Kıymalı Pide

Kıymalı pide evinizde kolayca yapabileceğiniz tariflerden biridir. Tarifin yapımında kullanılan malzemeler oldukça kolay bir şekilde temin edilebilir. Bu nedenle tarifi yapmaktan çekinmeyin. Şimdi tarifin yapımına geçebiliriz.

Pidenin Hamuru İçin Gerekli Olan Malzemeleri

  • Yarım paket kadar yaş maya ya da 1 paket kuru toz maya
  • 1 Su bardağı ölçüsünde süt, isteğe göre süt yerine yeteri kadar yoğurt kullanılabilir.
  • 1 Su bardağı ölçüsü kadar sıvı yağ
  • Yeteri kadar ılık su
  • Pidelerin üzeri için 1 adet yumurtanın sarısı
  • Bir miktar tuz
  • Pidelerin üzeri için ayrılan yumurta sarısından ayrılmış yumurta beyazı

Pidenin İçini Hazırlamak İçin Gerekli Malzemeleri

  • 500 gr kadar dana kıyma
  • 1 Adet kuru soğan
  • 2 Adet orta boy domates
  • 2 Adet sivri biber
  • Bir miktar tuz, karabiber

Pide Nasıl Yapılır?


İlk olarak pidelerin iç malzemesini hazırlamak gerekir. Bunun için önce kuru soğanı ince ince doğrayın. Domateslerin kabuklarını soymanızı öneririz, bir kenarda da biberleri doğrayın. Domates, biber ve soğanı iyice karıştırın. İsterseniz bu harcı biraz pişirebilirsiniz. Kıymanın biraz fazla pişmesi gerektiği için önce kıymayı kavurun sonra sıvı yağdan biraz daha ekleyerek kıymanın üzerine önce doğranmış soğanları, sonra biberleri ve en sonunda da domatesleri ekleyerek harcın hazırlanması tamamlanır. Harcı biraz sulu bırakmanızı öneririz.

Harcı hazırladıktan sonra sıra pidenin hamurunu hazırlamaya geldi. Hamuru yoğurmak için uygun bir kap alarak içine ılık süt, maya ve 1su bardağı kadar unu ekleyerek karıştırın. Hamurun kıvamı muhallebi gibi olunca hamurun yoğrulduğu kabın üzerini örterek hamurun dinlenmesi için bir kenara bırakın.

15-20 dakika bekledikten sonra hamurdan parçalar alarak açın sonra açtığınız hamurun ortasına bir miktar iç harcı koyarak hamurun etrafını kıvırın ve pide şekli verin. Etrafını kıvırdığınız hamurların kenarına yumurta sarısı sürerek pideleri önceden ısıtılmış fırına koyun. 180 dereceye kadar ısıtılmış fırında pideleri 5 dakika kadar pişirin.

Pidenin hamuru pişince tepsiyi fırından alarak pidelerin üzerine biraz tereyağı sürerek tepsiyi tekrar fırına sürün ve 10 dakika kadar pişirin. Pişen pideleri fırından çıkarınca pidelerin üzerini bir bezle kapatarak yumuşaklıklarını korumalarını sağlayabilirsiniz.

Önemli: İsteğinize göre tamamen beyaz un kullanmak yerine tam buğday ununu yarı yarıya ölçüsünde kullanabilirsiniz. Bu şekilde pideler daha yumuşak olacaktır.
20.01.2024 05:06:01
Kıymalı Pide ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kıymalı Pide Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Kıymalı Pide"
Kıymalı pideyi çok aşırı derecede seviyorum her gün olsa her gün yerim. Kıymalı pideyi evde kendim yapabilirmiyim. Kıymalı pidenin malzemeleri ve yapılışını ayrıntılı bir şekilde anlatırsanız sevinirim. Dışarıdan yiyene kadar kendi evinde yapıp yemek daha sağlıklıdır.
Abdülveli . 24.08.2018

Kıymalı Menemen

Kıymalı menemen, başlı başına sevdiklerinize bir akşam menüsü olacak kadar lezzetlidir. Üstelik domatesin, biberin mevsimi olan yaz aylarında hazırlarsa...
Devamını Oku

Kıymalı İmam Bayıldı

Kıymalı imam bayıldı, imam bayıldı yemeği aslında karnı yarık yemeği ile aynı şekilde yapılmaktadır. Yalnız iki yemek arasındaki fark imambayıldı yemeği...
Devamını Oku

Kıymalı Pide İçi

Kıymalı Pide İçi, kıymalı pide bizim ülkemizin en gözde ve en çok sevilen yemeklerinden birisidir. İtalyanlar için pizza neyse, Türkler için de kıymalı pide ...
Devamını Oku

