Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Kıymalı Sarıyer Böreği

Kıymalı Sarıyer Böreği

Kıymalı Sarıyer Böreği, hazırlaması biraz el beceresi gerektirdiği için çoğu kişi Sarıyer böreğini börekçilerde yemeyi tercih eder. Her işin zor tarafları olduğu gibi kolay tarafları da vardır. Sarıyer böreğinin pratiğini öğrendikten sonra o kadar da zor olmadığını göreceksiniz. Sizde bu tarif ile muhteşem lezzetteki Sarıyer böreğini evinizde hazırlayarak sevdiklerinize sürpriz yapabilirsiniz. Kolay gelsin.

Kıymalı Sarıyer Böreği Malzemeleri

  • 2 su bardağı ılık su
  • Aldığı kadar un
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İç Harcı İçin Malzemeleri

  • 300 gram kıyma
  • 2 adet orta büyüklükte kuru soğan
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 2 tatlı kaşığı tuz

Yağlamak için

  • 125 gram tereyağı veya margarin
  • 1 su bardağı sıvı yağ
Kıymalı Sarıyer Böreği Nasıl Yapılır?

İlk olarak böreği yapmaya hamurunu hazırlayarak başlıyoruz. Bunun için hamur karıştırma kabının içine ılık suyu boşaltıyoruz. Daha sonra tuz atıp suyun içinde erittikten sonra, yavaş yavaş unu ilave ediyoruz. Kulak memesi yumuşaklığında ve elimize yapışmayacak bir hamur elde ediyoruz. Hamurun özlü olması için istediğimiz kıvama gelse bile, en az beş dakika boyunca yoğurmamız gerekiyor. Hazır olan hamurun üzerine nemli bir bez örtüp, on dakika dinlendiriyoruz.

Hamurumuz dinlenirken biz de böreğimizin iç harcını hazırlıyoruz. Öncelikle soğanları ince bir şekilde doğrayıp hazır hale getiriyoruz. Tavaya bir miktar sıvı yağ atıp kızdırıyoruz. Üzerine kıymayı ekleyip, kıymanın rengi kahverengiye dönünceye kadar kavuruyoruz. Daha sonra soğanları atıp, soğanlar ölünceye kadar kavurmaya devam ediyoruz. En son baharatlarını da ilave edip, ocaktan alarak soğumaya bırakıyoruz.

Dinlenen hamuru tezgâhın üzerine alarak sekiz eşit büyüklükte bezeler oluşturuyoruz. Her bir bezeyi merdane ile servis tabağı büyüklüğünde açıyoruz. Açtığımız hamurdan bir tanesini alıp, altını ve üstünü bol bir şekilde yağlıyoruz. Başka bir yufkayı yine aynı şekilde yağlayıp, önceden yağladığımız yufkanın üzerine yerleştiriyoruz. Diğerlerini de yağlayıp, ikişer ikişer kaldırıyoruz. Hamurları bu şekilde on dakika bekletip, yağlı tezgâhın üzerinde uçlarından çekiştirerek açabildiğimiz büyüklükte ve incelikte açmaya çalışıyoruz. Yufka istediğimiz inceliğe geldiğinde tam ortasına uzun bir şekilde iç harcından yerleştiriyoruz. Bir ucundan tutup diğer ucuna kapatıp, yarım ay şeklini veriyoruz. Daha sonra iç harcı koyduğumuz geniş kısmından diğer tarafa doğru fazla sıkıştırmadan sarıyoruz. Elde ettiğimiz uzun ruloyu iki ucundan tutarak iç kısmına doğru katlayıp ortada buluşturuyoruz. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırladıktan sonra fırın tepsisine sıralıyoruz. Kalan yağı da üzerlerine sürerek önceden ısıtılmış 200 derece fırında altı üstü kızarıncaya kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 21.01.2024 11:18:03
Kıymalı Sarıyer Böreği ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Kıymalı Sarıyer Böreği Yorumları
şifre

