Oktay Usta Kıymalı Börek

Oktay usta kıymalı börek, Televizyon kanallarının sevilen yüzü Oktay usta birçok ev hanımı tarafından sevilen yemekler yapmaktadır. Hiç yemek yapmayı bilmeyen bir insan bile Oktay ustanın tarifleri sonucunda yemek yapmayı öğrenir ve çok lezzetli yemekler yapabilir. Sabahları kahvaltılarda çok yakışan, misafirleriniz geldiğinde ikram edeceğiniz, atıştırmalık olarak yapacağınız kıymalı böreği Oktay usta sizler için tarifini verdi.
Böreğin hamurunu kendi evinizde açabileceğiniz gibi, marketten alacağınız hazır yufkadan da yapılabilir. Ev hanımlarının bazıları kıymalı börek yapacağı zaman iç harcını çiğ olarak fırına veriyor. Fakat Oktay usta iç harcının pişirilerek koyulması gerektiğini söylüyor. Sizlerde çok kısa süre içerisinde çok lezzetli bir böreği Oktay ustanın tarifi ile yapabilirsiniz.

Oktay usta kıymalı börek malzemeler

  • 6 tane hazır yufka

İç malzemeler

  • 300 gram yağsız dana kıyma
  • 3 tane orta büyüklüğünde soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Tuz, karabiber, kırmızıbiber
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Arasına sürülecek malzeme

  • 2 su bardağı soğuk süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 tane yumurta
Üzerine koyulması için
  • Susam veya çörek otu
Oktay usta kıymalı börek nasıl yapılır?

Öncelikle böreği yapmaya başlamadan önce böreği iç harcını yapmanız gerekmektedir. Geniş bir tavanın içerisine sıvı yağı koyup kızmasını bekliyoruz.
Küp orta büyüklükte doğramış olduğunuz soğanları yağa atıp pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Soğanların kokusu çıkınca salçayı sulandırıp üzerine döküyoruz. Tahta kaşıkla çevirdikten sonra, üzerine kıymayı koyuyorsunuz. Tuzunu döküp, sevdiğiniz baharatlar varsa ilave ederek karıştırın. En son maydanozları ekleyip, çevirdikten sonra ocağın altını kapatarak soğumaya bırakın.

Ayrı bir kabın içerisinde yufkaların arasına koymak için sos hazırlanır. 2 tane yumurta kırılarak çırpılır. Üzerine soğuk süt eklenerek biraz çırpıldıktan sonra sıvı yağ eklenir. İyice çırpılarak geniş bir tencerenin ortasına kadar su konulur. Bu suyun içerisine koyacağınız sos kabı sayesinde sos biraz ısıtılır.

Yufkaların yapışmaması için daha önceden fırın tepsisini yağlamamız gerekmektedir. İlk yufkayı alarak fırın tepsisine yerleştiriyoruz. Arasına yapmış olduğumuz özel sostan yetecek kadar koyup bütün yufkanın üzerine yayıyoruz. Üzerine diğer yufkayı koyarak yine sostan koyup yufkanın her tarafına yayıyoruz. 3. Yufkayı koyduğumuz zaman sos yerine yaptığımız iç harcının hepsini yufkanın üzerine dökerek yayıyoruz. Kalan diğer yufkaları da aralarına sos koyup teker teker yerleştiriyoruz.

En son yufkayı da koyduğumuz zaman üzerine kalan bütün sosu dökün. Çörek otu ya da susam isteğe göre ikisi de karıştırılabilir. Yufkanın üzerine serpin. Böreğin lezzetli olabilmesi için en az yarım saat böreği dinlendirin. Fırına koymadan önce eşit miktarda kare kesiniz. Daha önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırına koyup, üzeri kızarana kadar pişirilir. Sıcak servis edilir.

Afiyet olsun.
19.01.2024 18:47:43
Oktay Usta Kıymalı Börek ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Oktay Usta Kıymalı Börek Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Oktay Usta Kıymalı Börek"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Kıymalı Menemen

Kıymalı menemen, başlı başına sevdiklerinize bir akşam menüsü olacak kadar lezzetlidir. Üstelik domatesin, biberin mevsimi olan yaz aylarında hazırlarsa...
Devamını Oku

Kıymalı İmam Bayıldı

Kıymalı imam bayıldı, imam bayıldı yemeği aslında karnı yarık yemeği ile aynı şekilde yapılmaktadır. Yalnız iki yemek arasındaki fark imambayıldı yemeği...
Devamını Oku

Kıymalı Pide İçi

Kıymalı Pide İçi, kıymalı pide bizim ülkemizin en gözde ve en çok sevilen yemeklerinden birisidir. İtalyanlar için pizza neyse, Türkler için de kıymalı pide ...
Devamını Oku

