Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Kıymalı Tepsi Böreği

Kıymalı Tepsi Böreği

Kıymalı tepsi böreği, misafirlerinize ikram edeceğiniz ve kahvaltılarda çeşit olsun diye kolayca yapacağınız bir yemek türüdür. Acıktığınız zaman atıştırmalık olarak da kolayca yapabilirsiniz. Börek yapmak çok kolaydır. Hamur yoğurmak ve açmakla uğraşmak istemiyorsanız, hazır yufka sayesinde daha kısa sürede yapabilirsiniz. Böreğin üst kısmı sert ve kızarmış olmalıdır. İç kısmının da tamamen yumuşak olmalıdır. Bunu yapabilmek için, yufkaların arasına süt, yumurta ve yağ karışımından sos yapmalısınız. Üzerinin kıtır kıtır olabilmesi içinde yumurta sürülmelidir. Yufkaların yumuşayabilmesi için hemen fırına koymayıp, bir süre dinlendirmelisiniz. Böylece daha lezzetli olacaktır. Kendi damak zevkinize uygun olacak olan, baharatlar ya da sebze kullanabilirsiniz. Böreğin içini hazırlarken çiğ kalmaması için pişirmelisiniz.

Kıymalı tepsi böreği malzemeleri

  • 7 su bardağı un
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı soğuk süt
  • 1 paket kuru maya
  • Tuz
  • Alabildiği kadar su

İçi harcı için malzemeler

  • 300 gram yağsız dana kıyma
  • 3 tane orta büyüklükte kuru soğan
  • 3 tane yeşil sivri biber
  • 2 tane orta büyüklükte domates
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 demet maydanoz
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz, kimyon, karabiber, kırmızıbiber

Sosu için malzemeler

  • 2 tane yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
Kıymalı Tepsi Böreği Üzeri için
  • Susam, çörek otu
Kıymalı tepsi böreği nasıl yapılır?

İlk önce hamurumuzu yapıyoruz. Derin bir yoğurma kabının içerisine unu eliyoruz. Üzerine kuru mayayı ve tuzu atarak karıştırın. Ortasında bir havuz oluşturulur. 1 bardak soğuk süt eklenir biraz karıştırılır. Sıvı yağı ekleyip karıştırılmaya devam edilir. En son yavaş yavaş su eklenerek yoğurulmaya devam edilir. Hamur kulak memesi kıvamına gelene kadar ve elinize yapışmayana kadar yoğurunuz. Hamuru dinlendirmeye bırakın.

Bir tavanın içerisine sıvı yağ konularak, kızdırılır. Kuru soğanlar küp doğranır ve kızgın yağa atılır. Soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur. Yeşil sivri biberler küçük doğranarak soğanların üzerine atılır. Biberlerin rengi değişince salça ve üzerine kıyma eklenir. Karıştırmak için kesinlikle metal kaşık kullanmayın. Tahta kaşıkla karıştırılması gerekmektedir. Kıymanın rengi değişmeye başlayınca, doğradığınız domatesleri de kıymanın üzerine koyup karıştırın. Tuzunu ve baharatını ekleyip, maydanozları koyup ocağın altını kapatarak soğumaya bırakın. Başka bir kabın içerisine 2 tane yumurta konularak çırpılmaya başlanır. Daha sonra süt ve sıvı yağda konularak iyice çırpılır.

Dinlenmiş olan hamurlarımızı 6 eşit parçalar halinde bölüyoruz. Bir tane hamurdan alarak temiz düz bir zemini unlayıp hamurumuzu açmaya başlıyoruz. Hamurumuz yırtılmamasına dikkat ederek, ince bir yufka olacak şekilde açıyoruz. Daha önceden yağladığımız tepsimizin üzerine açtığımız hamuru koyuyoruz. Üzerine yaptığımız sostan 4-5 kaşık koyup bir fırça yardımıyla yufkanın her tarafına dağıtıyoruz. 2 tane daha hamuru açarak aynı şekilde sosluyoruz. 3. Açtığımızın hamurun üzerine sos koymuyoruz. Yaptığımız iç harcının hepsini dökerek yayıyoruz. Diğer 3 hamuru da aynı şekilde açarak aralarını sosluyoruz. En son koyduğumuz hamurun üzerine elimizde kalan bütün sosları döküp yayıyoruz. Eşit dilimler halinde kesiyoruz. İsteğe göre üzerine çörek otu ya da susam koyabilirsiniz.

Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 20.01.2024 01:46:44
Kıymalı Tepsi Böreği ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Kıymalı Tepsi Böreği Yorumları
şifre

0 Yorum Yapılmış "Kıymalı Tepsi Böreği"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Kıymalı Menemen
Kıymalı Menemen
Kıymalı menemen, başlı başına sevdiklerinize bir akşam menüsü olacak kadar lezzetlidir. Üstelik domatesin, biberin mevsimi olan yaz aylarında hazırlarsanız, daha lezzetli bir tarif olacaktır. Menemeni sevmeyen yoktur. Genellikle kıyma ilave edilmeden...
Kıymalı İmam Bayıldı
Kıymalı İmam Bayıldı
Kıymalı imam bayıldı, imam bayıldı yemeği aslında karnı yarık yemeği ile aynı şekilde yapılmaktadır. Yalnız iki yemek arasındaki fark imambayıldı yemeğinin sebzelerinin daha iri doğranması ve damak lezzetine göre içine kıyma ilave edilmemesidir. Karn...
Kıymalı Pide İçi
Kıymalı Pide İçi
Kıymalı Pide İçi, kıymalı pide bizim ülkemizin en gözde ve en çok sevilen yemeklerinden birisidir. İtalyanlar için pizza neyse, Türkler için de kıymalı pide odur. Bütün kalabalık ortamlarda düğün, cenaze, mevlit gibi toplu yemeklerde çoğunluğun terci...
Kıymalı Bezelyeli Börek
Kıymalı Bezelyeli Börek
Kıymalı Bezelyeli Börek, çocuklarınıza ve tüm sevdiklerinize gönül rahatlığıyla hazırlayabileceğiniz bol sebzeli ve oldukça sağlıklı bir börek tarifidir. Çocuklarınıza okula giderken son derece sağlıksız olan hazır gıdalar yerine, evde kolaylıkla haz...
Kıymalı Erişte
Kıymalı Erişte
Kıymalı Erişte, un, yumurta, yağ ve tuz ile hamuru yapılan daha sonra oklava yardımı ile açılıp 1 santim kalınlığında kesilen bir çeşit makarna. Doyurucu bir besindir. Dünyada birçok ülkede çok çeşit yemeği yapılmakta. Özellikle Türkiye'de kış ayları...
Kıymalı Börek İçi
Kıymalı Börek İçi
Kıymalı börek içi, kıyma börek içi olarak oldukça sık kullanılan bir iç malzemedir. Böreğin lezzetini kat kat arttırarak harika sonuçlara imza atabilmek için börek tariflerinde kıymalı iç harç kullanılmaktadır. Kıymalı börekler davet sofralarında, öz...
Kıymalı Hünkâr Beğendi
Kıymalı Hünkâr Beğendi
Kıymalı Hünkâr Beğendi, Hünkâr Beğendi, halk arasındaki tabiri beğendi olarak bilinen közlenmiş mis gibi patlıcandan yapılırken, ek malzemelerde yağ, un, süt, tuz ve kaşar rendesi ile hazırlanan patlıcan ezmesinin eşlik ettiği, Osmanlı ve Türk mutfağ...
Kıymalı Hamur İşleri
Kıymalı Hamur İşleri
Kıymalı hamur işleri, Kıymalı hamur işi tarifleri pek çok kişi tarafından sevilmektedir. Biz de bu hususta size birkaç çeşit kıymalı hamur işi tarifi sunmak istedik. Size önerdiğimiz tarifleri kolay bir şekilde hazırlayabilir ve yanında sadece meşrub...
Kıymalı Bulgur Köftesi
Kıymalı Bulgur Köftesi
Kıymalı bulgur köftesi, çok lezzetli olan bir yemektir. Yapımı biraz uzun sürüyor olsa bile, çok lezzetli olduğundan sürekli yenmek istenen bir yemektir. Yemeğin özellikleri arasında köftelerin cevizden küçük, fındıktan büyük olması gerekmektedir. Ba...
Kıymalı Çin Böreği
Kıymalı Çin Böreği
Kıymalı Çin Böreği, pratik ve az malzemeden oluşan bir tariftir. Bu tarifin malzemeleri her evde bulunan malzemelerden oluştuğu için ekstra bir masraf yapılmasına gerek karmaz. Ekonomik olan bu tarifi atıştırmalık olarak hazırlayabilir veya sabah kah...
Kıymalı Pide Kaç Kalori?
Kıymalı Pide Kaç Kalori?
Kıymalı Pide Kaç Kalori, tüketilen besinlerin hazırlanma esnasında kullanılan malzemeler yemeğin kalori değerini doğrudan doğruya etkilemektedir. Genellikle ülkemizde herkes tarafından çok sevilerek tüketilen kıymalı pide ve diğer pide türlerinde de ...
Fırında Kıymalı Yumurta
Fırında Kıymalı Yumurta
Fırında Kıymalı Yumurta, Kahvaltılar için muhteşem bir tariftir. Hemen bir atıştırmalık yapmak isteyenler bu tarifi yapıp kısa zaman içerisinde kendilerine bir sofra hazırlayabilirler. Özellikle çalışan kişiler bu tarifi kaçırmamalılardır. Besin değe...