1 Yorum Yapılmış "Kıymalı Sarıyer Böreği"
Kıymalı sarıyer böreğini, daha önce hiç denemedim ama görünüşe bakılırsa oldukça güzel duruyor. Bu böreği yapacağım ama yağlama için tereyağı kullanmasam olur mu? Çünkü aile içerisinde tereyağı yemeyen kişiler var.
Eznev . 27.08.2018
1 YANITI GÖRÜNTÜLE
Kıymalı Menemen
Kıymalı Menemen
Kıymalı menemen, başlı başına sevdiklerinize bir akşam menüsü olacak kadar lezzetlidir. Üstelik domatesin, biberin mevsimi olan yaz aylarında hazırlarsanız, daha lezzetli bir tarif olacaktır. Menemeni sevmeyen yoktur. Genellikle kıyma ilave edilmeden...
Kıymalı İmam Bayıldı
Kıymalı İmam Bayıldı
Kıymalı imam bayıldı, imam bayıldı yemeği aslında karnı yarık yemeği ile aynı şekilde yapılmaktadır. Yalnız iki yemek arasındaki fark imambayıldı yemeğinin sebzelerinin daha iri doğranması ve damak lezzetine göre içine kıyma ilave edilmemesidir. Karn...
Kıymalı Pide İçi
Kıymalı Pide İçi
Kıymalı Pide İçi, kıymalı pide bizim ülkemizin en gözde ve en çok sevilen yemeklerinden birisidir. İtalyanlar için pizza neyse, Türkler için de kıymalı pide odur. Bütün kalabalık ortamlarda düğün, cenaze, mevlit gibi toplu yemeklerde çoğunluğun terci...
Kıymalı Bezelyeli Börek
Kıymalı Bezelyeli Börek
Kıymalı Bezelyeli Börek, çocuklarınıza ve tüm sevdiklerinize gönül rahatlığıyla hazırlayabileceğiniz bol sebzeli ve oldukça sağlıklı bir börek tarifidir. Çocuklarınıza okula giderken son derece sağlıksız olan hazır gıdalar yerine, evde kolaylıkla haz...
Kıymalı Erişte
Kıymalı Erişte
Kıymalı Erişte, un, yumurta, yağ ve tuz ile hamuru yapılan daha sonra oklava yardımı ile açılıp 1 santim kalınlığında kesilen bir çeşit makarna. Doyurucu bir besindir. Dünyada birçok ülkede çok çeşit yemeği yapılmakta. Özellikle Türkiye'de kış ayları...
Kıymalı Börek İçi
Kıymalı Börek İçi
Kıymalı börek içi, kıyma börek içi olarak oldukça sık kullanılan bir iç malzemedir. Böreğin lezzetini kat kat arttırarak harika sonuçlara imza atabilmek için börek tariflerinde kıymalı iç harç kullanılmaktadır. Kıymalı börekler davet sofralarında, öz...
Kıymalı Hünkâr Beğendi
Kıymalı Hünkâr Beğendi
Kıymalı Hünkâr Beğendi, Hünkâr Beğendi, halk arasındaki tabiri beğendi olarak bilinen közlenmiş mis gibi patlıcandan yapılırken, ek malzemelerde yağ, un, süt, tuz ve kaşar rendesi ile hazırlanan patlıcan ezmesinin eşlik ettiği, Osmanlı ve Türk mutfağ...
Kıymalı Hamur İşleri
Kıymalı Hamur İşleri
Kıymalı hamur işleri, Kıymalı hamur işi tarifleri pek çok kişi tarafından sevilmektedir. Biz de bu hususta size birkaç çeşit kıymalı hamur işi tarifi sunmak istedik. Size önerdiğimiz tarifleri kolay bir şekilde hazırlayabilir ve yanında sadece meşrub...
Kıymalı Bulgur Köftesi
Kıymalı Bulgur Köftesi
Kıymalı bulgur köftesi, çok lezzetli olan bir yemektir. Yapımı biraz uzun sürüyor olsa bile, çok lezzetli olduğundan sürekli yenmek istenen bir yemektir. Yemeğin özellikleri arasında köftelerin cevizden küçük, fındıktan büyük olması gerekmektedir. Ba...
Kıymalı Çin Böreği
Kıymalı Çin Böreği
Kıymalı Çin Böreği, pratik ve az malzemeden oluşan bir tariftir. Bu tarifin malzemeleri her evde bulunan malzemelerden oluştuğu için ekstra bir masraf yapılmasına gerek karmaz. Ekonomik olan bu tarifi atıştırmalık olarak hazırlayabilir veya sabah kah...
Kıymalı Pide Kaç Kalori?
Kıymalı Pide Kaç Kalori?
Kıymalı Pide Kaç Kalori, tüketilen besinlerin hazırlanma esnasında kullanılan malzemeler yemeğin kalori değerini doğrudan doğruya etkilemektedir. Genellikle ülkemizde herkes tarafından çok sevilerek tüketilen kıymalı pide ve diğer pide türlerinde de ...
Fırında Kıymalı Yumurta
Fırında Kıymalı Yumurta
Fırında Kıymalı Yumurta, Kahvaltılar için muhteşem bir tariftir. Hemen bir atıştırmalık yapmak isteyenler bu tarifi yapıp kısa zaman içerisinde kendilerine bir sofra hazırlayabilirler. Özellikle çalışan kişiler bu tarifi kaçırmamalılardır. Besin değe...

