Kıymalı Sebze Yemekleri, birbirinden faydalı sebzelerle hazırlanan yemeklerin lezzetine bir kıyma lezzeti eklenince ortaya enfes yemekler çıkmaktadır. Akşam yemeklerinin vaz geçilmezi olan kıymalı sebze yemekleriyle sizde sevdikleriniz ve kendiniz için sağlıklı ve besleyici yemekler hazırlayabilirsiniz.
Kıymalı
Karnabahar Yemeği İçin Gerekli Malzemeleri
- 1 adet ufak boy karnabahar
- 200 gr dana kıyma
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 1 adet iri boy domates
- 1-2 adet sivri biber
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tutam maydanoz
- Yeteri kadar tuz
Kıymalı Karnabahar Yemeği Nasıl Yapılır?
Kıymalı karnabahar yemeği hazırlığımıza ilk olarak 1 adet karnabaharı iri iri parçalayarak başlayalım. Ardından parçalara ayrılan karnabaharları uygun bir tencereye alarak üzerine yarım limon suyu, yeteri kadar tuz ve kanıbaharların üzerlerini aşacak kadar su ilave ederek 5 dakika kadar haşlamaya bırakalım. Ardından haşlanan karnabaharları ocaktan alarak haşlama suyunu süzdürelim. Ardından yemek tenceremizi ocağa alarak içine tereyağı ilave ederek yağı eritip 200 gr kıymayı ekleyerek kıyma renk değiştirene kadar kuvuralım. Kavrulmakta olan kıymanın üzerine ince yemeklik doğranmış kuru soğan ve yeşil biberler ilave edilerek kavurmaya devam edelim. Üzerine kabukları soyularak minik küpler şeklinde doğranmış domatesleri, salça ve kırmızı pul biber ilave ederek karıştıralım ve domatesler bıraktıkları suyu çekinceye kadar kavurarak ocaktan alalım.
Daha sonra haşlanan karnabaharları daha ufak parçalara ayırdıktan sonra uygun bir tencerenin tabanına dizerek üzerine kıymalı harcı yayarak serelim. Üzerine 1 su bardağı kadar sıcak su ve tuz ilave ederek karnı bahar yemeğimizi kısık ateşte suyunu çekip karnabaharlar yumuşayıncaya kadar pişirerek sıcak olarak servis yapalım.
Afiyet olsun.
Kıymalı Semizotu Yemeği İçin Gerekli Malzemeleri
- 1 kg taze semizotu
- 150 gr dana kıyma
- 1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek
- 1 adet iri boy kuru soğan
- 1 adet iri boy domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Yeteri kadar tuz
Kıymalı Semiz Otu Yemeği Nasıl Yapılır?
İlk olarak yemeğimize 1 kg semizotunu ayıkladıktan sonra bol suda birkaç su iyice yıkadıktan sonra suyunun süzülmesi için beklemeye bırakalım. Semizotu süzüldükten sonra tıpkı ıspanakta olduğu gibi doğrayalım. Ardından Yemek tenceremizi ocağa koyarak içine tereyağını ekleyerek yağın erimesini sağlayalım. Eriyen yağın üzerine ince yemeklik doğrayarak ilave edelim ve soğanlar pembeleşinceye kadar kavurduktan sonra üzerine 150 gr kıymamızı ilave ederek kıyma bıraktığı suyunu çekip renk değiştirene kadar kavuralım. Ardından kavrulmakta olan kıymanın üzerine rendelenmiş domates, domates salçası, biber salçası, haşlanmış yeşil mercimek ve yeteri kadar tuz ilave ederek kıymalı harcımızı kavurmaya devam edelim. Üzerine doğranmış semizotunu ekleyip semizotu diriliğini kaybedip yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirerek servis yapalım.
Afiyet olsun.
Kıymalı Taze Fasulye Yemeği İçin Gerekli Malzemeleri
- 1 kg kılçıksız taze fasulye
- 250 gr orta yağlı dana kıyma
- 1 adet iri boy kuru soğan
- 2-3 adet sivri biber
- 3 adet iri boy domates
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- Yeteri kadar tuz
Kıymalı Taze Fasulye Yemeği Nasıl Yapılır?
İlk olarak 1 kg taze fasulyeyi ayıkladıktan sonra bol suda yıkayarak süzdürelim. Ardından süzülen fasulyeleri verev şeklinde bir bıçak yardımıyla doğrayarak bir kenarda bekletelim. Daha sonra 2 adet domatesin kabuklarını soyduktan sonra küçük küpler şeklinde doğrayalım. Kuru soğanın kabuklarını soyarak ince yemeklik şeklinde sivri biberlerle birlikte doğradıktan sonra yemek tenceremizi ocağa koyalım. Tencereye tereyağını ilave ederek yağın erimesini sağladıktan sonra üzerine kıymamızı ilave ederek kıyma renk değiştirinceye kadar kavuralım. Kavrulmakta olan kıymanın üzerine ince yemeklik doğranmış soğanları ve yeşil biberleri ilave ederek diriliklerini kaybedinceye kadar kavurmaya devam edelim. Üzerine doğranmış domatesleri ekleyerek birkaç kez çevirdikten sonra domates salçası, acı biber salçası ilave edip salçaları da karıştırarak birkaç dakika kadar kavurarak doğranmış yeşil fasulyeleri kıymalı harcın üzerine ekleyerek karıştırarak fasulyeleri kısık ateşte yarım saat kadar iyice sararıncaya kadar kavuralım. Kavrulmakta olan fasulyelerin üzerini 1 parmak aşacak kadar sıcak su ve yeteri kadar tuz ilave ederek yemeğimizi kısık ateşte fasulyeler yumuşayıncaya kadar yaklaşık olarak 1 saat pişirerek sıcak olarak servis yapalım.
Afiyet olsun.