Kıymalı Pide
Kıymalı pide evinizde kolayca yapabileceğiniz tariflerden biridir. Tarifin yapımında kullanılan malzemeler oldukça kolay bir şekilde temin edilebilir. Bu nedenle tarifi yapmaktan çekinmeyin. Şimdi tarifin yapımına geçebiliriz.
Pidenin Hamuru İçin Gerekli Olan Malzemeleri- Yarım paket kadar yaş maya ya da 1 paket kuru toz maya
- 1 Su bardağı ölçüsünde süt, isteğe göre süt yerine yeteri kadar yoğurt kullanılabilir.
- 1 Su bardağı ölçüsü kadar sıvı yağ
- Yeteri kadar ılık su
- Pidelerin üzeri için 1 adet yumurtanın sarısı
- Bir miktar tuz
- Pidelerin üzeri için ayrılan yumurta sarısından ayrılmış yumurta beyazı
Pidenin İçini Hazırlamak İçin Gerekli Malzemeleri- 500 gr kadar dana kıyma
- 1 Adet kuru soğan
- 2 Adet orta boy domates
- 2 Adet sivri biber
- Bir miktar tuz, karabiber
Pide Nasıl Yapılır?
İlk olarak pidelerin iç malzemesini hazırlamak gerekir. Bunun için önce kuru soğanı ince ince doğrayın. Domateslerin kabuklarını soymanızı öneririz, bir kenarda da biberleri doğrayın. Domates, biber ve soğanı iyice karıştırın. İsterseniz bu harcı biraz pişirebilirsiniz. Kıymanın biraz fazla pişmesi gerektiği için önce kıymayı kavurun sonra sıvı yağdan biraz daha ekleyerek kıymanın üzerine önce doğranmış soğanları, sonra biberleri ve en sonunda da domatesleri ekleyerek harcın hazırlanması tamamlanır. Harcı biraz sulu bırakmanızı öneririz.
Harcı hazırladıktan sonra sıra pidenin hamurunu hazırlamaya geldi. Hamuru yoğurmak için uygun bir kap alarak içine ılık süt, maya ve 1su bardağı kadar unu ekleyerek karıştırın. Hamurun kıvamı muhallebi gibi olunca hamurun yoğrulduğu kabın üzerini örterek hamurun dinlenmesi için bir kenara bırakın.
15-20 dakika bekledikten sonra hamurdan parçalar alarak açın sonra açtığınız hamurun ortasına bir miktar iç harcı koyarak hamurun etrafını kıvırın ve pide şekli verin. Etrafını kıvırdığınız hamurların kenarına yumurta sarısı sürerek pideleri önceden ısıtılmış fırına koyun. 180 dereceye kadar ısıtılmış fırında pideleri 5 dakika kadar pişirin.
Pidenin hamuru pişince tepsiyi fırından alarak pidelerin üzerine biraz tereyağı sürerek tepsiyi tekrar fırına sürün ve 10 dakika kadar pişirin. Pişen pideleri fırından çıkarınca pidelerin üzerini bir bezle kapatarak yumuşaklıklarını korumalarını sağlayabilirsiniz.
Önemli: İsteğinize göre tamamen beyaz un kullanmak yerine tam buğday ununu yarı yarıya ölçüsünde kullanabilirsiniz. Bu şekilde pideler daha yumuşak olacaktır.
20.01.2024 05:06:01
Kıymalı Pide ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|