Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Kıymalı Fırın Yemekleri

Kıymalı Fırın Yemekleri

Kıymalı Fırın Yemekleri, herkesin de bildiği gibi pişirilmesinde fırın kullanılan yemekler bir başka güzel olur bugün de sizler için hazırladığımız kıymalı fırın yemeklerimizi sizlere ısrarla tavsiye ediyorum. Akşam yemeklerinizi ziyafete dönüştürecek tariflerimizle sevdiklerinizin ve konuklarınızın damaklarını şenlendirebilirsiniz.

Kıymalı Mantarlı Fırın Patates


Kıymalı Mantarlı Fırın Patates İçin Gerekli Malzemeleri

  • 1 kg patates
  • 250 gr kıyma
  • 300 gr mantar
  • 3 adet domates
  • 4-5 adet sivri biber
  • 1-2 adet kırmızı köz biber
  • 2 adet kuru soğan
  • Yeteri kadar sıvıyağ
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yeteri kadar tuz

Beşamel Sosu için

  • 2 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı un
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 1 ça kaşığı karabiber
  • Yeteri kadar tuz
Kıymalı Mantarlı Fırın Patates Üzeri için
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Kıymalı Mantarlı Fırın Patates Nasıl Yapılır?

Hazırlığımıza ilk olarak patateslerin kabuklarını soyarak başlayalım. Ardından soyulan patatesleri halka şeklinde dilimledikten sonra kırmızı biberleri ve domatesleri halka şeklinde dilimleyelim. Daha sonra kare bir cam tepsinin her iki kenarlarına sırasıyla bir patates bir de kırmızı biber dilimi yerleştirelim. Tepsinin boş kalan tam orta kısmına ise bir patates bir de domates dilimleri yerleştirerek tepsiyi dolduralım. Üzerlerine yeteri kadar tuz 1 çay kaşığı karabiber ve yarım çay bardağı kadar sıvı yağ döktükten sonra tepsiyi fırına vererek 190 derecede pişmeye bırakalım.

Patatesler pişerken bizde kıymalı harcımızı hazırlayalım. Öncelikle 300 gr mantar, 2 adet kuru soğan ve 4-5 adet sivri biberleri doğradıktan sonra uygun bir tavaya sıvı yağ ilave ederek ocağa koyalım. Isınan yağın üzerine doğradığımız kuru soğanları ilave ederek soğanlar pembeleşinceye kadar kavurmaya devam edelim. Kavrulmakta olan soğanların üzerine doğranmış sivri biberleri de ilave ederek birkaç dakika kadar kavurup üzerine doğranmış mantarları ilave ederek mantarlar diriliklerini kaybedinceye kadar kavurmaya devam edelim. Kavrulmakta olan mantarların üzerine 250 gr kıymamızı da ilave ederek harcımızı kavurmaya devam edelim. Üzerine yeteri kadar tuz ve 1 çay kaşığı kadar karabiber ekleyip karıştırarak kavrulan harcımızı ocaktan alalım.

Daha sonra yemeğimizin beşamel sosu için uygun bir tavaya yarım çay bardağı kadar un ilave ederek yağı ısıtalım. Isınan yağın üzerine 1 yemek kaşığı un ilave ederek bir tahta kaşık yardımıyla unun kokusu çıkıncaya kadar kavuralım. Kavrulan unun üzerine sütümüzü yavaş yavaş ekleyerek bir çırpma teli yardımıyla pürüzsüz ve akıcı bir kıvam elde edinceye kadar çırparak ocaktan alalım.

Daha önceden fırına vererek pişirdiğimiz patatesleri fırından alarak üzerine kıymalı harcımızı dökerek yayalım. Kıymanın üzerine ise beşamel sosu gezdirerek döktükten üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirerek tepsiyi tekrar fırına vererek kaşarlar eriyip kızarıncaya kadar pişirerek tepsiyi fırından alıp sıcak sıcak servis yapalım.

Afiyet olsun.

Fırında Kıymalı Kayık Kabak

Fırında Kıymalı Kayık Kabak İçin Gerekli Malzemeleri
  • 1 kg kabak
  • 250 gr kıyma
  • 1 adet iri boy kuru soğan
  • 3-4 adet sivri biber
  • 1-2 adet domates
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 2 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • Yeteri kadar tuz
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
Fırında Kıymalı Kayık Kabak Üzeri için
  • 2 adet domates
  • Yeteri kadar rendelenmiş kaşar peyniri
Fırında Kıymalı Kayık Kabak Sosu için
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Yeteri kadar sıcak su
Fırında Kıymalı Kayık Kabak Nasıl Yapılır?

