Kıymalı Yaprak Sarma

Kıymalı Yaprak Sarma, lezzetli besin değerleri yüksek bir ara sıcaktır. Atıştırma anlamında en doğru seçimlerden bir tanesi olan bu tarifi isteyen önceden yapıp, dondurucuda saklayacak sonraki zamanlara pişirip yiyebilirler. Sağlıklı bir şeyler yemek isteyen bu dolmayı yapsın yesin diyoruz. Saklama koşulları diğer yemeklerden tada kolay ve uzun sürelidir.
Buzdolabında 2 gün boyunca taze kalabilen bu tarif oda sıcaklığında bir gün boyunca bekletilebilir.

Kıymalı Yaprak Sarma Malzemeleri

  • 500 gr asma yaprağı
  • 150 gr kıyma
  • 1 su bardağı kırık pirinç
  • 4 adet orta boy kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı kuş üzümü ve dolmalık fıstık
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • Birer çay kaşığı karabiber, kimyon, pul biber ve kırmızı toz biber
  • Yeterince su

Kıymalı Yaprak Sarma Nasıl Yapılır?


Dolmanın hazırlığına asma yapraklarında bulunan fazla tuzu gidermekle başlayalım. Bunun için yaprakları derin bir kâse içerisine koyalım ve üzerini geçecek şekilde kaynar su ilave edelim. Bu suda yaprakları iki dakika bekletelim ve süzdükten sonra üzerine soğuk su koyalım ve soğuk suda 30 dakika kadar beklettikten sonra süzelim. Diğer yanda iç malzemenin tamamını alacak derinlikte tencerenin içerisine önce sıvı yağı koyalım. Kuru soğanları çok ince bir şekilde doğrayalım ve ısınmış olan yağın içerisine ilave edelim.
Kuru soğanlar kavrulduğunda tencerenin içerisine kıymayı ilave edip iyice kavuralım. Kıymanın suyu çekildiğinde tencerenin içerisine pirinci yıkadıktan sonra ilave edip kavurmaya devam edelim. Dolmanın içi tane tane olmasını isteyenler, pirinci çok kavurmalılardır. Pirinç iyice kavrulunca iç malzemenin içerisine, tuz, karabiber, pul biber, kuru nane, kimyon ve kırmızı toz biberi ilave edip bir süre daha kavuralım. İç malzemenin son katkıları olan kuş üzümü ve dolmalık fıstığı da ilave ettikten sonra için yapılış aşamasını sonlandıralım.

İç malzeme soğuduğunda dolmanın sarım işlemine başlayabiliriz. Bir adet yaprağı düz bir zemine açalım ve içerisine bir tatlı kaşığı iç malzeme koyalım. Yaprağın sağ ve sol tarafını iç kısma katlayalım. Yaprağın üst kısmını iç kısma doğru örttükten sonra rulo yaparak dolmayı saralım. Bu işlemi bütün yapraklar bitene kadar sürdürüp, derin bir tencere içerisine sıralayalım. Diğer yanda bir kâse içerisine domates salçasını koyup üzerine su ilave edelim. Su ile iyice karıştırdığımız domates salçasını dolmanın üzerini aşacak şekilde hazırlayalım. Pişme esnasında dolmaların dağılmamaları için ısıya dayanıklı bir tabakla dolmaları kapatalım. Bu işlem öncesinde dileyen tereyağını küçük parçalara bölüp, tencerede bulunan dolmaların üzerine gelişi güzel atabilir. Böylece dolmaların parlaklığı ve lezzeti artmış olur. Kısık ateşte kapalı bir şekilde dolmaları 30-45 dakika kadar pişirelim. Dolmalar piştiğinde servis tabağına alalım ve üzerini limon dilimleri ile süsleyelim. Kıymalı yaprak sarma servise hazırdır.

Afiyet olsun.
23.01.2024 03:27:04
Kıymalı Yaprak Sarma ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kıymalı Yaprak Sarma Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Kıymalı Yaprak Sarma"
İyi günler ben size merak ettiğim bir soru soracağım severek yediğimiz çok lezzetli olan ve besin değeride bir o kadar da yüksek olan kıymalı yaprak sarmasını hiç içine mercimek katarak da yediniz mi tavsiye ederim saygılar
Duran . 23.08.2018

Kıymalı Menemen

Kıymalı menemen, başlı başına sevdiklerinize bir akşam menüsü olacak kadar lezzetlidir. Üstelik domatesin, biberin mevsimi olan yaz aylarında hazırlarsa...
Devamını Oku

Kıymalı İmam Bayıldı

Kıymalı imam bayıldı, imam bayıldı yemeği aslında karnı yarık yemeği ile aynı şekilde yapılmaktadır. Yalnız iki yemek arasındaki fark imambayıldı yemeği...
Devamını Oku

Kıymalı Pide İçi

Kıymalı Pide İçi, kıymalı pide bizim ülkemizin en gözde ve en çok sevilen yemeklerinden birisidir. İtalyanlar için pizza neyse, Türkler için de kıymalı pide ...
Devamını Oku

