Kıymalı Pide Nasıl Yapılır

Kıymalı Pide Nasıl Yapılır

Kıymalı pide nasıl yapılır, Ülkemizde sıklıkla yapılan ve en sevilen yiyeceklerden bir tanesi olduğundan insanların dışarda yiyecekleri bir yemek türüdür. Evde yapılan kıymalı pide biraz zahmetli olacağından pek tercih edilmez. Fakat evinizde iç harcını ve hamurunu hazırlayıp, ister fırında isterseniz tava içerisinde kolayca yapabilirsiniz. Bu yemek kalori olarak çok yüksek olduğundan ve kolesterolü tetiklediğinden çok yenmemesi, sık tüketilmemesi gerekmektedir. Kıymalı pidenin yanında içecek olarak, ayran, kola, limonata gibi yiyecekler de içilebilir. Yapılan kıymalı pidenin arasına koymak için çoban salata yapılabilir. 100 gram kıymalı pidenin 202 kalori olmaktadır. Aynı kıymalı pide içerisinde karbonhidrat 24, protein ise 12 olmaktadır.

Kıymalı pide malzemeleri:

İç harcı:

  • 300 gram az yağlı dana kıyma
  • 2 tane orta büyüklükte soğan
  • 1 tane orta büyüklükte patates
  • 4 diş sarımsak
  • 2 tane orta büyüklükte domates
  • 5-6 dal maydanoz
  • 1 tane yeşil biber
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı isot, karabiber
  • toz biber, kırmızıbiber, kimyon, nane ve tuz
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Hamurunu yapmak için:

  • 3 su bardağı beyaz un
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1.5 su bardağı sıcak su
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Kıymalı pidenin yapılışı:

Derin bir kabın içerisine 3 su bardağı beyaz unu eleyip koyuyoruz. Ortasında bir çukur açıp kuru mayayı ve tuzu koyuyoruz. 2 yemek kaşığı sıvı yağı koyup azar azar sıcak suyu ekleyip yoğurmaya başlıyoruz. Hamur kulak memesi kıvamına gelene kadar ve yoğurma kabına yapışmayana kadar yoğurulması gerekmektedir. Hamurun üzerini kapatıp, 1 saat boyunca dinlenmesi gerekmektedir.

Bir kabın içerisine kıymamızı koyuyoruz. Soğanları çok küçük olacak şekilde doğruyoruz. Patatesi rendelememiz gerekmektedir. Domatesler isteğe göre rendelenebilir ya da küçük küçük doğranabilir. Sarımsakların kabuğu soyulup, dövülür. Maydanozlar çok küçük parçalar halinde kıyılır. Yeşil biber çok küçük doğranır. Domates salçası ve biber salçasını koyup üzerine damak zevkinize göre baharat ve tuzu eklemelisiniz. En son sıvı yağı koyup bütün malzemeler karıştırılır.

Dinlenen hamurdan bir parça koparılıp, açılırken yapışmaması amacıyla açacağımız yeri unlamak gerekmektedir. Koparılan hamur çok ince olacak şekilde açılır. Hamuru yırtmadan ince açılması gerekmektedir. Genellikle oval ya da yuvarlak olacak şekilde açarak, üzerine bir miktar iç harcımızdan koyup hamurun üzerine tamamen yayıyoruz. Hamur ve iç harcı bitene kadar aynı işlemi uygulayıp kıymalı pidemizi açıyoruz.

Krep tavanız varsa onu kullanmanız daha iyi sonuçlar elde etmenizi sağlayacaktır. Tavayı iyice ısıtıp, açmış olduğunuz kıymalı pideyi tavanın içerisine koyup ağzını kapatınız. Hamur ince olduğundan çok kısa süre içerisinde pişecektir. Hamurun üzerine sürmüş olduğunuz iç harcın rengi değişmeye başlayınca alınır. Bütün hazırladığınız kıymalı pideler bu yöntemle pişirilir. Pişen kıymalı pideler tavadan alındığında ortadan ikiye katlanarak, üzerine havlu serilir. Bütün pişen kıymalı pideler üst üste konulacağından yapışmaması için araya havlu konulur. Sıcak servis edilmesi gerekmektedir.

İsteğe göre fırın ızgarasında da yapılabilir. Afiyet olsun.

