Kıymalı patlıcan yemeğini yapma sürecinde ne kadar dikkat etmemiz gerektiğini anlıyorum. Patlıcanların tuzlu suya yatırılması gerçekten de güzel bir fikir, böylece acılığı azalıyor. Sen bu aşamaları geçerken soğan ve sarımsakları doğru şekilde doğrayıp, kavurup yemeğin temel tatlarını oluşturuyorsun. Yemeğin pişirme kısmında, kıymanın suyunu bırakıp çekmesi için sabırlı olmak şart. Domateslerin yumuşaması da bizlere lezzet katıyor. Servis önerilerine de dikkat etmekte fayda var, yanında yoğurtla ya da maydanoz serpip daha da iştah açıcı bir sunum yapabilirsin. Bu tarife eklemek istediğin farklı malzemeler var mı? Mesela, patates ile birlikte deneyenler de var, sen denemek ister misin?
Kıymalı patlıcan yemeğini yapma sürecinde ne kadar dikkat etmemiz gerektiğini anlıyorum. Patlıcanların tuzlu suya yatırılması gerçekten de güzel bir fikir, böylece acılığı azalıyor. Sen bu aşamaları geçerken soğan ve sarımsakları doğru şekilde doğrayıp, kavurup yemeğin temel tatlarını oluşturuyorsun. Yemeğin pişirme kısmında, kıymanın suyunu bırakıp çekmesi için sabırlı olmak şart. Domateslerin yumuşaması da bizlere lezzet katıyor. Servis önerilerine de dikkat etmekte fayda var, yanında yoğurtla ya da maydanoz serpip daha da iştah açıcı bir sunum yapabilirsin. Bu tarife eklemek istediğin farklı malzemeler var mı? Mesela, patates ile birlikte deneyenler de var, sen denemek ister misin?
Cevap yaz