Hazırlığımıza öncelikle kuru soğanın kabuklarını soyduktan sonra ince yemeklik doğrayarak başlayalım. Ardından uygun bir tavaya yarım çay bardağı zeytinyağı ilave ederek ocağa koyup yağın ısınmasını sağlayalım. Isınan yağın üzerine doğradığımız kuru soğanları ve doğranmış sivri biberleri ilave ederek soğanlar pembeleşinceye kadar kavuralım. Kavrulmakta olan soğanların üzerine kıymayı ilave ederek kıyma bıraktığı kendi suyunu çekinceye kadar kavuralım. Üzerine tuz, baharat ve salça ekledikten sonra kıymalı harcımızı karıştırarak ocaktan alalım.

Daha sonra kabakları iyice yıkadıktan sonra boylamasına ortadan ikiye keserek iç kısmını bir kaşık yardımıyla oyarak çıkartalım. Tüm kabaklara aynı işlemi uyguladıktan sonra önceden hazırladığımız kıymalı harçtan kabakların içlerini tıpkı karnıyarık yemeğinde olduğu gibi doldurarak uygun bir fırın tepsisine yan yana sıralayalım. Üzerlerine dilimlenmiş domatesleri yerleştirdikten sonra üzerine sıcak su yardımıyla hazırlanan salçalı sos gezdirerek tepsiyi 180 derecede ısıtılmış fırına vererek kabaklar pişinceye kadar bekletelim. Tepsiyi fırından almadın 4-5 dakika önce kabakların üzerlerine rende kaşar serpiştirerek kaşarlar eriyinceye kadar pişirerek fırından alalım ve sıcak olarak servis yapalım.

Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 19.01.2024 16:10:55
Kıymalı Fırın Yemekleri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Kıymalı Fırın Yemekleri Yorumları
şifre

0 Yorum Yapılmış "Kıymalı Fırın Yemekleri"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Kıymalı Menemen
Kıymalı Menemen
Kıymalı menemen, başlı başına sevdiklerinize bir akşam menüsü olacak kadar lezzetlidir. Üstelik domatesin, biberin mevsimi olan yaz aylarında hazırlarsanız, daha lezzetli bir tarif olacaktır. Menemeni sevmeyen yoktur. Genellikle kıyma ilave edilmeden...
Kıymalı İmam Bayıldı
Kıymalı İmam Bayıldı
Kıymalı imam bayıldı, imam bayıldı yemeği aslında karnı yarık yemeği ile aynı şekilde yapılmaktadır. Yalnız iki yemek arasındaki fark imambayıldı yemeğinin sebzelerinin daha iri doğranması ve damak lezzetine göre içine kıyma ilave edilmemesidir. Karn...
Kıymalı Pide İçi
Kıymalı Pide İçi
Kıymalı Pide İçi, kıymalı pide bizim ülkemizin en gözde ve en çok sevilen yemeklerinden birisidir. İtalyanlar için pizza neyse, Türkler için de kıymalı pide odur. Bütün kalabalık ortamlarda düğün, cenaze, mevlit gibi toplu yemeklerde çoğunluğun terci...
Kıymalı Bezelyeli Börek
Kıymalı Bezelyeli Börek
Kıymalı Bezelyeli Börek, çocuklarınıza ve tüm sevdiklerinize gönül rahatlığıyla hazırlayabileceğiniz bol sebzeli ve oldukça sağlıklı bir börek tarifidir. Çocuklarınıza okula giderken son derece sağlıksız olan hazır gıdalar yerine, evde kolaylıkla haz...
Kıymalı Erişte
Kıymalı Erişte
Kıymalı Erişte, un, yumurta, yağ ve tuz ile hamuru yapılan daha sonra oklava yardımı ile açılıp 1 santim kalınlığında kesilen bir çeşit makarna. Doyurucu bir besindir. Dünyada birçok ülkede çok çeşit yemeği yapılmakta. Özellikle Türkiye'de kış ayları...
Kıymalı Börek İçi
Kıymalı Börek İçi
Kıymalı börek içi, kıyma börek içi olarak oldukça sık kullanılan bir iç malzemedir. Böreğin lezzetini kat kat arttırarak harika sonuçlara imza atabilmek için börek tariflerinde kıymalı iç harç kullanılmaktadır. Kıymalı börekler davet sofralarında, öz...
Kıymalı Hünkâr Beğendi
Kıymalı Hünkâr Beğendi
Kıymalı Hünkâr Beğendi, Hünkâr Beğendi, halk arasındaki tabiri beğendi olarak bilinen közlenmiş mis gibi patlıcandan yapılırken, ek malzemelerde yağ, un, süt, tuz ve kaşar rendesi ile hazırlanan patlıcan ezmesinin eşlik ettiği, Osmanlı ve Türk mutfağ...
Kıymalı Hamur İşleri
Kıymalı Hamur İşleri
Kıymalı hamur işleri, Kıymalı hamur işi tarifleri pek çok kişi tarafından sevilmektedir. Biz de bu hususta size birkaç çeşit kıymalı hamur işi tarifi sunmak istedik. Size önerdiğimiz tarifleri kolay bir şekilde hazırlayabilir ve yanında sadece meşrub...
Kıymalı Bulgur Köftesi
Kıymalı Bulgur Köftesi
Kıymalı bulgur köftesi, çok lezzetli olan bir yemektir. Yapımı biraz uzun sürüyor olsa bile, çok lezzetli olduğundan sürekli yenmek istenen bir yemektir. Yemeğin özellikleri arasında köftelerin cevizden küçük, fındıktan büyük olması gerekmektedir. Ba...
Kıymalı Çin Böreği
Kıymalı Çin Böreği
Kıymalı Çin Böreği, pratik ve az malzemeden oluşan bir tariftir. Bu tarifin malzemeleri her evde bulunan malzemelerden oluştuğu için ekstra bir masraf yapılmasına gerek karmaz. Ekonomik olan bu tarifi atıştırmalık olarak hazırlayabilir veya sabah kah...
Kıymalı Pide Kaç Kalori?
Kıymalı Pide Kaç Kalori?
Kıymalı Pide Kaç Kalori, tüketilen besinlerin hazırlanma esnasında kullanılan malzemeler yemeğin kalori değerini doğrudan doğruya etkilemektedir. Genellikle ülkemizde herkes tarafından çok sevilerek tüketilen kıymalı pide ve diğer pide türlerinde de ...
Fırında Kıymalı Yumurta
Fırında Kıymalı Yumurta
Fırında Kıymalı Yumurta, Kahvaltılar için muhteşem bir tariftir. Hemen bir atıştırmalık yapmak isteyenler bu tarifi yapıp kısa zaman içerisinde kendilerine bir sofra hazırlayabilirler. Özellikle çalışan kişiler bu tarifi kaçırmamalılardır. Besin değe...

