Kıymalı Sebze Yemekleri

Kıymalı Sebze Yemekleri, birbirinden faydalı sebzelerle hazırlanan yemeklerin lezzetine bir kıyma lezzeti eklenince ortaya enfes yemekler çıkmaktadır. Akşam yemeklerinin vaz geçilmezi olan kıymalı sebze yemekleriyle sizde sevdikleriniz ve kendiniz için sağlıklı ve besleyici yemekler hazırlayabilirsiniz.

Kıymalı
Karnabahar Yemeği İçin Gerekli Malzemeleri

  • 1 adet ufak boy karnabahar
  • 200 gr dana kıyma
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 adet iri boy domates
  • 1-2 adet sivri biber
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tutam maydanoz
  • Yeteri kadar tuz

Kıymalı Karnabahar Yemeği Nasıl Yapılır?


Kıymalı karnabahar yemeği hazırlığımıza ilk olarak 1 adet karnabaharı iri iri parçalayarak başlayalım. Ardından parçalara ayrılan karnabaharları uygun bir tencereye alarak üzerine yarım limon suyu, yeteri kadar tuz ve kanıbaharların üzerlerini aşacak kadar su ilave ederek 5 dakika kadar haşlamaya bırakalım. Ardından haşlanan karnabaharları ocaktan alarak haşlama suyunu süzdürelim. Ardından yemek tenceremizi ocağa alarak içine tereyağı ilave ederek yağı eritip 200 gr kıymayı ekleyerek kıyma renk değiştirene kadar kuvuralım. Kavrulmakta olan kıymanın üzerine ince yemeklik doğranmış kuru soğan ve yeşil biberler ilave edilerek kavurmaya devam edelim. Üzerine kabukları soyularak minik küpler şeklinde doğranmış domatesleri, salça ve kırmızı pul biber ilave ederek karıştıralım ve domatesler bıraktıkları suyu çekinceye kadar kavurarak ocaktan alalım.

Daha sonra haşlanan karnabaharları daha ufak parçalara ayırdıktan sonra uygun bir tencerenin tabanına dizerek üzerine kıymalı harcı yayarak serelim. Üzerine 1 su bardağı kadar sıcak su ve tuz ilave ederek karnı bahar yemeğimizi kısık ateşte suyunu çekip karnabaharlar yumuşayıncaya kadar pişirerek sıcak olarak servis yapalım.

Afiyet olsun.

Kıymalı Semizotu Yemeği İçin Gerekli Malzemeleri

  • 1 kg taze semizotu
  • 150 gr dana kıyma
  • 1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek
  • 1 adet iri boy kuru soğan
  • 1 adet iri boy domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Yeteri kadar tuz
Kıymalı Semiz Otu Yemeği Nasıl Yapılır?

İlk olarak yemeğimize 1 kg semizotunu ayıkladıktan sonra bol suda birkaç su iyice yıkadıktan sonra suyunun süzülmesi için beklemeye bırakalım. Semizotu süzüldükten sonra tıpkı ıspanakta olduğu gibi doğrayalım. Ardından Yemek tenceremizi ocağa koyarak içine tereyağını ekleyerek yağın erimesini sağlayalım. Eriyen yağın üzerine ince yemeklik doğrayarak ilave edelim ve soğanlar pembeleşinceye kadar kavurduktan sonra üzerine 150 gr kıymamızı ilave ederek kıyma bıraktığı suyunu çekip renk değiştirene kadar kavuralım. Ardından kavrulmakta olan kıymanın üzerine rendelenmiş domates, domates salçası, biber salçası, haşlanmış yeşil mercimek ve yeteri kadar tuz ilave ederek kıymalı harcımızı kavurmaya devam edelim. Üzerine doğranmış semizotunu ekleyip semizotu diriliğini kaybedip yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirerek servis yapalım.

Afiyet olsun.

