Salçalı Kıymalı Makarna, özellikle vakit sıkıntısı yaşayanlar için önerilir. Aynı tarifi bir önceki günden az çorbası olanlarda yapıp, kendilerine ve misafirlerine harika bir masa kurabilirler. Çocuklar makarnayı çok severler, bu tarifi anneler yaptıkları taktirde, çocukları aynı zamanda ette yemiş olacaklardır. Çalışan hanımlar ve beyler için bu tarif çok kolay tapılan bir tariftir.
Yanına yapılacak bir salatayla besin değeri yüksek ve kaliteli bir öğün geçirilmiş olur. Önceden yapıp sonra tüketmek isteyenler için saklama koşulları, buzdolabında 1 gün, dışarıda 3 saattir. Yaz günlerinde bu iki sürede daha az tutulmalıdır.
Malzemeleri
200 gr az yağlı kıyma
1 paket makarna
1 adet kuru soğan
2 adet domates
2 adet yeşil biber
1 diş sarımsak
2 yemek kaşığı domates salçası
5 dal maydanoz
2 dal yeşil nane
3 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Nasıl Yapılır?
Derin bir tencerenin içerisine sıcak su koyalım ve su kaynadığında içerisine çok az sıvı yağ ve tuz ilave edelim. Suyun kaynaması ile birlikle içerisine bir paket makarnayı ilave edip haşlanmaları için 10 dakika süre tanıyalım. Bu süre devam ederken diğer tarafta makarnanın salçalı ve kıymalı sosunun yapılış aşamasına geçelim. Derin bir tavanın içerisine sıvı yağı ve tereyağını koyalım. Kuru soğanı ve yeşil biberi ince ince doğrayalım ve yağların üzerine ilave edelim.
Tencerede bulunan bu iki sebzeyi iyice kavuralım ve üzerine kıymalı ilave edip kavurmaya devam edelim. Tencereye domateslerin kabuklarını soyduktan sonra doğrayıp ilave edelim ve suyunu salana kadar pişirmeye devam edelim. Domatesler suyunu saldığında tencereye bir diş sarımsağı doğrayıp ilave edelim. Tencerenin son malzemesi olan domates salçasını koyduktan sonra sosa yarım çay bardağı kaynar su ilave edelim. Maydanoz ve yeşil naneyi ince ince kıydıktan sonra tuz ve karabiberle birlikte tencereye ilave edip iki dakika daha pişirelim. Süre sona erdiğinde sosu ocaktan alalım. Diğer yanda haşlanmış olan makarnayı süzelim ve soğuması için servis kabında bekletelim. Makarna soğuyunca üzerine hazırlamış olduğumuz sosu ilave edip karıştıralım. Salçalı kıymalı makarna servise hazırdır.
Afiyet olsun.
21.01.2024 06:27:39
Salçalı Kıymalı Makarna ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Özellikle çocuklarım makarnaya bayılır. Sürekli salçalı kıymalı makarna yapmamı isterler. Yine bu yemeği yapmamı istediler ancak evde kıyma kalmamış. Bunun yerine biraz kuşbaşı doğranmış et var. Kıyma yerine et kullansam yine de makarnam güzel olur mu? Cevaplarsanız çok sevinirim. Fatma . 10.09.2018 18:31:38
Mircan : Merhaba Fatma hanım, kıymalı salçalı makarnayı güzel yapan bir detay kıymanın yağlı olmasıdır. Kuş başı et ile de yapabilirsiniz fakat aynı lezzeti yakalamanız biraz zordur. Kuşbaşı etleri küçük küçük doğradıktan sonra kavurmaya başlarsanız daha lezzetli olacaktır. Afiyet olsun. 04.10.2018 23:14:42
Gültekin : Merhaba Fatma hanım, kıymalı salçalı makarnayı güzel yapan bir detay kıymanın yağlı olmadıdır. Kul başı et ile de yapabilirsiniz fakat aynı lezzeti yakalamanız biraz zordur. Kuşbaşı etleri kiçük küçük doğradıktan sonra kavurmaya başlarsanız daha lezzetli olacaktır. Afiyet olsun. 26.09.2018 11:52:08
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024