Kıymalı Sarıyer Böreği

Kıymalı Sarıyer Böreği, hazırlaması biraz el beceresi gerektirdiği için çoğu kişi Sarıyer böreğini börekçilerde yemeyi tercih eder. Her işin zor tarafları olduğu gibi kolay tarafları da vardır. Sarıyer böreğinin pratiğini öğrendikten sonra o kadar da zor olmadığını göreceksiniz. Sizde bu tarif ile muhteşem lezzetteki Sarıyer böreğini evinizde hazırlayarak sevdiklerinize sürpriz yapabilirsiniz.
Kolay gelsin.

Kıymalı Sarıyer Böreği Malzemeleri

  • 2 su bardağı ılık su
  • Aldığı kadar un
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İç Harcı İçin Malzemeleri

  • 300 gram kıyma
  • 2 adet orta büyüklükte kuru soğan
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 2 tatlı kaşığı tuz

Yağlamak için

  • 125 gram tereyağı veya margarin
  • 1 su bardağı sıvı yağ
Kıymalı Sarıyer Böreği Nasıl Yapılır?

İlk olarak böreği yapmaya hamurunu hazırlayarak başlıyoruz. Bunun için hamur karıştırma kabının içine ılık suyu boşaltıyoruz. Daha sonra tuz atıp suyun içinde erittikten sonra, yavaş yavaş unu ilave ediyoruz. Kulak memesi yumuşaklığında ve elimize yapışmayacak bir hamur elde ediyoruz. Hamurun özlü olması için istediğimiz kıvama gelse bile, en az beş dakika boyunca yoğurmamız gerekiyor. Hazır olan hamurun üzerine nemli bir bez örtüp, on dakika dinlendiriyoruz.

Hamurumuz dinlenirken biz de böreğimizin iç harcını hazırlıyoruz. Öncelikle soğanları ince bir şekilde doğrayıp hazır hale getiriyoruz.
Tavaya bir miktar sıvı yağ atıp kızdırıyoruz. Üzerine kıymayı ekleyip, kıymanın rengi kahverengiye dönünceye kadar kavuruyoruz. Daha sonra soğanları atıp, soğanlar ölünceye kadar kavurmaya devam ediyoruz. En son baharatlarını da ilave edip, ocaktan alarak soğumaya bırakıyoruz.

Dinlenen hamuru tezgâhın üzerine alarak sekiz eşit büyüklükte bezeler oluşturuyoruz. Her bir bezeyi merdane ile servis tabağı büyüklüğünde açıyoruz. Açtığımız hamurdan bir tanesini alıp, altını ve üstünü bol bir şekilde yağlıyoruz. Başka bir yufkayı yine aynı şekilde yağlayıp, önceden yağladığımız yufkanın üzerine yerleştiriyoruz. Diğerlerini de yağlayıp, ikişer ikişer kaldırıyoruz. Hamurları bu şekilde on dakika bekletip, yağlı tezgâhın üzerinde uçlarından çekiştirerek açabildiğimiz büyüklükte ve incelikte açmaya çalışıyoruz. Yufka istediğimiz inceliğe geldiğinde tam ortasına uzun bir şekilde iç harcından yerleştiriyoruz. Bir ucundan tutup diğer ucuna kapatıp, yarım ay şeklini veriyoruz. Daha sonra iç harcı koyduğumuz geniş kısmından diğer tarafa doğru fazla sıkıştırmadan sarıyoruz. Elde ettiğimiz uzun ruloyu iki ucundan tutarak iç kısmına doğru katlayıp ortada buluşturuyoruz. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırladıktan sonra fırın tepsisine sıralıyoruz. Kalan yağı da üzerlerine sürerek önceden ısıtılmış 200 derece fırında altı üstü kızarıncaya kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsun.
21.01.2024 11:18:03
Kıymalı Sarıyer Böreği ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kıymalı Sarıyer Böreği Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Kıymalı Sarıyer Böreği"
Kıymalı sarıyer böreğini, daha önce hiç denemedim ama görünüşe bakılırsa oldukça güzel duruyor. Bu böreği yapacağım ama yağlama için tereyağı kullanmasam olur mu? Çünkü aile içerisinde tereyağı yemeyen kişiler var.
Eznev . 27.08.2018

Kıymalı Menemen

Kıymalı menemen, başlı başına sevdiklerinize bir akşam menüsü olacak kadar lezzetlidir. Üstelik domatesin, biberin mevsimi olan yaz aylarında hazırlarsa...
Devamını Oku

Kıymalı İmam Bayıldı

Kıymalı imam bayıldı, imam bayıldı yemeği aslında karnı yarık yemeği ile aynı şekilde yapılmaktadır. Yalnız iki yemek arasındaki fark imambayıldı yemeği...
Devamını Oku

Kıymalı Pide İçi

Kıymalı Pide İçi, kıymalı pide bizim ülkemizin en gözde ve en çok sevilen yemeklerinden birisidir. İtalyanlar için pizza neyse, Türkler için de kıymalı pide ...
Devamını Oku

