Mercimekli Kıymalı Börek

Mercimekli kıymalı börek, vitamin ve mineral açısından oldukça zengin bir börek tarifidir. Herkesin çoluk çocuk severek ve beğenerek yediği bi börek ayrıca da özel günlerin ve davetlerinize de aranılan lezzetlerinden. İçinde bulunan bol ve besleyici besinler sayesinde gayet sağlıklı olduğu kadar oldukça da doyurucudur. Günün her saatinde rahatlıkla tüketebilirsiniz.
Mutlaka denemeniz gereken tarifler arasında yer almaktadır. Mercimekli kıymalı börek tarifini daha denemediyseniz hemen not alın ve hiç zaman kaybetmeden deneyin.

Mercimekli kıymalı börek için gerekli malzemeler

  • 2 paket üçgen yufka (Veya 1 paket normal yuvarlak yufka)

İç harcı için

  • Bir su bardağı yeşil mercimek
  • 150 gram kıyma
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağı bir çay kaşığı tuz
  • Bir çay kaşığı karabiber
  • Biraz kırmızı pul biber

Üzerine sürmek için

  • 1 adet yumurta sarısı
  • Susam veya çörek otu
Yufkaları ıslatmak için
  • 1,5 su bardağı su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
Mercimekli kıymalı börek nasıl yapılır?

Öncelikle mercimekli kıymalı börek tarifi için iç harcını hazırlamak gerekiyor. Önce mercimekleri yıkayın ve orta boy büyüklükte bir tencereye koyun ve yeteri kadar su ekleyerek haşlayın. Mercimekler çok dağılmadan haşlayarak ocağın altını kapatın ve süzün. Başka bir taraftan bir tava alın ve içine tereyağını koyup eritin ve üzerine bir adet kuru soğanı yemeklik doğrayın ve yanmaz tavaya döküp pembeleşinceye kadar kavurun.
Soğanlar kavrulduktan sonra üzerine kıymayı koyup karıştırın. Biraz kavrulduktan sonra üzerine mercimekleri de ilave ederek kavurmaya devam edin. Biraz kavrulduktan sonra üzerine tuzunu ve baharatları da ilave edin ve karıştırın daha sonra ocağınızın altını kapatın. Bu şekilde biraz ılınması için biraz bekleyin ve daha sonra eğer aldığınız yufkalar yuvarlak ise yufkaları açarak üst üste koyup üçgen olarak kesin.

Daha sonra yufkaları ıslatmak için su ve sıvı yağını bir kabın içinde karıştırın ve tek kat yufkanın üzerine sürün. Ardından üzerine bir kat daha üçgen yufkadan bir kat daha koyarak yine karışımdan sürün ve yufkanın geniş tarafına hazırlanan mercimekli kıymalı börek harçtan yaklaşık olarak bir yemek kaşığı kadar koyarak sigara böceğinden daha geniş olacak şekilde yuvarlayın. Bu şekilde iv harç bitene kadar devam edin ve üzerine yumurta sarısı sürün ve ardından ister çörek otu ister de susam dökerek yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine veya yağlanmış fırın tepsisine aralarında boşluk kalacak şekilde yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık olarak 25-30 dakika kadar pişirin. Üzeri kızaran mercimekli kıymalı börekleri fırından çıkarın ve biraz havalandırın. Sıcak olarak servis yapın. Mercimekli kıymalı börek tarifi hazır. Şimdiden hepinize afiyet olsun.
23.01.2024 06:54:57
Mercimekli Kıymalı Börek ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Mercimekli Kıymalı Börek Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Mercimekli Kıymalı Börek"
Merhaba ben mercimekli böreği ilk defa görüyorum açıkcası fena görünmüyor. Ben de iki gün önce mercimekli pilav yapmıştım ama çocuklarım bitirmedi bir kase kaldı onun harç yapıp böreğe sarsam olur mu?
Özgül . 03.11.2018 13:41:19

Kıymalı Menemen

Kıymalı menemen, başlı başına sevdiklerinize bir akşam menüsü olacak kadar lezzetlidir. Üstelik domatesin, biberin mevsimi olan yaz aylarında hazırlarsa...
Devamını Oku

Kıymalı İmam Bayıldı

Kıymalı imam bayıldı, imam bayıldı yemeği aslında karnı yarık yemeği ile aynı şekilde yapılmaktadır. Yalnız iki yemek arasındaki fark imambayıldı yemeği...
Devamını Oku

Kıymalı Pide İçi

Kıymalı Pide İçi, kıymalı pide bizim ülkemizin en gözde ve en çok sevilen yemeklerinden birisidir. İtalyanlar için pizza neyse, Türkler için de kıymalı pide ...
Devamını Oku

