Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Kıymalı Su Böreği

Kıymalı Su Böreği

Kıymalı su böreği, su böreği oldukça zahmetli olsa da lezzet bakımından en favori börek tariflerinden biridir. Su böreğinin her aşaması ayrı bir dikkat ister. Hamurun yoğrulması, yufkaların açılması ve yufkaların haşlanma aşamasına çok dikkat edilmelidir. Bu sayede sonuç mükemmel olur. Vermiş olduğumuz tarife tam anlamı ile uyulduğu takdirde sonucun güzel olmaması için hiçbir neden yoktur. Sizde sevdiklerinize hoş sürprizler yapmaktan hoşlanıyorsanız kıymalı su böreği ile harika bir sürpriz yapabilirsiniz.

Kıymalı Su Böreği İçin Gerekli Malzemeleri


Hamuru için

  • 1 kilo un
  • 6 adet yumurta
  • Tuz
  • Yeteri kadar ılık su

İç Harcı için

  • Yarım kilo kıyma
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • Yarım çorba kaşığı salça
  • Kırmızı pul biber
  • Karabiber
  • Tuz
  • İnce kıyılmış maydanoz
  • Sıvıyağ
Üzeri için
  • Tereyağı ve sıvıyağ
Kıymalı Su Böreği Nasıl Yapılır?

Kıymalı su böreği için ilk olarak iç harcı hazırlayın. Uygun bir tavaya kıymayı ilave edin ve bıraktığı suyu çekinceye kadar kavurun. Üzerine sıvıyağ ekleyip karıştırın. Kuru soğanın kabuklarını soyduktan sonra kıymanın üzerine ince ince doğrayıp, kavurun. Ardından salça, kırmızı pul biber, karabiber, tuz ve ince kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın. Kavrulan harcı ocaktan alarak soğumaya bırakın.

Hamuru için yoğurma kabına unu eleyerek ekleyin. Ortasını havuz şeklinde açıp, yumurtaları teker teker kırın. Tuzunu ilave ederek yoğurun. Kulak memesi yumuşaklığına ulaşana kadar ılık su ekleyin. Hamurun özlü olması için en az 15 dakika yoğurun.

Yoğurduğunuz hamurun üzerine nemli bir bez kapatarak 10 dakika dinlendirin. Dinlenme süresi tamamlandıktan sonra hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalara kopararak beze yapın. Yaklaşık 10-12 adet beze çıkacaktır. Bu esnada geniş bir tencereye yeteri kadar su ilave ederek kaynamaya bırakın.

Mutfak tezgâhını hafif unlayarak her bir bezeyi tepsi büyüklüğünde açın. Açtığınız bezeleri temiz bir çarşafın üzerine birbirine değmeyecek şekilde serin. Kaynayan suya bir miktar tuz ilave edin. Geniş bir kabın içine soğuk su ve tuz ilave ederek hazırlayın. Kaynayan suya ilk açtığınız hamuru atarak haşlayın. Yaklaşık 1 dakika kadar haşladıktan sonra yırtılmasına izin vermeden sudan alıp soğuk suyun içine atın.

Fırın tepsisini yağlayarak en alt kata kuru yufkalardan bir tane serin. Tereyağı ve sıvıyağı karıştırarak eritin. Kuru yufkanın üzerine erittiğiniz yağdan 1-2 yemek kaşığı kadar gezdirin. Soğuk suda beklettiğiniz yufkayı parçalanmadan alarak suyunu hafif elinizle sıkın. Yağladığınız yufkanın üzerine güzelce serin. 6 kat aynı işlemleri tekrarlayın. 6. Kata hazırladığınız iç harcı her tarafına gelecek şekilde yayın. İç harcın üzerine kuru yufkalardan bir tane serip, arasını yağlayın.

Diğer yufkaları teker teker haşlayıp aralarını yağlayarak tepsiye yerleştirin. Son kata tekrar kuru yufka serip yufkanın sarkan yerlerini tepsinin altına katlayın. Sıvıyağ ve tereyağı karışımından son kata güzelce sürün. Böreği keskin bir bıçak ile dilimleyin. Fırınınızı 180-200 dereceye ayarlayarak ısıtın. Isına fırına böreği verip altı üstü kızarana kadar pişirin. Pişen böreği fırından alın ve ilk sıcaklığını attıktan sonra servise sunun.

Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 22.01.2024 01:05:15
Kıymalı Su Böreği ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Kıymalı Su Böreği Yorumları
şifre

1 Yorum Yapılmış "Kıymalı Su Böreği"
Biz ailece su böreğini severek tüketiyoruz. Benim de elim lezzetli olduğu için gerçekten su böreğini güzel yaptığımı düşünüyorum. Bir arkadaşım kıymalı su böreği de yapabileceğimi söyledi. Su böreği zaten biraz yağlı ve ağır bir börek olduğu için kıymalı olduğunda daha ağır olmaz mı? Deneyen var mı?
Reyhan . 02.10.2018 15:03:43
CEVAP YAZ
Kıymalı Menemen
Kıymalı Menemen
Kıymalı menemen, başlı başına sevdiklerinize bir akşam menüsü olacak kadar lezzetlidir. Üstelik domatesin, biberin mevsimi olan yaz aylarında hazırlarsanız, daha lezzetli bir tarif olacaktır. Menemeni sevmeyen yoktur. Genellikle kıyma ilave edilmeden...
Kıymalı İmam Bayıldı
Kıymalı İmam Bayıldı
Kıymalı imam bayıldı, imam bayıldı yemeği aslında karnı yarık yemeği ile aynı şekilde yapılmaktadır. Yalnız iki yemek arasındaki fark imambayıldı yemeğinin sebzelerinin daha iri doğranması ve damak lezzetine göre içine kıyma ilave edilmemesidir. Karn...
Kıymalı Pide İçi
Kıymalı Pide İçi
Kıymalı Pide İçi, kıymalı pide bizim ülkemizin en gözde ve en çok sevilen yemeklerinden birisidir. İtalyanlar için pizza neyse, Türkler için de kıymalı pide odur. Bütün kalabalık ortamlarda düğün, cenaze, mevlit gibi toplu yemeklerde çoğunluğun terci...
Kıymalı Bezelyeli Börek
Kıymalı Bezelyeli Börek
Kıymalı Bezelyeli Börek, çocuklarınıza ve tüm sevdiklerinize gönül rahatlığıyla hazırlayabileceğiniz bol sebzeli ve oldukça sağlıklı bir börek tarifidir. Çocuklarınıza okula giderken son derece sağlıksız olan hazır gıdalar yerine, evde kolaylıkla haz...
Kıymalı Erişte
Kıymalı Erişte
Kıymalı Erişte, un, yumurta, yağ ve tuz ile hamuru yapılan daha sonra oklava yardımı ile açılıp 1 santim kalınlığında kesilen bir çeşit makarna. Doyurucu bir besindir. Dünyada birçok ülkede çok çeşit yemeği yapılmakta. Özellikle Türkiye'de kış ayları...
Kıymalı Börek İçi
Kıymalı Börek İçi
Kıymalı börek içi, kıyma börek içi olarak oldukça sık kullanılan bir iç malzemedir. Böreğin lezzetini kat kat arttırarak harika sonuçlara imza atabilmek için börek tariflerinde kıymalı iç harç kullanılmaktadır. Kıymalı börekler davet sofralarında, öz...
Kıymalı Hünkâr Beğendi
Kıymalı Hünkâr Beğendi
Kıymalı Hünkâr Beğendi, Hünkâr Beğendi, halk arasındaki tabiri beğendi olarak bilinen közlenmiş mis gibi patlıcandan yapılırken, ek malzemelerde yağ, un, süt, tuz ve kaşar rendesi ile hazırlanan patlıcan ezmesinin eşlik ettiği, Osmanlı ve Türk mutfağ...
Kıymalı Hamur İşleri
Kıymalı Hamur İşleri
Kıymalı hamur işleri, Kıymalı hamur işi tarifleri pek çok kişi tarafından sevilmektedir. Biz de bu hususta size birkaç çeşit kıymalı hamur işi tarifi sunmak istedik. Size önerdiğimiz tarifleri kolay bir şekilde hazırlayabilir ve yanında sadece meşrub...
Kıymalı Bulgur Köftesi
Kıymalı Bulgur Köftesi
Kıymalı bulgur köftesi, çok lezzetli olan bir yemektir. Yapımı biraz uzun sürüyor olsa bile, çok lezzetli olduğundan sürekli yenmek istenen bir yemektir. Yemeğin özellikleri arasında köftelerin cevizden küçük, fındıktan büyük olması gerekmektedir. Ba...
Kıymalı Çin Böreği
Kıymalı Çin Böreği
Kıymalı Çin Böreği, pratik ve az malzemeden oluşan bir tariftir. Bu tarifin malzemeleri her evde bulunan malzemelerden oluştuğu için ekstra bir masraf yapılmasına gerek karmaz. Ekonomik olan bu tarifi atıştırmalık olarak hazırlayabilir veya sabah kah...
Kıymalı Pide Kaç Kalori?
Kıymalı Pide Kaç Kalori?
Kıymalı Pide Kaç Kalori, tüketilen besinlerin hazırlanma esnasında kullanılan malzemeler yemeğin kalori değerini doğrudan doğruya etkilemektedir. Genellikle ülkemizde herkes tarafından çok sevilerek tüketilen kıymalı pide ve diğer pide türlerinde de ...
Fırında Kıymalı Yumurta
Fırında Kıymalı Yumurta
Fırında Kıymalı Yumurta, Kahvaltılar için muhteşem bir tariftir. Hemen bir atıştırmalık yapmak isteyenler bu tarifi yapıp kısa zaman içerisinde kendilerine bir sofra hazırlayabilirler. Özellikle çalışan kişiler bu tarifi kaçırmamalılardır. Besin değe...

