Kıymalı Yağlama

Kıymalı Yağlama, ülkenin her yerinde yapılsa da asıl ana vatanı kayseridir. Yöresel tarifleri merak edip yapmak isteyenler bu tarifi yapabilirler. Yapılışı gözlemeyi andırsa da sunumu ve malzemeleri biraz farklıdır. Eğer misafirlerinize Kayseri'den lezzet esintisi yaşatmak isterseniz bu tarifi yayık ayranı ile ikram edebilirsiniz.

Kıymalı Yağlama Malzemeleri

  • 300 gr kıyma
  • 2 adet yeşil biber
  • 3 adet kuru soğan
  • 1 adet domates
  • 10 dal maydanoz
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 5 su bardağı un
  • 1 paket yaş maya
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 tatlı kaşığı tuz

Kıymalı Yağlama Nasıl Yapılır?


Yağlamanın hazırlık aşamasına hamuru yoğurmakla başlamalıyız.
Mayalı bir hamur olduğu için mayasının gelme süresi uzundur. Yoğurma kabının içerisine unu eleyelim. Listede belirtmiş olduğumuz tuzun bir tatlı kaşığını hamurun içine ilave edelim. Yaş mayayı ılık su ile ıslayalım ve beş dakika kabarmasını bekleyelim. Maya kabardığı zaman una ilave edip, yumurtalardan bir tanesinin sarısını ayırarak una ilave edelim. Hamuru ılık su ile kulak memesi kıvamında yoğuralım ve mayasının gelmesi için üzerini kapattıktan sonra sıcak bir ortama koyalım. Derin bir tava içerisine sıvı yağı ve tereyağını koyalım. Kuru soğan ile yeşil biberi ince kıydıktan sonra tavaya koyup iyice kavuralım. Malzeme kavrulunca tavaya kıymayı koyup kavuralım.
Kıymada kavrulunca tavaya domatesi soyup doğrayıp ilave edelim. Bu işlemde bittiğinde maydanozu kıyıp tavaya tuz ve karabiber ilave edelim. Bu işlemin sonunda harcı dinlenmesi ve soğuması için serin bir ortama koyalım. Mayası gelmiş olan hamuru yumurta büyüklüğünde bezeler haline getirelim. Hamur bezelerini 20 dakika bekletip, yeniden mayalanmasını bekledikten sonra, hamuru yuvarlak yufka haline getirelim. Hamuru açma aşamasında çok un kullanılmadığı taktirde yağlamalar daha başarılı olacaktır. Açmış olduğumuz yufkaları yanmaz tavada iki tarafı eşit olacak şekilde pişirelim. Yufkaların tamamı bittiği zaman soğumadan servis aşamasına geçelim. Servis tabağının içerisine bir adet yufka serelim ve üzerine hazırlamış olduğumuz harçtan koyalım. Harcı kaşıkla yufkanın tamamına yayalım. Aynı işlemi bütün malzeme için tekrarlayalım. Bu işlem sonunda kıymalı yağlamayı servise hazırlamak için dörde kesip servis edelim.

Afiyet olsun.
23.01.2024 04:04:52
Kıymalı Yağlama ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kıymalı Yağlama Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Kıymalı Yağlama"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Kıymalı Menemen

Kıymalı menemen, başlı başına sevdiklerinize bir akşam menüsü olacak kadar lezzetlidir. Üstelik domatesin, biberin mevsimi olan yaz aylarında hazırlarsa...
Devamını Oku

Kıymalı İmam Bayıldı

Kıymalı imam bayıldı, imam bayıldı yemeği aslında karnı yarık yemeği ile aynı şekilde yapılmaktadır. Yalnız iki yemek arasındaki fark imambayıldı yemeği...
Devamını Oku

Kıymalı Pide İçi

Kıymalı Pide İçi, kıymalı pide bizim ülkemizin en gözde ve en çok sevilen yemeklerinden birisidir. İtalyanlar için pizza neyse, Türkler için de kıymalı pide ...
Devamını Oku

Kıymalı Bezelyeli Börek

Kıymalı Bezelyeli Börek, çocuklarınıza ve tüm sevdiklerinize gönül rahatlığıyla hazırlayabileceğiniz bol sebzeli ve oldukça sağlıklı bir börek tarifidir. Çoc...
Devamını Oku