Son Güncelleme : 23.10.2018 14:58:02
Kıymalı Pide Nasıl Yapılır ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Sayfayı Düzenle Düzenleme Geçmişi

Kıymalı Pide Nasıl Yapılır Yorumları

şifre Kırmızı sayı

0 Yorum Yapılmış "Kıymalı Pide Nasıl Yapılır"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Kıymalı Menemen
Kıymalı Menemen
Kıymalı menemen, başlı başına sevdiklerinize bir akşam menüsü olacak kadar lezzetlidir. Üstelik domatesin, biberin mevsimi olan yaz aylarında hazırlarsanız, daha lezzetli bir tarif olacaktır. Menemeni sevmeyen yoktur. Genellikle kıyma ilave edilmeden...
Kıymalı İmam Bayıldı
Kıymalı İmam Bayıldı
Kıymalı imam bayıldı, imam bayıldı yemeği aslında karnı yarık yemeği ile aynı şekilde yapılmaktadır. Yalnız iki yemek arasındaki fark imambayıldı yemeğinin sebzelerinin daha iri doğranması ve damak lezzetine göre içine kıyma ilave edilmemesidir. K...
Kıymalı Pide İçi
Kıymalı Pide İçi
Kıymalı Pide İçi, kıymalı pide bizim ülkemizin en gözde ve en çok sevilen yemeklerinden birisidir. İtalyanlar için pizza neyse, Türkler için de kıymalı pide odur. Bütün kalabalık ortamlarda düğün, cenaze, mevlit gibi toplu yemeklerde çoğunluğun terci...
Kıymalı Bezelyeli Börek
Kıymalı Bezelyeli Börek
Kıymalı Bezelyeli Börek, çocuklarınıza ve tüm sevdiklerinize gönül rahatlığıyla hazırlayabileceğiniz bol sebzeli ve oldukça sağlıklı bir börek tarifidir. Çocuklarınıza okula giderken son derece sağlıksız olan hazır gıdalar yerine, evde kolaylıkla haz...
Kıymalı Erişte
Kıymalı Erişte
Kıymalı Erişte, un,yumurta,yağ ve tuz ile hamuru yapılan daha sonra oklava yardımı ile açılıp 1 santim kalınlığında kesilen bir çeşit makarna. Doyurucu bir besindir. Dünyada birçok ülkede çok çeşit yemeği yapılmakta. Özellikle Türkiye'de kış aylarınd...
Kıymalı Börek İçi
Kıymalı Börek İçi
Kıymalı börek içi, kıyma börek içi olarak oldukça sık kullanılan bir iç malzemedir. Böreğin lezzetini kat kat arttırarak harika sonuçlara imza atabilmek için börek tariflerinde kıymalı iç harç kullanılmaktadır. Kıymalı börekler davet sofralarında, öz...
Kıymalı Hünkar Beğendi
Kıymalı Hünkar Beğendi
Kıymalı Hünkar Beğendi, Hünkar Beğendi, halk arasındaki tabiri beğendi olarak bilinen közlenmiş mis gibi patlıcandan yapılırken, ek malzemelerde yağ, un, süt, tuz ve kaşar rendesi ile hazırlanan patlıcan ezmesinin eşlik ettiği, Osmanlı ve Türk mutfağ...
Kıymalı Hamur İşleri
Kıymalı Hamur İşleri
Kıymalı hamur işleri,: Kıymalı hamur işi tarifleri pek çok kişi tarafından sevilmektedir. Biz de bu hususta size birkaç çeşit kıymalı hamur işi tarifi sunmak istedik. Size önerdiğimiz tarifleri kolay bir şekilde hazırlayabilir ve yanında sadece meş...
Kıymalı Bulgur Köftesi
Kıymalı Bulgur Köftesi
Kıymalı bulgur köftesi, çok lezzetli olan bir yemektir. Yapımı biraz uzun sürüyor olsa bile, çok lezzetli olduğundan sürekli yenmek istenen bir yemektir. Yemeğin özellikleri arasında köftelerin cevizden küçük, fındıktan büyük olması gerekmektedir. Ba...
Kıymalı Çin Böreği
Kıymalı Çin Böreği
Kıymalı Çin Böreği, pratik ve az malzemeden oluşan bir tariftir. Bu tarifin malzemeleri her evde bulunan malzemelerden oluştuğu için ekstra bir masraf yapılmasına gerek karmaz. Ekonomik olan bu tarifi atıştırmalık olarak hazırlayabilir veya sabah kah...
Kıymalı Pide Kaç Kalori
Kıymalı Pide Kaç Kalori
Kıymalı Pide Kaç Kalori, tüketilen besinlerin hazırlanma esnasında kullanılan malzemeler yemeğin kalori değerini doğrudan doğruya etkilemektedir. Genellikle ülkemizde herkes tarafından çok sevilerek tüketilen kıymalı pide ve diğer pide türlerinde de ...
Fırında Kıymalı Yumurta
Fırında Kıymalı Yumurta
Fırında Kıymalı Yumurta, Kahvaltılar için muhteşem bir tariftir. Hemen bir atıştırmalık yapmak isteyenler bu tarifi yapıp kısa zaman içerisinde kendilerine bir sofra hazırlayabilirler. Özellikle çalışan kişiler bu tarifi kaçırmamalılar dır. Besin değ...