Kıymalı Bezelyeli Börek

Kıymalı Bezelyeli Börek, çocuklarınıza ve tüm sevdiklerinize gönül rahatlığıyla hazırlayabileceğiniz bol sebzeli ve oldukça sağlıklı bir börek tarifidir. Çoc...
Devamını Oku

Kıymalı Erişte

Kıymalı Erişte, un, yumurta, yağ ve tuz ile hamuru yapılan daha sonra oklava yardımı ile açılıp 1 santim kalınlığında kesilen bir çeşit makarna. Doyuruc...
Devamını Oku

Kıymalı Börek İçi

Kıymalı börek içi, kıyma börek içi olarak oldukça sık kullanılan bir iç malzemedir. Böreğin lezzetini kat kat arttırarak harika sonuçlara imza atabilmek için...
Devamını Oku

Kıymalı Hünkâr Beğendi

Kıymalı Hünkâr Beğendi, Hünkâr Beğendi, halk arasındaki tabiri beğendi olarak bilinen közlenmiş mis gibi patlıcandan yapılırken, ek malzemelerde yağ, un, süt...
Devamını Oku

Kıymalı Hamur İşleri

Kıymalı hamur işleri, Kıymalı hamur işi tarifleri pek çok kişi tarafından sevilmektedir. Biz de bu hususta size birkaç çeşit kıymalı hamur işi tarifi sunmak ...
Devamını Oku

Kıymalı Bulgur Köftesi

Kıymalı bulgur köftesi, çok lezzetli olan bir yemektir. Yapımı biraz uzun sürüyor olsa bile, çok lezzetli olduğundan sürekli yenmek istenen bir yemektir. Yem...
Devamını Oku

Kıymalı Çin Böreği

Kıymalı Çin Böreği, pratik ve az malzemeden oluşan bir tariftir. Bu tarifin malzemeleri her evde bulunan malzemelerden oluştuğu için ekstra bir masraf yapılm...
Devamını Oku

Kıymalı Pide Kaç Kalori?

Kıymalı Pide Kaç Kalori, tüketilen besinlerin hazırlanma esnasında kullanılan malzemeler yemeğin kalori değerini doğrudan doğruya etkilemektedir. Genell...
Devamını Oku

Fırında Kıymalı Yumurta

Fırında Kıymalı Yumurta, Kahvaltılar için muhteşem bir tariftir. Hemen bir atıştırmalık yapmak isteyenler bu tarifi yapıp kısa zaman içerisinde kendilerine b...
Devamını Oku

Fırında Kıymalı Kaşarlı Patates

Fırında kaşarlı kıymalı patates, Fırın yemekleri benim favori yemeklerimden bir tanesidir. Fırın yemekleri bana daha lezzetli ve daha pratik geliyor her zama...
Devamını Oku

Kıymalı Mantarlı Börek

Kıymalı Mantarlı Börek, et ve sebzeyi bir arada sevenler için doğru bir seçimdir. Kahvaltılarda doyurucu bir şeyler yemek isteyenler bu tarifi yapabilirler. ...
Devamını Oku

Tavuk Kıymalı Köfte

Tavuk kıymalı köfte, tarifi kolayca yapılabilecek yemek tariflerinden biridir. İsterseniz tarifin ana yapım malzemesi olan tavuk eti kıymasını kasaptan alabi...
Devamını Oku

Kıymalı Pilav

Kıymalı pilav, haftada en az iki kere soframızda kıymalı pilav bulunur. Pilavın her yöreye göre yapılışı ve çeşidi vardır. Geleneksel bir lezzettir. Düğ...
Devamını Oku

Kıymalı Yoğurt Çorbası

Kıymalı Yoğurt Çorbası, yaz kış içilebilecek vitamin ve protein bakımından zengin bir çorba seçeneğidir.Kıymalı Yoğurt Çorbası M...
Devamını Oku

Galeta Unlu Kıymalı Börek

Galeta Unlu Kıymalı Börek, kolay bir şeyler yapmak isteyenler için doğru bir seçim olacaktır. İş hayatının yoğunluğundan dolayı yemek yapmaya vakti olmayanla...
Devamını Oku

Kıymalı Çörek

Kıymalı Çörek, beş çayı için harika bir hamur işidir. Aynı zamanda pratik bir şeyler yapıp yemek isteyenler için önerilir. Bu tarifi dileyen fazla miktarda y...
Devamını Oku

Kıymalı Kabak Yemeği

Kıymalı kabak yemeği, yapımı biraz zahmetli ama tadı oldukça güzel ve lezzetlidir. Kabak mutfaklarımızın vazgeçilmez sebzeleri arasında yer alır. Kabağı...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kıymalı Menemen
Kıymalı İmam Bayıldı
Kıymalı Pide İçi
Kıymalı Bezelyeli Börek
Kıymalı Erişte
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024