 

Kıymalı Menemen
Kıymalı İmam Bayıldı
Kıymalı Pide İçi
Kıymalı Bezelyeli Börek
Kıymalı Erişte
Kıymalı Börek İçi
Kıymalı Hünkâr Beğendi
Kıymalı Hamur İşleri
Kıymalı Bulgur Köftesi
Kıymalı Çin Böreği
Kıymalı Pide Kaç Kalori?
Fırında Kıymalı Yumurta
Fırında Kıymalı Kaşarlı Patates
Kıymalı Mantarlı Börek
Tavuk Kıymalı Köfte
Kıymalı Pilav
Kıymalı Yoğurt Çorbası
Galeta Unlu Kıymalı Börek
Kıymalı Çörek
Kıymalı Kabak Yemeği
Kıymalı Patlıcan Yemeği
Kıymalı Börek Kalori
Kıymalı Sulu Köfte
Oktay Usta Kıymalı Börek
Kıymalı Nohut Yemeği
Kıymalı Pide Hamuru
Kıymalı Milföy Böreği
Kıymalı Börek
Kıymalı Yumurta Kaç Kalori?
Kıymalı Patlıcan Oturtma
Popüler İçerik
Fırında Kıymalı Kaşarlı Patates
Fırında Kıymalı Kaşarlı Patates
Fırında kaşarlı kıymalı patates, Fırın yemekleri  benim favori yemeklerimden bir tanesidir. Fırın yemekleri bana daha lezzetli ve daha pratik geliyor ...
Kıymalı Mantarlı Börek
Kıymalı Mantarlı Börek
Kıymalı Mantarlı Börek, et ve sebzeyi bir arada sevenler için doğru bir seçimdir. Kahvaltılarda doyurucu bir şeyler yemek isteyenler bu tarifi yapabil...
Tavuk Kıymalı Köfte
Tavuk Kıymalı Köfte
Tavuk kıymalı köfte, tarifi kolayca yapılabilecek yemek tariflerinden biridir. İsterseniz tarifin ana yapım malzemesi olan tavuk eti kıymasını kasapta...
Kıymalı Pilav
Kıymalı Pilav
Kıymalı pilav, haftada en az iki kere soframızda kıymalı pilav bulunur. Pilavın her yöreye göre yapılışı ve çeşidi vardır. Geleneksel bir lezzettir. D...
Kıymalı Yoğurt Çorbası
Kıymalı Yoğurt Çorbası
Kıymalı Yoğurt Çorbası, yaz kış içilebilecek vitamin ve protein bakımından zengin bir çorba seçeneğidir. Malzemeler:200 gr kıyma1 çay bardağı pirinç2 ...
Galeta Unlu Kıymalı Börek
Galeta Unlu Kıymalı Börek
Galeta Unlu Kıymalı Börek, kolay bir şeyler yapmak isteyenler için doğru bir seçim olacaktır. İş hayatının yoğunluğundan dolayı yemek yapmaya vakti ol...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Kıymalı Menemen
Kıymalı İmam Bayıldı
Kıymalı Pide İçi
Kıymalı Bezelyeli Börek
Kıymalı Erişte
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024