 

Kıymalı Menemen
Kıymalı İmam Bayıldı
Kıymalı Pide İçi
Kıymalı Bezelyeli Börek
Kıymalı Erişte
Kıymalı Börek İçi
Kıymalı Hünkar Beğendi
Kıymalı Hamur İşleri
Kıymalı Bulgur Köftesi
Kıymalı Çin Böreği
Kıymalı Pide Kaç Kalori
Fırında Kıymalı Yumurta
Fırında Kıymalı Kaşarlı Patates
Kıymalı Mantarlı Börek
Tavuk Kıymalı Köfte
Rüyada Kıymalı Pide Görmek
Kıymalı Pilav
Kıymalı Yoğurt Çorbası
Galeta Unlu Kıymalı Börek
Kıymalı Çörek
Kıymalı Kabak Yemeği
Kıymalı Patlıcan Yemeği
Kıymalı Börek Kalori
Kıymalı Sulu Köfte
Oktay Usta Kıymalı Börek
Kıymalı Nohut Yemeği
Kıymalı Pide Hamuru
Kıymalı Milföy Böreği
Kıymalı Börek
Kıymalı Yumurta Kaç Kalori
Popüler İçerik
Fırında Kıymalı Kaşarlı Patates
Fırında Kıymalı Kaşarlı Patates
Fırında kaşarlı kıymalı patates, Fırın yemekleri benim favori yemeklerimden bir tanesidir. Fırın yemekleri bana daha lezzetli ve daha pratik geliyor ...
Kıymalı Mantarlı Börek
Kıymalı Mantarlı Börek
Kıymalı Mantarlı Börek, et ve sebzeyi bir arada sevenler için doğru bir seçimdir. Kahvaltılarda doyurucu bir şeyler yemek isteyenler bu tarifi yapabil...
Tavuk Kıymalı Köfte
Tavuk Kıymalı Köfte
Tavuk kıymalı köfte, tarifi kolayca yapılabilecek yemek tariflerinden biridir. İsterseniz tarifin ana yapım malzemesi olan tavuk eti kıymasını kasapta...
Rüyada Kıymalı Pide Görmek
Rüyada Kıymalı Pide Görmek
Rüyada kıymalı pide görmek, hayatınızda bazı olayların size sıkıntı vereceğine çok kötü günleri geçireceğiniz kötü zamanlardan geçerek hayatınızda baz...
Kıymalı Pilav
Kıymalı Pilav
Kıymalı pilav, haftada en az iki kere soframızda kıymalı pilav bulunur. Pilavın her yöreye göre yapılışı ve çeşidi vardır. Geleneksel bir lezzettir. D...
Kıymalı Yoğurt Çorbası
Kıymalı Yoğurt Çorbası
Kıymalı Yoğurt Çorbası, yaz kış içilebilecek vitamin ve protein bakımından zengin bir çorba seçeneğidir. Malzemeler:200 gr kıyma1 çay bardağı pirinç2 ...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Kıymalı Menemen
Kıymalı İmam Bayıldı
Kıymalı Pide İçi
Kıymalı Bezelyeli Börek
Kıymalı Erişte
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Temmuz - 2019