Oktay Usta Kıymalı Pide

Oktay usta kıymalı pide, ülkemizde sıklıkla yapılan ve çok sevilen bir yemek olan kıymalı pide, ülkemizde çok sevilen ve çok tanınan ünlü aşçı Oktay ustanın çok lezzetli tarifi daha farklı bir tatla sizin çok seveceğiniz bir yemek olacaktır. Evinizde afiyetle yiyeceğiniz ve kendi fırınınızda yapacağınız bu yemeği mutlaka denemeniz gerekmektedir.
Oktay usta genellikle pideyi fırında yapmayı tercih etmektedir. Fakat evinde fırını olmayanlar için, tavada yapılır. Kışın çok sevilerek yenilebileceği gibi, yanında yeşillikle de çok kolayca yapabilirsiniz. Ayrıca çoban salatasını da yapabilirsiniz. Ekşi özellikle limon kıymalı pideye çok yakışmaktadır. Yanında içecek olarak ister sıcak bir çay, isterseniz soğuk bir kola, ayran ya da limonata da tercih edebilirsiniz. Bu pide açarak yapılacakken, Oktay ustanın ince uzun olarak açarak kenarlarını kapatmayı tercih etmektedir.

Oktay usta kıymalı pide malzemeler:
Hamuru için

  • 5 su bardağı beyaz un
  • Yarım paket yaş maya
  • Tuz
  • Alabildiği kadar su

İç malzemesi için

  • 500 gram az yağlı dana kıyma
  • 2 tane soğan
  • 1 tane domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 fincan zeytinyağı
  • Tuz, karabiber, kırmızıbiber, kimyon

Üzerine sürmek için

  • Tereyağı
Oktay usta kıymalı pide nasıl yapılır?

Beyaz unu eleyip, karıştırma kabına alıyoruz.
Unun üzerine tuzunu serpip ortasını havuz olacak şekilde açıyoruz. Bir su bardağı sıcak suyun içerisine, yaş mayayı koyup eritiyoruz. Unun ortasında olan çukura eriyen yaş mayayı döküyoruz. Hamuru yavaş yavaş yoğurmaya başlıyoruz. Gerektiği kadar su koyuyoruz. Hamurun ne çok cıvık ne de çok koyu olmaması gerekmektedir. Kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz. Artık hamur ele yapışmıyorsa hamurumuz olmuş demektir. Hamurumuzun mayalanması için 1 saat boyunca beklememiz gerekmektedir.

Bir kabın içerisine kıymayı koyuyoruz. 2 tane orta büyüklükte kuru soğanı küçük yemeklik doğruyoruz. Kıymanın üzerine koyuyoruz. Domatesleri küp-küp doğruyoruz. Maydanozlar kıyılır, domates ve biber salçasını ekleyip, üzerine 1 fincan zeytinyağını, tuzunu, karabiberini ve kimyonunu koyuyoruz. Kendi damak zevkinize göre başka baharatlarda koyabilirsiniz. Eğer iç harcı çok koyuysa çok az su ilave edebilirsiniz. İç harcının güzel olması için iyice yoğurması lazımdır.

Hamur mayalandığı zaman, eşit parçalar halinde bölüyoruz ve yuvarlıyoruz. Tezgâha un serpip böldüğümüz hamur parçalarını koyuyoruz. Her hamuru merdane yardımıyla oval olacak şekilde, uzunlamasına olması gerekmektedir. Hamurun üzerinde fazla un varsa silkelemek gerekmektedir. Yapmış olduğumuz iç harcından bir yemek kaşığı kadar alarak, yayıyoruz. İç harcın çok iyi pişebilmesi için, harcın çok kalın olmaması gerekmektedir. Açmış olduğumuz hamurun kenarlarını hafif katlıyoruz. Hamurun iki ucunu da kapatarak birleştiriyoruz.

Daha önceden yağladığımız ya da yağlı kâğıt sermiş olduğumuz fırın tepsisinin içerisine açmış olduğumuz pidelerin iki ucundan tutarak, pideleri esneterek koyuyoruz. Açmış olduğumuz pideleri 10 dakika boyunca dinlendiriyoruz. Daha önceden 180 derece ısıtmış olduğumuz fırınımızda üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Üzeri kızaran pideler sıcakken, tereyağını üzerine sürüp çıkarıyoruz.

Sıcak servis edilmesi gerekmektedir.

Afiyet olsun.
18.01.2024 23:34:51
Oktay Usta Kıymalı Pide ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Oktay Usta Kıymalı Pide Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Oktay Usta Kıymalı Pide"
Yakınlarda bir pide fırını olmadığı için kıymalı pideyi evimde kendim yapmayı düşünüyorum. Kıymalı pideyi daha öne yapmasam biile börek tarzı yemekler fırında pişirdim. Kıymalı pideyi fırında kendim yapabilir miyim?
Aysel . 24.10.2018 16:28:06

Kıymalı Menemen

Kıymalı menemen, başlı başına sevdiklerinize bir akşam menüsü olacak kadar lezzetlidir. Üstelik domatesin, biberin mevsimi olan yaz aylarında hazırlarsa...
Devamını Oku