Kıymalı Bezelyeli Börek

Kıymalı Bezelyeli Börek, çocuklarınıza ve tüm sevdiklerinize gönül rahatlığıyla hazırlayabileceğiniz bol sebzeli ve oldukça sağlıklı bir börek tarifidir. Çoc...
Devamını Oku

Kıymalı Erişte

Kıymalı Erişte, un, yumurta, yağ ve tuz ile hamuru yapılan daha sonra oklava yardımı ile açılıp 1 santim kalınlığında kesilen bir çeşit makarna. Doyuruc...
Devamını Oku

Kıymalı Börek İçi

Kıymalı börek içi, kıyma börek içi olarak oldukça sık kullanılan bir iç malzemedir. Böreğin lezzetini kat kat arttırarak harika sonuçlara imza atabilmek için...
Devamını Oku

Kıymalı Hünkâr Beğendi

Kıymalı Hünkâr Beğendi, Hünkâr Beğendi, halk arasındaki tabiri beğendi olarak bilinen közlenmiş mis gibi patlıcandan yapılırken, ek malzemelerde yağ, un, süt...
Devamını Oku

Kıymalı Hamur İşleri

Kıymalı hamur işleri, Kıymalı hamur işi tarifleri pek çok kişi tarafından sevilmektedir. Biz de bu hususta size birkaç çeşit kıymalı hamur işi tarifi sunmak ...
Devamını Oku

Kıymalı Bulgur Köftesi

Kıymalı bulgur köftesi, çok lezzetli olan bir yemektir. Yapımı biraz uzun sürüyor olsa bile, çok lezzetli olduğundan sürekli yenmek istenen bir yemektir. Yem...
Devamını Oku

Kıymalı Çin Böreği

Kıymalı Çin Böreği, pratik ve az malzemeden oluşan bir tariftir. Bu tarifin malzemeleri her evde bulunan malzemelerden oluştuğu için ekstra bir masraf yapılm...
Devamını Oku

Kıymalı Pide Kaç Kalori?

Kıymalı Pide Kaç Kalori, tüketilen besinlerin hazırlanma esnasında kullanılan malzemeler yemeğin kalori değerini doğrudan doğruya etkilemektedir. Genell...
Devamını Oku

Fırında Kıymalı Yumurta

Fırında Kıymalı Yumurta, Kahvaltılar için muhteşem bir tariftir. Hemen bir atıştırmalık yapmak isteyenler bu tarifi yapıp kısa zaman içerisinde kendilerine b...
Devamını Oku

Fırında Kıymalı Kaşarlı Patates

Fırında kaşarlı kıymalı patates, Fırın yemekleri benim favori yemeklerimden bir tanesidir. Fırın yemekleri bana daha lezzetli ve daha pratik geliyor her zama...
Devamını Oku

Kıymalı Mantarlı Börek

Kıymalı Mantarlı Börek, et ve sebzeyi bir arada sevenler için doğru bir seçimdir. Kahvaltılarda doyurucu bir şeyler yemek isteyenler bu tarifi yapabilirler. ...
Devamını Oku

Tavuk Kıymalı Köfte

Tavuk kıymalı köfte, tarifi kolayca yapılabilecek yemek tariflerinden biridir. İsterseniz tarifin ana yapım malzemesi olan tavuk eti kıymasını kasaptan alabi...
Devamını Oku

Kıymalı Pilav

Kıymalı pilav, haftada en az iki kere soframızda kıymalı pilav bulunur. Pilavın her yöreye göre yapılışı ve çeşidi vardır. Geleneksel bir lezzettir. Düğ...
Devamını Oku

Kıymalı Yoğurt Çorbası

Kıymalı Yoğurt Çorbası, yaz kış içilebilecek vitamin ve protein bakımından zengin bir çorba seçeneğidir.Kıymalı Yoğurt Çorbası M...
Devamını Oku

Galeta Unlu Kıymalı Börek

Galeta Unlu Kıymalı Börek, kolay bir şeyler yapmak isteyenler için doğru bir seçim olacaktır. İş hayatının yoğunluğundan dolayı yemek yapmaya vakti olmayanla...
Devamını Oku

Kıymalı Çörek

Kıymalı Çörek, beş çayı için harika bir hamur işidir. Aynı zamanda pratik bir şeyler yapıp yemek isteyenler için önerilir. Bu tarifi dileyen fazla miktarda y...
Devamını Oku

Kıymalı Kabak Yemeği

Kıymalı kabak yemeği, yapımı biraz zahmetli ama tadı oldukça güzel ve lezzetlidir. Kabak mutfaklarımızın vazgeçilmez sebzeleri arasında yer alır. Kabağı...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kıymalı Menemen
Kıymalı İmam Bayıldı
Kıymalı Pide İçi
Kıymalı Bezelyeli Börek
Kıymalı Erişte
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024