Kıymalı Erişte

Kıymalı Erişte, un, yumurta, yağ ve tuz ile hamuru yapılan daha sonra oklava yardımı ile açılıp 1 santim kalınlığında kesilen bir çeşit makarna. Doyuruc...
Devamını Oku

Kıymalı Börek İçi

Kıymalı börek içi, kıyma börek içi olarak oldukça sık kullanılan bir iç malzemedir. Böreğin lezzetini kat kat arttırarak harika sonuçlara imza atabilmek için...
Devamını Oku

Kıymalı Hünkâr Beğendi

Kıymalı Hünkâr Beğendi, Hünkâr Beğendi, halk arasındaki tabiri beğendi olarak bilinen közlenmiş mis gibi patlıcandan yapılırken, ek malzemelerde yağ, un, süt...
Devamını Oku

Kıymalı Hamur İşleri

Kıymalı hamur işleri, Kıymalı hamur işi tarifleri pek çok kişi tarafından sevilmektedir. Biz de bu hususta size birkaç çeşit kıymalı hamur işi tarifi sunmak ...
Devamını Oku

Kıymalı Bulgur Köftesi

Kıymalı bulgur köftesi, çok lezzetli olan bir yemektir. Yapımı biraz uzun sürüyor olsa bile, çok lezzetli olduğundan sürekli yenmek istenen bir yemektir. Yem...
Devamını Oku

Kıymalı Çin Böreği

Kıymalı Çin Böreği, pratik ve az malzemeden oluşan bir tariftir. Bu tarifin malzemeleri her evde bulunan malzemelerden oluştuğu için ekstra bir masraf yapılm...
Devamını Oku

Kıymalı Pide Kaç Kalori?

Kıymalı Pide Kaç Kalori, tüketilen besinlerin hazırlanma esnasında kullanılan malzemeler yemeğin kalori değerini doğrudan doğruya etkilemektedir. Genell...
Devamını Oku

Fırında Kıymalı Yumurta

Fırında Kıymalı Yumurta, Kahvaltılar için muhteşem bir tariftir. Hemen bir atıştırmalık yapmak isteyenler bu tarifi yapıp kısa zaman içerisinde kendilerine b...
Devamını Oku

Fırında Kıymalı Kaşarlı Patates

Fırında kaşarlı kıymalı patates, Fırın yemekleri benim favori yemeklerimden bir tanesidir. Fırın yemekleri bana daha lezzetli ve daha pratik geliyor her zama...
Devamını Oku

Kıymalı Mantarlı Börek

Kıymalı Mantarlı Börek, et ve sebzeyi bir arada sevenler için doğru bir seçimdir. Kahvaltılarda doyurucu bir şeyler yemek isteyenler bu tarifi yapabilirler. ...
Devamını Oku

Tavuk Kıymalı Köfte

Tavuk kıymalı köfte, tarifi kolayca yapılabilecek yemek tariflerinden biridir. İsterseniz tarifin ana yapım malzemesi olan tavuk eti kıymasını kasaptan alabi...
Devamını Oku

Kıymalı Pilav

Kıymalı pilav, haftada en az iki kere soframızda kıymalı pilav bulunur. Pilavın her yöreye göre yapılışı ve çeşidi vardır. Geleneksel bir lezzettir. Düğ...
Devamını Oku

Kıymalı Yoğurt Çorbası

Kıymalı Yoğurt Çorbası, yaz kış içilebilecek vitamin ve protein bakımından zengin bir çorba seçeneğidir.Kıymalı Yoğurt Çorbası M...
Devamını Oku

Galeta Unlu Kıymalı Börek

Galeta Unlu Kıymalı Börek, kolay bir şeyler yapmak isteyenler için doğru bir seçim olacaktır. İş hayatının yoğunluğundan dolayı yemek yapmaya vakti olmayanla...
Devamını Oku

Kıymalı Çörek

Kıymalı Çörek, beş çayı için harika bir hamur işidir. Aynı zamanda pratik bir şeyler yapıp yemek isteyenler için önerilir. Bu tarifi dileyen fazla miktarda y...
Devamını Oku

Kıymalı Kabak Yemeği

Kıymalı kabak yemeği, yapımı biraz zahmetli ama tadı oldukça güzel ve lezzetlidir. Kabak mutfaklarımızın vazgeçilmez sebzeleri arasında yer alır. Kabağı...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kıymalı Menemen
Kıymalı İmam Bayıldı
Kıymalı Pide İçi
Kıymalı Bezelyeli Börek
Kıymalı Erişte
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024