Sosu hazırlamak için önce 1 adet soğanı küp-küp doğruyoruz. Sosu pişireceğimiz tencereye 2 yemek kaşığı zeytinyağı koyup, soğanları ekliyoruz. Soğanlar hafif pembeleşirken diğer tarafta rendenin iri tarafıyla 1 adet havucu ve küçük boy bir kerevizin yarısını rendeliyoruz ve pembeleşen soğanlara ekliyoruz. Ardından 1 diş sarımsağı ezip, ekleyip, kavurmaya devam ediyoruz. Bu malzemeler biraz kavrulunca 400 gram kıymayı ekliyoruz ve karıştırarak kavurmaya devam ediyoruz.
Kıymanın rengi değişip, suyunu salıp çektikten sonra 3 adet doğranmış domates, domates salçası ve biber salçasını koyup iyice karıştırıyoruz. Tuz, karabiber ve kekiği atıp ardından 1/2 su bardağı et ya da sebze suyunu koyup tencerenin kapağını kapatıp pişmeye bırakıyoruz. Yaklaşık 15 dakika harlı ateşte piştikten sonra altını kapatıyoruz. Sosumuz servise hazırdır. Haşlanan spagetti üzerine koyarak servis edebilirsiniz. Spagettiyi haşlarken suyuna biraz zeytinyağı ve tuz koymanız ayrıca hamurlaşmaması için sadece 8-9 dakika haşlamanız, makarnanın daha lezzetli olmasını sağlayacaktır.
Kıymalı spagetti sosu hazır.
Afiyet olsun.