Kıymalı Taze Fasulye Yemeği İçin Gerekli Malzemeleri
  • 1 kg kılçıksız taze fasulye
  • 250 gr orta yağlı dana kıyma
  • 1 adet iri boy kuru soğan
  • 2-3 adet sivri biber
  • 3 adet iri boy domates
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • Yeteri kadar tuz
Kıymalı Taze Fasulye Yemeği Nasıl Yapılır?

İlk olarak 1 kg taze fasulyeyi ayıkladıktan sonra bol suda yıkayarak süzdürelim. Ardından süzülen fasulyeleri verev şeklinde bir bıçak yardımıyla doğrayarak bir kenarda bekletelim. Daha sonra 2 adet domatesin kabuklarını soyduktan sonra küçük küpler şeklinde doğrayalım. Kuru soğanın kabuklarını soyarak ince yemeklik şeklinde sivri biberlerle birlikte doğradıktan sonra yemek tenceremizi ocağa koyalım. Tencereye tereyağını ilave ederek yağın erimesini sağladıktan sonra üzerine kıymamızı ilave ederek kıyma renk değiştirinceye kadar kavuralım. Kavrulmakta olan kıymanın üzerine ince yemeklik doğranmış soğanları ve yeşil biberleri ilave ederek diriliklerini kaybedinceye kadar kavurmaya devam edelim. Üzerine doğranmış domatesleri ekleyerek birkaç kez çevirdikten sonra domates salçası, acı biber salçası ilave edip salçaları da karıştırarak birkaç dakika kadar kavurarak doğranmış yeşil fasulyeleri kıymalı harcın üzerine ekleyerek karıştırarak fasulyeleri kısık ateşte yarım saat kadar iyice sararıncaya kadar kavuralım. Kavrulmakta olan fasulyelerin üzerini 1 parmak aşacak kadar sıcak su ve yeteri kadar tuz ilave ederek yemeğimizi kısık ateşte fasulyeler yumuşayıncaya kadar yaklaşık olarak 1 saat pişirerek sıcak olarak servis yapalım.

Afiyet olsun.
22.01.2024 01:22:58
Kıymalı Sebze Yemekleri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kıymalı Sebze Yemekleri Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Kıymalı Sebze Yemekleri"
Öncelikle iyi günler çocuklarımın vitamin almadıklarını Doktor söyledi ve bol bol sebze yemekleri yemelerini söyledi fakat çocuklarım kesinlikle sebze yemekleri yemiyor onlara sebze yemeklerini nasıl sevdirebilirim Yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkür ederim.
Sezgen . 25.08.2018

Kıymalı Menemen

Kıymalı menemen, başlı başına sevdiklerinize bir akşam menüsü olacak kadar lezzetlidir. Üstelik domatesin, biberin mevsimi olan yaz aylarında hazırlarsa...
Devamını Oku

Kıymalı İmam Bayıldı

Kıymalı imam bayıldı, imam bayıldı yemeği aslında karnı yarık yemeği ile aynı şekilde yapılmaktadır. Yalnız iki yemek arasındaki fark imambayıldı yemeği...
Devamını Oku

Kıymalı Pide İçi

Kıymalı Pide İçi, kıymalı pide bizim ülkemizin en gözde ve en çok sevilen yemeklerinden birisidir. İtalyanlar için pizza neyse, Türkler için de kıymalı pide ...
Devamını Oku

Kıymalı Bezelyeli Börek

Kıymalı Bezelyeli Börek, çocuklarınıza ve tüm sevdiklerinize gönül rahatlığıyla hazırlayabileceğiniz bol sebzeli ve oldukça sağlıklı bir börek tarifidir. Çoc...
Devamını Oku

Kıymalı Erişte

Kıymalı Erişte, un, yumurta, yağ ve tuz ile hamuru yapılan daha sonra oklava yardımı ile açılıp 1 santim kalınlığında kesilen bir çeşit makarna. Doyuruc...
Devamını Oku

Kıymalı Börek İçi

Kıymalı börek içi, kıyma börek içi olarak oldukça sık kullanılan bir iç malzemedir. Böreğin lezzetini kat kat arttırarak harika sonuçlara imza atabilmek için...
Devamını Oku