Kıymalı Bezelyeli Börek

Kıymalı Bezelyeli Börek, çocuklarınıza ve tüm sevdiklerinize gönül rahatlığıyla hazırlayabileceğiniz bol sebzeli ve oldukça sağlıklı bir börek tarifidir. Çoc...
Devamını Oku

Kıymalı Erişte

Kıymalı Erişte, un, yumurta, yağ ve tuz ile hamuru yapılan daha sonra oklava yardımı ile açılıp 1 santim kalınlığında kesilen bir çeşit makarna. Doyuruc...
Devamını Oku

Kıymalı Börek İçi

Kıymalı börek içi, kıyma börek içi olarak oldukça sık kullanılan bir iç malzemedir. Böreğin lezzetini kat kat arttırarak harika sonuçlara imza atabilmek için...
Devamını Oku

Kıymalı Hünkâr Beğendi

Kıymalı Hünkâr Beğendi, Hünkâr Beğendi, halk arasındaki tabiri beğendi olarak bilinen közlenmiş mis gibi patlıcandan yapılırken, ek malzemelerde yağ, un, süt...
Devamını Oku

Kıymalı Hamur İşleri

Kıymalı hamur işleri, Kıymalı hamur işi tarifleri pek çok kişi tarafından sevilmektedir. Biz de bu hususta size birkaç çeşit kıymalı hamur işi tarifi sunmak ...
Devamını Oku

Kıymalı Bulgur Köftesi

Kıymalı bulgur köftesi, çok lezzetli olan bir yemektir. Yapımı biraz uzun sürüyor olsa bile, çok lezzetli olduğundan sürekli yenmek istenen bir yemektir. Yem...
Devamını Oku

Kıymalı Çin Böreği

Kıymalı Çin Böreği, pratik ve az malzemeden oluşan bir tariftir. Bu tarifin malzemeleri her evde bulunan malzemelerden oluştuğu için ekstra bir masraf yapılm...
Devamını Oku

Kıymalı Pide Kaç Kalori?

Kıymalı Pide Kaç Kalori, tüketilen besinlerin hazırlanma esnasında kullanılan malzemeler yemeğin kalori değerini doğrudan doğruya etkilemektedir. Genell...
Devamını Oku

Fırında Kıymalı Yumurta

Fırında Kıymalı Yumurta, Kahvaltılar için muhteşem bir tariftir. Hemen bir atıştırmalık yapmak isteyenler bu tarifi yapıp kısa zaman içerisinde kendilerine b...
Devamını Oku

Fırında Kıymalı Kaşarlı Patates

Fırında kaşarlı kıymalı patates, Fırın yemekleri benim favori yemeklerimden bir tanesidir. Fırın yemekleri bana daha lezzetli ve daha pratik geliyor her zama...
Devamını Oku

Kıymalı Mantarlı Börek

Kıymalı Mantarlı Börek, et ve sebzeyi bir arada sevenler için doğru bir seçimdir. Kahvaltılarda doyurucu bir şeyler yemek isteyenler bu tarifi yapabilirler. ...
Devamını Oku

Tavuk Kıymalı Köfte

Tavuk kıymalı köfte, tarifi kolayca yapılabilecek yemek tariflerinden biridir. İsterseniz tarifin ana yapım malzemesi olan tavuk eti kıymasını kasaptan alabi...
Devamını Oku

Kıymalı Pilav

Kıymalı pilav, haftada en az iki kere soframızda kıymalı pilav bulunur. Pilavın her yöreye göre yapılışı ve çeşidi vardır. Geleneksel bir lezzettir. Düğ...
Devamını Oku

Kıymalı Yoğurt Çorbası

Kıymalı Yoğurt Çorbası, yaz kış içilebilecek vitamin ve protein bakımından zengin bir çorba seçeneğidir.Kıymalı Yoğurt Çorbası M...
Devamını Oku

Galeta Unlu Kıymalı Börek

Galeta Unlu Kıymalı Börek, kolay bir şeyler yapmak isteyenler için doğru bir seçim olacaktır. İş hayatının yoğunluğundan dolayı yemek yapmaya vakti olmayanla...
Devamını Oku

Kıymalı Çörek

Kıymalı Çörek, beş çayı için harika bir hamur işidir. Aynı zamanda pratik bir şeyler yapıp yemek isteyenler için önerilir. Bu tarifi dileyen fazla miktarda y...
Devamını Oku

Kıymalı Kabak Yemeği

Kıymalı kabak yemeği, yapımı biraz zahmetli ama tadı oldukça güzel ve lezzetlidir. Kabak mutfaklarımızın vazgeçilmez sebzeleri arasında yer alır. Kabağı...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kıymalı Menemen
Kıymalı İmam Bayıldı
Kıymalı Pide İçi
Kıymalı Bezelyeli Börek
Kıymalı Erişte
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024