynı şekilde yapılmaktadır. Yalnız iki yemek arasındaki fark imambayıldı yemeği...
Devamını Oku

Kıymalı Pide İçi

Kıymalı Pide İçi, kıymalı pide bizim ülkemizin en gözde ve en çok sevilen yemeklerinden birisidir. İtalyanlar için pizza neyse, Türkler için de kıymalı pide ...
Devamını Oku

Kıymalı Bezelyeli Börek

Kıymalı Bezelyeli Börek, çocuklarınıza ve tüm sevdiklerinize gönül rahatlığıyla hazırlayabileceğiniz bol sebzeli ve oldukça sağlıklı bir börek tarifidir. Çoc...
Devamını Oku

Kıymalı Erişte

Kıymalı Erişte, un, yumurta, yağ ve tuz ile hamuru yapılan daha sonra oklava yardımı ile açılıp 1 santim kalınlığında kesilen bir çeşit makarna. Doyuruc...
Devamını Oku

Kıymalı Börek İçi

Kıymalı börek içi, kıyma börek içi olarak oldukça sık kullanılan bir iç malzemedir. Böreğin lezzetini kat kat arttırarak harika sonuçlara imza atabilmek için...
Devamını Oku

Kıymalı Hünkâr Beğendi

Kıymalı Hünkâr Beğendi, Hünkâr Beğendi, halk arasındaki tabiri beğendi olarak bilinen közlenmiş mis gibi patlıcandan yapılırken, ek malzemelerde yağ, un, süt...
Devamını Oku

Kıymalı Hamur İşleri

Kıymalı hamur işleri, Kıymalı hamur işi tarifleri pek çok kişi tarafından sevilmektedir. Biz de bu hususta size birkaç çeşit kıymalı hamur işi tarifi sunmak ...
Devamını Oku

Kıymalı Bulgur Köftesi

Kıymalı bulgur köftesi, çok lezzetli olan bir yemektir. Yapımı biraz uzun sürüyor olsa bile, çok lezzetli olduğundan sürekli yenmek istenen bir yemektir. Yem...
Devamını Oku

Kıymalı Çin Böreği

Kıymalı Çin Böreği, pratik ve az malzemeden oluşan bir tariftir. Bu tarifin malzemeleri her evde bulunan malzemelerden oluştuğu için ekstra bir masraf yapılm...
Devamını Oku

Kıymalı Pide Kaç Kalori?

Kıymalı Pide Kaç Kalori, tüketilen besinlerin hazırlanma esnasında kullanılan malzemeler yemeğin kalori değerini doğrudan doğruya etkilemektedir. Genell...
Devamını Oku

Fırında Kıymalı Yumurta

Fırında Kıymalı Yumurta, Kahvaltılar için muhteşem bir tariftir. Hemen bir atıştırmalık yapmak isteyenler bu tarifi yapıp kısa zaman içerisinde kendilerine b...
Devamını Oku

Fırında Kıymalı Kaşarlı Patates

Fırında kaşarlı kıymalı patates, Fırın yemekleri benim favori yemeklerimden bir tanesidir. Fırın yemekleri bana daha lezzetli ve daha pratik geliyor her zama...
Devamını Oku

Kıymalı Mantarlı Börek

Kıymalı Mantarlı Börek, et ve sebzeyi bir arada sevenler için doğru bir seçimdir. Kahvaltılarda doyurucu bir şeyler yemek isteyenler bu tarifi yapabilirler. ...
Devamını Oku

Tavuk Kıymalı Köfte

Tavuk kıymalı köfte, tarifi kolayca yapılabilecek yemek tariflerinden biridir. İsterseniz tarifin ana yapım malzemesi olan tavuk eti kıymasını kasaptan alabi...
Devamını Oku

Kıymalı Pilav

Kıymalı pilav, haftada en az iki kere soframızda kıymalı pilav bulunur. Pilavın her yöreye göre yapılışı ve çeşidi vardır. Geleneksel bir lezzettir. Düğ...
Devamını Oku

Kıymalı Yoğurt Çorbası

Kıymalı Yoğurt Çorbası, yaz kış içilebilecek vitamin ve protein bakımından zengin bir çorba seçeneğidir.Kıymalı Yoğurt Çorbası M...
Devamını Oku

Galeta Unlu Kıymalı Börek

Galeta Unlu Kıymalı Börek, kolay bir şeyler yapmak isteyenler için doğru bir seçim olacaktır. İş hayatının yoğunluğundan dolayı yemek yapmaya vakti olmayanla...
Devamını Oku

Kıymalı Çörek

Kıymalı Çörek, beş çayı için harika bir hamur işidir. Aynı zamanda pratik bir şeyler yapıp yemek isteyenler için önerilir. Bu tarifi dileyen fazla miktarda y...
Devamını Oku

Kıymalı Kabak Yemeği

Kıymalı kabak yemeği, yapımı biraz zahmetli ama tadı oldukça güzel ve lezzetlidir. Kabak mutfaklarımızın vazgeçilmez sebzeleri arasında yer alır. Kabağı...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kıymalı Menemen
Kıymalı İmam Bayıldı
Kıymalı Pide İçi
Kıymalı Bezelyeli Börek
Kıymalı Erişte
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024