Kıymalı Yufka Böreği
Kıymalı yufka böreği, evinizde kolayca yapacağınız ve lezzetli olacak olan bu böreği sizler de evinizde kolayca yaparak lezzetli bir yemek yemiş olacaksınız. Sabah kahvaltılarında tercihiniz eğer börek yemekse mutfakta çok kısa süre de içerisinde yapacaksınız. Sade kıymalı yapabileceğiniz gibi, içerisine istediğiniz gibi sebzeleri de koyabilirsiniz.
Pişirirken böreklerin dışının kıtır kıtır olması ve içinin yumuşak olmasını istiyorsanız yufkayı sütle ıslatıp, böreği yaptıktan sonra üzerine yumurta sürmek gerekmektedir.
Kıymalı yufka böreği malzemeler- 3 tane yufka
- 300 gram yağsız dana kıyma
- 2 tane orta büyüklükte kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tutam maydanoz
- Tuz, karabiber, kırmızıbiber
Sosu için- 1 tane yumurta
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı su
Üzeri için- 1 yemek kaşığı susam
- 1 tane yumurta
- 2 yemek kaşığı yoğurt
Kıymalı yufka böreği nasıl yapılır?
Böreğin iç harcı hazırlanır. Bir tavanın içerisine sıvı yağ konularak kavrulur. Soğanlar doğranır. Pembeleşinceye kadar kavrulur. Biber salçasını sulandırıp, domateslerin üzerine konulur. Kıymamızı ekleyip rengi değişene kadar kavrulur. Tuzunu ve sizin isteyeceğiniz bütün baharatları atıp çevirin. Ocaktan almadan önce maydanozları da kıyıp kıymanın üzerine atarak iyice karıştırıyoruz.
Ayrı bir kabın içerisinde sos hazırlanır. 1 yumurta kırılır ve çırpılır. Yoğurt ve sıvı yağ eklenerek çırpılmaya devam edilir. En son 1 çay bardağı su konularak iyice çırpılması gerekmektedir.
Yufkalardan bir tanesi alınarak dörde bölünür. Yarım olanın üzerine bol miktarda sos dökülerek ıslatılır. İç malzemeden alınarak, konulur. İnce uzun bir şekilde yayılır. Yaprak sarar gibi yufkamızı sarıyoruz. Bütün yufkalar aynı şekilde sos sürüldükten sonra iç malzeme konularak sarılır. Daha önceden böreklerimizin yapışmadan daha kolayca çıkabilmesi için yağlamış olduğumuz tepsimizin üzerine bütün börekler konulur.
Böreklerimizin daha da iyi kızarabilmesi için, üzerine 1 tane yumurta ve 2 yemek kaşığı yoğurt koyup çırpıyoruz. En son susam eklenerek üzerine sürülür. 1 saat boyunca buzdolabında dinlendirilir.
Daha önceden 180 derece ısıtmış olduğumuz fırın içerisine konularak üzeri kızarana kadar pişirilir. Sıcak servis yapınız.
Afiyet olsun.
21.01.2024 00:22:47
Kıymalı Yufka Böreği ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|