Kıymalı pide harcı: Hazırlamak çok kolay bir işlem gibi görünebilir. Ancak çok fazla püf noktası bulunmaktadır. Aslında bir pidenin lezzeti iç harcında gizlidir. İç harcı ne kadar güzel ve bol malzeme ile hazırlanırsa pideniz o kadar lezzetli olur. Pide acil misafir geldiğinde ya da kalabalık davetlerde çok pratik ve doyurucu bir yemek olarak görüldüğünden çok fazla tercih edilir.
Ancak pideniz hazırlanması kadar yaptırdığınız yerin de bu işte profesyonel olması önemlidir. Çok kalın ya da çok incesi makbul olmayacağı gibi fazla pişirildiğinde yanık olabilir. O zaman sizin tüm emekleriniz de boşa gider. Kıymalı pide harcını hazırlayabilmek için büyük boy bir mutfak robotuna ihtiyacınız bulunmaktadır. Ben sizlerle annemin pide harcı tarifini paylaşacağım. Ben de bu tariften yararlanıyorum. 1 kilo kıymadan 14 adet pide çıkıyor. Siz kendi ihtiyacınıza göre ayarlamanızı yapabilirsiniz.
Kıymalı pide harcı için gerekli malzemeler
1 kilo az yağlı dana kıyma,
2 yemek kaşığı çekilmiş iç yağ,
4 adet büyük boy kuru soğan.
Yarım kilo sivri biber,
7-8 adet büyük boy domates,
1 diş sarımsak,
1 çay kaşığı galeta unu,
2 yemek kaşığı sıvı yağ,
1 yemek kaşığı tereyağı,
1 büyük demet maydanoz,
Kıymalı Pide Harcı: Geniş ve bir az geniş karıştırma kabının içine kıymayı koyalım, soğanları soyup yıkayalım ince doğrayalım ya da robottan geçirelim ve kıymanın üzerine dökelim.
Biberleri ince doğrayıp onu da kıyma karıştırma kabına dökelim ve elimizle iyice karıştıralım. Domateslerin kabuğunu soyalım ve küp doğrayalım, daha sonra bunları da karıştırma kabına boşaltalım. Birazda biber salçası ilave edelim salça içerisinde kayboluncaya kadar karıştıralım. Daha sonra da baharatları ve maydanozu ilave edip malzemenin iyice kıymaya karışmasını sağlayalım. Hazırladığımız harcı bir süzgecin üzerine koyarak fazla suyundan kurtulmasını sağlayalım. Bir saat kadar dinlendirdikten sonra pideyi hazırlamaya başlayabiliriz.
21.01.2024 15:13:14
Kıymalı Pide Harcı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Kıymalı pideyi her neredde yesem tadı değişik oluyor. Bu durum harcın içerisindeki malzemelerden mi kaynaklı yoksa pideyi pişiren fırından mı kaynaklı oluyor. Kimi zaman çok güzel olsa bile kimi zaman ciddi anlamda lezzetsiz oluyor. Müzdad . 25.08.2018
Fakih : Bence kıymanın iyi olmamasından meydana geliyordur sizin dediğiniz durum. Kıymayı kasaplar hayvanın her tarafından et koyarak yaparlar. Yağlı olan kıymalar pide de bence daha lezzetli olur. Çok yağlı olmaması şartıyla. Dana etinden yapılan pideler biraz yavan olabiliyor. Oda dana kıymaların da fazla yağ olmamasından kaynaklıdır. Yani sizin anlattınız kıymadan kaynaklıdır. 03.09.2018 09:41:03
Ünay : Merhabalar, kıymalı pide içerisinde kıyma, domates ve biber baharatlar kullanılarak harmanlanır ve ekmek fırınında lezzet ile pişirilir. Etli pidelerin tadı yer yer değişiklik göstermesinin ilk sebebi kıymanın yap oranı ve kalitesidir. Kıymanın yağı oranı insan sağlığını direk etkileyecek nedenin en başında olduğundan bilindik yerlerin dışında tercih edilmemesi en sağlıklı olanıdır. 02.09.2018 19:38:56
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024