Kıymalı Bezelyeli Börek

Kıymalı Bezelyeli Börek, çocuklarınıza ve tüm sevdiklerinize gönül rahatlığıyla hazırlayabileceğiniz bol sebzeli ve oldukça sağlıklı bir börek tarifidir. Çoc...
Devamını Oku

Kıymalı Erişte

Kıymalı Erişte, un, yumurta, yağ ve tuz ile hamuru yapılan daha sonra oklava yardımı ile açılıp 1 santim kalınlığında kesilen bir çeşit makarna. Doyuruc...
Devamını Oku

Kıymalı Börek İçi

Kıymalı börek içi, kıyma börek içi olarak oldukça sık kullanılan bir iç malzemedir. Böreğin lezzetini kat kat arttırarak harika sonuçlara imza atabilmek için...
Devamını Oku

Kıymalı Hünkâr Beğendi

Kıymalı Hünkâr Beğendi, Hünkâr Beğendi, halk arasındaki tabiri beğendi olarak bilinen közlenmiş mis gibi patlıcandan yapılırken, ek malzemelerde yağ, un, süt...
Devamını Oku

Kıymalı Hamur İşleri

Kıymalı hamur işleri, Kıymalı hamur işi tarifleri pek çok kişi tarafından sevilmektedir. Biz de bu hususta size birkaç çeşit kıymalı hamur işi tarifi sunmak ...
Devamını Oku

Kıymalı Bulgur Köftesi

Kıymalı bulgur köftesi, çok lezzetli olan bir yemektir. Yapımı biraz uzun sürüyor olsa bile, çok lezzetli olduğundan sürekli yenmek istenen bir yemektir. Yem...
Devamını Oku

Kıymalı Çin Böreği

Kıymalı Çin Böreği, pratik ve az malzemeden oluşan bir tariftir. Bu tarifin malzemeleri her evde bulunan malzemelerden oluştuğu için ekstra bir masraf yapılm...
Devamını Oku

Kıymalı Pide Kaç Kalori?

Kıymalı Pide Kaç Kalori, tüketilen besinlerin hazırlanma esnasında kullanılan malzemeler yemeğin kalori değerini doğrudan doğruya etkilemektedir. Genell...
Devamını Oku

Fırında Kıymalı Yumurta

Fırında Kıymalı Yumurta, Kahvaltılar için muhteşem bir tariftir. Hemen bir atıştırmalık yapmak isteyenler bu tarifi yapıp kısa zaman içerisinde kendilerine b...
Devamını Oku

Fırında Kıymalı Kaşarlı Patates

Fırında kaşarlı kıymalı patates, Fırın yemekleri benim favori yemeklerimden bir tanesidir. Fırın yemekleri bana daha lezzetli ve daha pratik geliyor her zama...
Devamını Oku

Kıymalı Mantarlı Börek

Kıymalı Mantarlı Börek, et ve sebzeyi bir arada sevenler için doğru bir seçimdir. Kahvaltılarda doyurucu bir şeyler yemek isteyenler bu tarifi yapabilirler. ...
Devamını Oku

Tavuk Kıymalı Köfte

Tavuk kıymalı köfte, tarifi kolayca yapılabilecek yemek tariflerinden biridir. İsterseniz tarifin ana yapım malzemesi olan tavuk eti kıymasını kasaptan alabi...
Devamını Oku

Kıymalı Pilav

Kıymalı pilav, haftada en az iki kere soframızda kıymalı pilav bulunur. Pilavın her yöreye göre yapılışı ve çeşidi vardır. Geleneksel bir lezzettir. Düğ...
Devamını Oku

Kıymalı Yoğurt Çorbası

Kıymalı Yoğurt Çorbası, yaz kış içilebilecek vitamin ve protein bakımından zengin bir çorba seçeneğidir.Kıymalı Yoğurt Çorbası M...
Devamını Oku

Galeta Unlu Kıymalı Börek

Galeta Unlu Kıymalı Börek, kolay bir şeyler yapmak isteyenler için doğru bir seçim olacaktır. İş hayatının yoğunluğundan dolayı yemek yapmaya vakti olmayanla...
Devamını Oku

Kıymalı Çörek

Kıymalı Çörek, beş çayı için harika bir hamur işidir. Aynı zamanda pratik bir şeyler yapıp yemek isteyenler için önerilir. Bu tarifi dileyen fazla miktarda y...
Devamını Oku

Kıymalı Kabak Yemeği

Kıymalı kabak yemeği, yapımı biraz zahmetli ama tadı oldukça güzel ve lezzetlidir. Kabak mutfaklarımızın vazgeçilmez sebzeleri arasında yer alır. Kabağı...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kıymalı Menemen
Kıymalı İmam Bayıldı
Kıymalı Pide İçi
Kıymalı Bezelyeli Börek
Kıymalı Erişte
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Mart - 2024