Kıymalı Semizotu Yemeği

Kıymalı semizotu, Ev hanımlarının yazın taze semizotu sayesinde yapılacağı gibi, kışlık semizotunu yazın kurutarak yazında yapabilirler. Sade yapılabileceği gibi pirinç ya da mercimek konularak da çok lezzetli olacaktır. Halk arasında pirpirim denilir. Çiğ yenilebileceği gibi, ıspanak gibi pişirilerek de yapılabilir. Tam bir idrar sökücü olduğundan böbreklere çok faydalı olduğundan ve çok hafif bir yiyecek olduğundan sürekli olarak yapabilirsiniz.
Ayrıca bütün sebzeler arasında en fazla Omega3 olan bir sebzedir. Çocuklarınızın sağlıklı olmasını istiyorsanız sizlerde semizotu yemeğini yapmanız gerekmektedir. Kalın olmayan sapı ve yaprakları yenmektedir. Ekşimsi bir tadı vardır.

Kıymalı semizotu malzemeler

  • 250 gram orta yağlı dana kıyma
  • 3 tane orta büyüklükte domates
  • 3 tane orta büyüklükte kuru soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı yeşil pirinç
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı sıcak su
  • Karabiber, kırmızı biber
  • Tuz

Kıymalı semiz otu nasıl yapılır?


Bir tencere içerisine zeytinyağı konularak iyice kızdırılır. 3 tane kuru soğan ve sarımsaklar küçük küçük doğranır. Ocağın üzerinde kızdırılan yağa konularak pembeleşinceye kadar kavrulur. Domates salçasını ve biber salçasını hafif sulandırıp, soğanın ve sarımsağın üzerine dökün. Tahta kaşıkla karıştırıp üzerine kıyma konulur.
Kıyma kavrulurken, diğer yandan domatesler küp şeklinde doğranır. Semizotu toprakta yetişen bir bitki olduğundan çok iyi bol suyun içinde yıkanması gerekmektedir. Semizotunu orta büyüklükte doğrayınız. Rengi dönen kıymanın üzerine doğramış olduğunuz domatesler ve semizotlarını koyup karıştırınız. Tencerenin ağzını kapatarak 5 dakika boyunca pişirin. Ayrı bir kabın içerisinde pirinçleri sıcak suyun içerisine koyup 10 dakika boyunca bekletin. Domatesler suyunu saldığında, üzerine suyun içinde bekletmiş olduğunuz pirinç eklenir. Üzerine tuz serpilir. Karabiber ve kırmızı biber de eklenir. En son 1 bardak sıcak suyu ilave ederek orta ateşte pişiriniz. Yaklaşık olarak 10 dakika sonra kıymalı semizotu yemeği servise hazır olacaktır.

Eğer bu yemeği yeşil mercimekli yapmak istiyorsanız, daha önceden mercimekleri 10 dakika boyunca suda haşlayın.
20.01.2024 14:52:29
Kıymalı Semizotu Yemeği ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kıymalı Semizotu Yemeği Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Kıymalı Semizotu Yemeği"
Merhaba semizotunu çok seviyorum evde salatası ve aşını severek tüketiyoruz. Kıymalı semizotu yemeğini hiç yapmadım. Kıyma ile mi lezzetli olur yoksa kul başı et ile mi?
Tülin . 01.10.2018 18:57:15

Kıymalı Menemen

Kıymalı menemen, başlı başına sevdiklerinize bir akşam menüsü olacak kadar lezzetlidir. Üstelik domatesin, biberin mevsimi olan yaz aylarında hazırlarsa...
Devamını Oku

Kıymalı İmam Bayıldı

Kıymalı imam bayıldı, imam bayıldı yemeği aslında karnı yarık yemeği ile aynı şekilde yapılmaktadır. Yalnız iki yemek arasındaki fark imambayıldı yemeği...
Devamını Oku

Kıymalı Pide İçi

Kıymalı Pide İçi, kıymalı pide bizim ülkemizin en gözde ve en çok sevilen yemeklerinden birisidir. İtalyanlar için pizza neyse, Türkler için de kıymalı pide ...
Devamını Oku

Kıymalı Bezelyeli Börek

Kıymalı Bezelyeli Börek, çocuklarınıza ve tüm sevdiklerinize gönül rahatlığıyla hazırlayabileceğiniz bol sebzeli ve oldukça sağlıklı bir börek tarifidir. Çoc...
Devamını Oku