 

Kıymalı Menemen
Kıymalı İmam Bayıldı
Kıymalı Pide İçi
Kıymalı Bezelyeli Börek
Kıymalı Erişte
Kıymalı Börek İçi
Kıymalı Hünkâr Beğendi
Kıymalı Hamur İşleri
Kıymalı Bulgur Köftesi
Kıymalı Çin Böreği
Kıymalı Pide Kaç Kalori?
Fırında Kıymalı Yumurta
Fırında Kıymalı Kaşarlı Patates
Kıymalı Mantarlı Börek
Tavuk Kıymalı Köfte
Kıymalı Pilav
Kıymalı Yoğurt Çorbası
Galeta Unlu Kıymalı Börek
Kıymalı Çörek
Kıymalı Kabak Yemeği
Kıymalı Patlıcan Yemeği
Kıymalı Börek Kalori
Kıymalı Sulu Köfte
Oktay Usta Kıymalı Börek
Kıymalı Nohut Yemeği
Kıymalı Pide Hamuru
Kıymalı Milföy Böreği
Kıymalı Börek
Kıymalı Yumurta Kaç Kalori?
Kıymalı Patlıcan Oturtma
Popüler İçerik
Fırında Kıymalı Kaşarlı Patates
Fırında Kıymalı Kaşarlı Patates
Fırında kaşarlı kıymalı patates, Fırın yemekleri  benim favori yemeklerimden bir tanesidir. Fırın yemekleri bana daha lezzetli ve daha pratik geliyor ...
Kıymalı Mantarlı Börek
Kıymalı Mantarlı Börek
Kıymalı Mantarlı Börek, et ve sebzeyi bir arada sevenler için doğru bir seçimdir. Kahvaltılarda doyurucu bir şeyler yemek isteyenler bu tarifi yapabil...
Tavuk Kıymalı Köfte
Tavuk Kıymalı Köfte
Tavuk kıymalı köfte, tarifi kolayca yapılabilecek yemek tariflerinden biridir. İsterseniz tarifin ana yapım malzemesi olan tavuk eti kıymasını kasapta...
Kıymalı Pilav
Kıymalı Pilav
Kıymalı pilav, haftada en az iki kere soframızda kıymalı pilav bulunur. Pilavın her yöreye göre yapılışı ve çeşidi vardır. Geleneksel bir lezzettir. D...
Kıymalı Yoğurt Çorbası
Kıymalı Yoğurt Çorbası
Kıymalı Yoğurt Çorbası, yaz kış içilebilecek vitamin ve protein bakımından zengin bir çorba seçeneğidir. Malzemeler:200 gr kıyma1 çay bardağı pirinç2 ...
Galeta Unlu Kıymalı Börek
Galeta Unlu Kıymalı Börek
Galeta Unlu Kıymalı Börek, kolay bir şeyler yapmak isteyenler için doğru bir seçim olacaktır. İş hayatının yoğunluğundan dolayı yemek yapmaya vakti ol...
Kıymalı Çörek
Kıymalı Çörek
Kıymalı Çörek, beş çayı için harika bir hamur işidir. Aynı zamanda pratik bir şeyler yapıp yemek isteyenler için önerilir. Bu tarifi dileyen fazla mik...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Kıymalı Menemen
Kıymalı İmam Bayıldı
Kıymalı Pide İçi
Kıymalı Bezelyeli Börek
Kıymalı Erişte
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024