Kıymalı İmam Bayıldı

Kıymalı imam bayıldı, imam bayıldı yemeği aslında karnı yarık yemeği ile aynı şekilde yapılmaktadır. Yalnız iki yemek arasındaki fark imambayıldı yemeği...
Devamını Oku

Kıymalı Pide İçi

Kıymalı Pide İçi, kıymalı pide bizim ülkemizin en gözde ve en çok sevilen yemeklerinden birisidir. İtalyanlar için pizza neyse, Türkler için de kıymalı pide ...
Devamını Oku

Kıymalı Bezelyeli Börek

Kıymalı Bezelyeli Börek, çocuklarınıza ve tüm sevdiklerinize gönül rahatlığıyla hazırlayabileceğiniz bol sebzeli ve oldukça sağlıklı bir börek tarifidir. Çoc...
Devamını Oku

Kıymalı Erişte

Kıymalı Erişte, un, yumurta, yağ ve tuz ile hamuru yapılan daha sonra oklava yardımı ile açılıp 1 santim kalınlığında kesilen bir çeşit makarna. Doyuruc...
Devamını Oku

Kıymalı Börek İçi

Kıymalı börek içi, kıyma börek içi olarak oldukça sık kullanılan bir iç malzemedir. Böreğin lezzetini kat kat arttırarak harika sonuçlara imza atabilmek için...
Devamını Oku

Kıymalı Hünkâr Beğendi

Kıymalı Hünkâr Beğendi, Hünkâr Beğendi, halk arasındaki tabiri beğendi olarak bilinen közlenmiş mis gibi patlıcandan yapılırken, ek malzemelerde yağ, un, süt...
Devamını Oku

Kıymalı Hamur İşleri

Kıymalı hamur işleri, Kıymalı hamur işi tarifleri pek çok kişi tarafından sevilmektedir. Biz de bu hususta size birkaç çeşit kıymalı hamur işi tarifi sunmak ...
Devamını Oku

Kıymalı Bulgur Köftesi

Kıymalı bulgur köftesi, çok lezzetli olan bir yemektir. Yapımı biraz uzun sürüyor olsa bile, çok lezzetli olduğundan sürekli yenmek istenen bir yemektir. Yem...
Devamını Oku

Kıymalı Çin Böreği

Kıymalı Çin Böreği, pratik ve az malzemeden oluşan bir tariftir. Bu tarifin malzemeleri her evde bulunan malzemelerden oluştuğu için ekstra bir masraf yapılm...
Devamını Oku

Kıymalı Pide Kaç Kalori?

Kıymalı Pide Kaç Kalori, tüketilen besinlerin hazırlanma esnasında kullanılan malzemeler yemeğin kalori değerini doğrudan doğruya etkilemektedir. Genell...
Devamını Oku

Fırında Kıymalı Yumurta

Fırında Kıymalı Yumurta, Kahvaltılar için muhteşem bir tariftir. Hemen bir atıştırmalık yapmak isteyenler bu tarifi yapıp kısa zaman içerisinde kendilerine b...
Devamını Oku

Fırında Kıymalı Kaşarlı Patates

Fırında kaşarlı kıymalı patates, Fırın yemekleri benim favori yemeklerimden bir tanesidir. Fırın yemekleri bana daha lezzetli ve daha pratik geliyor her zama...
Devamını Oku

Kıymalı Mantarlı Börek

Kıymalı Mantarlı Börek, et ve sebzeyi bir arada sevenler için doğru bir seçimdir. Kahvaltılarda doyurucu bir şeyler yemek isteyenler bu tarifi yapabilirler. ...
Devamını Oku

Tavuk Kıymalı Köfte

Tavuk kıymalı köfte, tarifi kolayca yapılabilecek yemek tariflerinden biridir. İsterseniz tarifin ana yapım malzemesi olan tavuk eti kıymasını kasaptan alabi...
Devamını Oku

Kıymalı Pilav

Kıymalı pilav, haftada en az iki kere soframızda kıymalı pilav bulunur. Pilavın her yöreye göre yapılışı ve çeşidi vardır. Geleneksel bir lezzettir. Düğ...
Devamını Oku

Kıymalı Yoğurt Çorbası

Kıymalı Yoğurt Çorbası, yaz kış içilebilecek vitamin ve protein bakımından zengin bir çorba seçeneğidir.Kıymalı Yoğurt Çorbası M...
Devamını Oku

Galeta Unlu Kıymalı Börek

Galeta Unlu Kıymalı Börek, kolay bir şeyler yapmak isteyenler için doğru bir seçim olacaktır. İş hayatının yoğunluğundan dolayı yemek yapmaya vakti olmayanla...
Devamını Oku

Kıymalı Çörek

Kıymalı Çörek, beş çayı için harika bir hamur işidir. Aynı zamanda pratik bir şeyler yapıp yemek isteyenler için önerilir. Bu tarifi dileyen fazla miktarda y...
Devamını Oku

Kıymalı Kabak Yemeği

Kıymalı kabak yemeği, yapımı biraz zahmetli ama tadı oldukça güzel ve lezzetlidir. Kabak mutfaklarımızın vazgeçilmez sebzeleri arasında yer alır. Kabağı...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kıymalı Menemen
Kıymalı İmam Bayıldı
Kıymalı Pide İçi
Kıymalı Bezelyeli Börek
Kıymalı Erişte
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024