Kıymalı Erişte

Kıymalı Erişte, un, yumurta, yağ ve tuz ile hamuru yapılan daha sonra oklava yardımı ile açılıp 1 santim kalınlığında kesilen bir çeşit makarna. Doyuruc...
Devamını Oku

Kıymalı Börek İçi

Kıymalı börek içi, kıyma börek içi olarak oldukça sık kullanılan bir iç malzemedir. Böreğin lezzetini kat kat arttırarak harika sonuçlara imza atabilmek için...
Devamını Oku

Kıymalı Hünkâr Beğendi

Kıymalı Hünkâr Beğendi, Hünkâr Beğendi, halk arasındaki tabiri beğendi olarak bilinen közlenmiş mis gibi patlıcandan yapılırken, ek malzemelerde yağ, un, süt...
Devamını Oku

Kıymalı Hamur İşleri

Kıymalı hamur işleri, Kıymalı hamur işi tarifleri pek çok kişi tarafından sevilmektedir. Biz de bu hususta size birkaç çeşit kıymalı hamur işi tarifi sunmak ...
Devamını Oku

Kıymalı Bulgur Köftesi

Kıymalı bulgur köftesi, çok lezzetli olan bir yemektir. Yapımı biraz uzun sürüyor olsa bile, çok lezzetli olduğundan sürekli yenmek istenen bir yemektir. Yem...
Devamını Oku

Kıymalı Çin Böreği

Kıymalı Çin Böreği, pratik ve az malzemeden oluşan bir tariftir. Bu tarifin malzemeleri her evde bulunan malzemelerden oluştuğu için ekstra bir masraf yapılm...
Devamını Oku

Kıymalı Pide Kaç Kalori?

Kıymalı Pide Kaç Kalori, tüketilen besinlerin hazırlanma esnasında kullanılan malzemeler yemeğin kalori değerini doğrudan doğruya etkilemektedir. Genell...
Devamını Oku

Fırında Kıymalı Yumurta

Fırında Kıymalı Yumurta, Kahvaltılar için muhteşem bir tariftir. Hemen bir atıştırmalık yapmak isteyenler bu tarifi yapıp kısa zaman içerisinde kendilerine b...
Devamını Oku

Fırında Kıymalı Kaşarlı Patates

Fırında kaşarlı kıymalı patates, Fırın yemekleri benim favori yemeklerimden bir tanesidir. Fırın yemekleri bana daha lezzetli ve daha pratik geliyor her zama...
Devamını Oku

Kıymalı Mantarlı Börek

Kıymalı Mantarlı Börek, et ve sebzeyi bir arada sevenler için doğru bir seçimdir. Kahvaltılarda doyurucu bir şeyler yemek isteyenler bu tarifi yapabilirler. ...
Devamını Oku

Tavuk Kıymalı Köfte

Tavuk kıymalı köfte, tarifi kolayca yapılabilecek yemek tariflerinden biridir. İsterseniz tarifin ana yapım malzemesi olan tavuk eti kıymasını kasaptan alabi...
Devamını Oku

Kıymalı Pilav

Kıymalı pilav, haftada en az iki kere soframızda kıymalı pilav bulunur. Pilavın her yöreye göre yapılışı ve çeşidi vardır. Geleneksel bir lezzettir. Düğ...
Devamını Oku

Kıymalı Yoğurt Çorbası

Kıymalı Yoğurt Çorbası, yaz kış içilebilecek vitamin ve protein bakımından zengin bir çorba seçeneğidir.Kıymalı Yoğurt Çorbası M...
Devamını Oku

Galeta Unlu Kıymalı Börek

Galeta Unlu Kıymalı Börek, kolay bir şeyler yapmak isteyenler için doğru bir seçim olacaktır. İş hayatının yoğunluğundan dolayı yemek yapmaya vakti olmayanla...
Devamını Oku

Kıymalı Çörek

Kıymalı Çörek, beş çayı için harika bir hamur işidir. Aynı zamanda pratik bir şeyler yapıp yemek isteyenler için önerilir. Bu tarifi dileyen fazla miktarda y...
Devamını Oku

Kıymalı Kabak Yemeği

Kıymalı kabak yemeği, yapımı biraz zahmetli ama tadı oldukça güzel ve lezzetlidir. Kabak mutfaklarımızın vazgeçilmez sebzeleri arasında yer alır. Kabağı...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kıymalı Menemen
Kıymalı İmam Bayıldı
Kıymalı Pide İçi
Kıymalı Bezelyeli Börek
Kıymalı Erişte
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024