Kıymalı Hünkâr Beğendi

Kıymalı Hünkâr Beğendi, Hünkâr Beğendi, halk arasındaki tabiri beğendi olarak bilinen közlenmiş mis gibi patlıcandan yapılırken, ek malzemelerde yağ, un, süt...
Devamını Oku

Kıymalı Hamur İşleri

Kıymalı hamur işleri, Kıymalı hamur işi tarifleri pek çok kişi tarafından sevilmektedir. Biz de bu hususta size birkaç çeşit kıymalı hamur işi tarifi sunmak ...
Devamını Oku

Kıymalı Bulgur Köftesi

Kıymalı bulgur köftesi, çok lezzetli olan bir yemektir. Yapımı biraz uzun sürüyor olsa bile, çok lezzetli olduğundan sürekli yenmek istenen bir yemektir. Yem...
Devamını Oku

Kıymalı Çin Böreği

Kıymalı Çin Böreği, pratik ve az malzemeden oluşan bir tariftir. Bu tarifin malzemeleri her evde bulunan malzemelerden oluştuğu için ekstra bir masraf yapılm...
Devamını Oku

Kıymalı Pide Kaç Kalori?

Kıymalı Pide Kaç Kalori, tüketilen besinlerin hazırlanma esnasında kullanılan malzemeler yemeğin kalori değerini doğrudan doğruya etkilemektedir. Genell...
Devamını Oku

Fırında Kıymalı Yumurta

Fırında Kıymalı Yumurta, Kahvaltılar için muhteşem bir tariftir. Hemen bir atıştırmalık yapmak isteyenler bu tarifi yapıp kısa zaman içerisinde kendilerine b...
Devamını Oku

Fırında Kıymalı Kaşarlı Patates

Fırında kaşarlı kıymalı patates, Fırın yemekleri benim favori yemeklerimden bir tanesidir. Fırın yemekleri bana daha lezzetli ve daha pratik geliyor her zama...
Devamını Oku

Kıymalı Mantarlı Börek

Kıymalı Mantarlı Börek, et ve sebzeyi bir arada sevenler için doğru bir seçimdir. Kahvaltılarda doyurucu bir şeyler yemek isteyenler bu tarifi yapabilirler. ...
Devamını Oku

Tavuk Kıymalı Köfte

Tavuk kıymalı köfte, tarifi kolayca yapılabilecek yemek tariflerinden biridir. İsterseniz tarifin ana yapım malzemesi olan tavuk eti kıymasını kasaptan alabi...
Devamını Oku

Kıymalı Pilav

Kıymalı pilav, haftada en az iki kere soframızda kıymalı pilav bulunur. Pilavın her yöreye göre yapılışı ve çeşidi vardır. Geleneksel bir lezzettir. Düğ...
Devamını Oku

Kıymalı Yoğurt Çorbası

Kıymalı Yoğurt Çorbası, yaz kış içilebilecek vitamin ve protein bakımından zengin bir çorba seçeneğidir.Kıymalı Yoğurt Çorbası M...
Devamını Oku

Galeta Unlu Kıymalı Börek

Galeta Unlu Kıymalı Börek, kolay bir şeyler yapmak isteyenler için doğru bir seçim olacaktır. İş hayatının yoğunluğundan dolayı yemek yapmaya vakti olmayanla...
Devamını Oku

Kıymalı Çörek

Kıymalı Çörek, beş çayı için harika bir hamur işidir. Aynı zamanda pratik bir şeyler yapıp yemek isteyenler için önerilir. Bu tarifi dileyen fazla miktarda y...
Devamını Oku

Kıymalı Kabak Yemeği

Kıymalı kabak yemeği, yapımı biraz zahmetli ama tadı oldukça güzel ve lezzetlidir. Kabak mutfaklarımızın vazgeçilmez sebzeleri arasında yer alır. Kabağı...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kıymalı Menemen
Kıymalı İmam Bayıldı
Kıymalı Pide İçi
Kıymalı Bezelyeli Börek
Kıymalı Erişte
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024