 

Kıymalı Menemen
Kıymalı İmam Bayıldı
Kıymalı Pide İçi
Kıymalı Bezelyeli Börek
Kıymalı Erişte
Kıymalı Börek İçi
Kıymalı Hünkâr Beğendi
Kıymalı Hamur İşleri
Kıymalı Bulgur Köftesi
Kıymalı Çin Böreği
Kıymalı Pide Kaç Kalori?
Fırında Kıymalı Yumurta
Fırında Kıymalı Kaşarlı Patates
Kıymalı Mantarlı Börek
Tavuk Kıymalı Köfte
Kıymalı Pilav
Kıymalı Yoğurt Çorbası
Galeta Unlu Kıymalı Börek
Kıymalı Çörek
Kıymalı Kabak Yemeği
Kıymalı Patlıcan Yemeği
Kıymalı Börek Kalori
Kıymalı Sulu Köfte
Oktay Usta Kıymalı Börek
Kıymalı Nohut Yemeği
Kıymalı Pide Hamuru
Kıymalı Milföy Böreği
Kıymalı Börek
Kıymalı Yumurta Kaç Kalori?
Kıymalı Patlıcan Oturtma
Popüler İçerik
Fırında Kıymalı Kaşarlı Patates
Fırında Kıymalı Kaşarlı Patates
Fırında kaşarlı kıymalı patates, Fırın yemekleri  benim favori yemeklerimden bir tanesidir. Fırın yemekleri bana daha lezzetli ve daha pratik geliyor ...
Kıymalı Mantarlı Börek
Kıymalı Mantarlı Börek
Kıymalı Mantarlı Börek, et ve sebzeyi bir arada sevenler için doğru bir seçimdir. Kahvaltılarda doyurucu bir şeyler yemek isteyenler bu tarifi yapabil...
Tavuk Kıymalı Köfte
Tavuk Kıymalı Köfte
Tavuk kıymalı köfte, tarifi kolayca yapılabilecek yemek tariflerinden biridir. İsterseniz tarifin ana yapım malzemesi olan tavuk eti kıymasını kasapta...
Kıymalı Pilav
Kıymalı Pilav
Kıymalı pilav, haftada en az iki kere soframızda kıymalı pilav bulunur. Pilavın her yöreye göre yapılışı ve çeşidi vardır. Geleneksel bir lezzettir. D...
Kıymalı Yoğurt Çorbası
Kıymalı Yoğurt Çorbası
Kıymalı Yoğurt Çorbası, yaz kış içilebilecek vitamin ve protein bakımından zengin bir çorba seçeneğidir. Malzemeler:200 gr kıyma1 çay bardağı pirinç2 ...
Galeta Unlu Kıymalı Börek
Galeta Unlu Kıymalı Börek
Galeta Unlu Kıymalı Börek, kolay bir şeyler yapmak isteyenler için doğru bir seçim olacaktır. İş hayatının yoğunluğundan dolayı yemek yapmaya vakti ol...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Kıymalı Menemen
Kıymalı İmam Bayıldı
Kıymalı Pide İçi
Kıymalı Bezelyeli Börek
Kıymalı Erişte
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024