 

Kıymalı Menemen
Kıymalı İmam Bayıldı
Kıymalı Pide İçi
Kıymalı Bezelyeli Börek
Kıymalı Erişte
Kıymalı Börek İçi
Kıymalı Hünkâr Beğendi
Kıymalı Hamur İşleri
Kıymalı Bulgur Köftesi
Kıymalı Çin Böreği
Kıymalı Pide Kaç Kalori?
Fırında Kıymalı Yumurta
Fırında Kıymalı Kaşarlı Patates
Kıymalı Mantarlı Börek
Tavuk Kıymalı Köfte
Kıymalı Pilav
Kıymalı Yoğurt Çorbası
Galeta Unlu Kıymalı Börek
Kıymalı Çörek
Kıymalı Kabak Yemeği
Kıymalı Patlıcan Yemeği
Kıymalı Börek Kalori
Kıymalı Sulu Köfte
Oktay Usta Kıymalı Börek
Kıymalı Nohut Yemeği
Kıymalı Pide Hamuru
Kıymalı Milföy Böreği
Kıymalı Börek
Kıymalı Yumurta Kaç Kalori?
Kıymalı Patlıcan Oturtma
Popüler İçerik
Fırında Kıymalı Kaşarlı Patates
Fırında Kıymalı Kaşarlı Patates
Fırında kaşarlı kıymalı patates, Fırın yemekleri  benim favori yemeklerimden bir tanesidir. Fırın yemekleri bana daha lezzetli ve daha pratik geliyor ...
Kıymalı Mantarlı Börek
Kıymalı Mantarlı Börek
Kıymalı Mantarlı Börek, et ve sebzeyi bir arada sevenler için doğru bir seçimdir. Kahvaltılarda doyurucu bir şeyler yemek isteyenler bu tarifi yapabil...
Tavuk Kıymalı Köfte
Tavuk Kıymalı Köfte
Tavuk kıymalı köfte, tarifi kolayca yapılabilecek yemek tariflerinden biridir. İsterseniz tarifin ana yapım malzemesi olan tavuk eti kıymasını kasapta...
Kıymalı Pilav
Kıymalı Pilav
Kıymalı pilav, haftada en az iki kere soframızda kıymalı pilav bulunur. Pilavın her yöreye göre yapılışı ve çeşidi vardır. Geleneksel bir lezzettir. D...
Kıymalı Yoğurt Çorbası
Kıymalı Yoğurt Çorbası
Kıymalı Yoğurt Çorbası, yaz kış içilebilecek vitamin ve protein bakımından zengin bir çorba seçeneğidir. Malzemeler:200 gr kıyma1 çay bardağı pirinç2 ...
Galeta Unlu Kıymalı Börek
Galeta Unlu Kıymalı Börek
Galeta Unlu Kıymalı Börek, kolay bir şeyler yapmak isteyenler için doğru bir seçim olacaktır. İş hayatının yoğunluğundan dolayı yemek yapmaya vakti ol...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Kıymalı Menemen
Kıymalı İmam Bayıldı
Kıymalı Pide İçi
Kıymalı Bezelyeli Börek
Kıymalı Erişte
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024