Kıymalı Bezelyeli Börek

Kıymalı Bezelyeli Börek, çocuklarınıza ve tüm sevdiklerinize gönül rahatlığıyla hazırlayabileceğiniz bol sebzeli ve oldukça sağlıklı bir börek tarifidir. Çoc...
Devamını Oku

Kıymalı Erişte

Kıymalı Erişte, un, yumurta, yağ ve tuz ile hamuru yapılan daha sonra oklava yardımı ile açılıp 1 santim kalınlığında kesilen bir çeşit makarna. Doyuruc...
Devamını Oku

Kıymalı Börek İçi

Kıymalı börek içi, kıyma börek içi olarak oldukça sık kullanılan bir iç malzemedir. Böreğin lezzetini kat kat arttırarak harika sonuçlara imza atabilmek için...
Devamını Oku

Kıymalı Hünkâr Beğendi

Kıymalı Hünkâr Beğendi, Hünkâr Beğendi, halk arasındaki tabiri beğendi olarak bilinen közlenmiş mis gibi patlıcandan yapılırken, ek malzemelerde yağ, un, süt...
Devamını Oku

Kıymalı Hamur İşleri

Kıymalı hamur işleri, Kıymalı hamur işi tarifleri pek çok kişi tarafından sevilmektedir. Biz de bu hususta size birkaç çeşit kıymalı hamur işi tarifi sunmak ...
Devamını Oku

Kıymalı Bulgur Köftesi

Kıymalı bulgur köftesi, çok lezzetli olan bir yemektir. Yapımı biraz uzun sürüyor olsa bile, çok lezzetli olduğundan sürekli yenmek istenen bir yemektir. Yem...
Devamını Oku

Kıymalı Çin Böreği

Kıymalı Çin Böreği, pratik ve az malzemeden oluşan bir tariftir. Bu tarifin malzemeleri her evde bulunan malzemelerden oluştuğu için ekstra bir masraf yapılm...
Devamını Oku

Kıymalı Pide Kaç Kalori?

Kıymalı Pide Kaç Kalori, tüketilen besinlerin hazırlanma esnasında kullanılan malzemeler yemeğin kalori değerini doğrudan doğruya etkilemektedir. Genell...
Devamını Oku

Fırında Kıymalı Yumurta

Fırında Kıymalı Yumurta, Kahvaltılar için muhteşem bir tariftir. Hemen bir atıştırmalık yapmak isteyenler bu tarifi yapıp kısa zaman içerisinde kendilerine b...
Devamını Oku

Fırında Kıymalı Kaşarlı Patates

Fırında kaşarlı kıymalı patates, Fırın yemekleri benim favori yemeklerimden bir tanesidir. Fırın yemekleri bana daha lezzetli ve daha pratik geliyor her zama...
Devamını Oku

Kıymalı Mantarlı Börek

Kıymalı Mantarlı Börek, et ve sebzeyi bir arada sevenler için doğru bir seçimdir. Kahvaltılarda doyurucu bir şeyler yemek isteyenler bu tarifi yapabilirler. ...
Devamını Oku

Tavuk Kıymalı Köfte

Tavuk kıymalı köfte, tarifi kolayca yapılabilecek yemek tariflerinden biridir. İsterseniz tarifin ana yapım malzemesi olan tavuk eti kıymasını kasaptan alabi...
Devamını Oku

Kıymalı Pilav

Kıymalı pilav, haftada en az iki kere soframızda kıymalı pilav bulunur. Pilavın her yöreye göre yapılışı ve çeşidi vardır. Geleneksel bir lezzettir. Düğ...
Devamını Oku

Kıymalı Yoğurt Çorbası

Kıymalı Yoğurt Çorbası, yaz kış içilebilecek vitamin ve protein bakımından zengin bir çorba seçeneğidir.Kıymalı Yoğurt Çorbası M...
Devamını Oku

Galeta Unlu Kıymalı Börek

Galeta Unlu Kıymalı Börek, kolay bir şeyler yapmak isteyenler için doğru bir seçim olacaktır. İş hayatının yoğunluğundan dolayı yemek yapmaya vakti olmayanla...
Devamını Oku

Kıymalı Çörek

Kıymalı Çörek, beş çayı için harika bir hamur işidir. Aynı zamanda pratik bir şeyler yapıp yemek isteyenler için önerilir. Bu tarifi dileyen fazla miktarda y...
Devamını Oku

Kıymalı Kabak Yemeği

Kıymalı kabak yemeği, yapımı biraz zahmetli ama tadı oldukça güzel ve lezzetlidir. Kabak mutfaklarımızın vazgeçilmez sebzeleri arasında yer alır. Kabağı...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kıymalı Menemen
Kıymalı İmam Bayıldı
Kıymalı Pide İçi
Kıymalı Bezelyeli Börek
Kıymalı Erişte
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024