Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Kıymalı Karnıyarık Böreği

Kıymalı Karnıyarık Böreği

Kıymalı Karnı Yarık Böreği, az zahmetle kolay bir şekilde hazırlayabileceğiniz çok lezzetli bir börek çeşididir. Çay saatlerinizde ve kabul günlerinizde rahatlıkla hazırlayabileceğiniz gibi, en özel yemek davetlerinize en seçkin konuklarınıza ara sıcak olarak da ikram edebilirsiniz. Nefis lezzeti ve muhteşem görünüşüyle sizi mahcup etmeyeceğinden emin olabilirsiniz. Kolay gelsin.

Kıymalı Karnı Yarık Böreği Malzemeleri

  • 6 Adet böreklik yufka

Sosu İçin Malzemeleri

  • 1 şişe sade maden suyu
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 adet yumurta

İç Harcı İçin Malzemeleri

  • 300 gram köftelik az yağlı kıyma
  • 2 baş kuru soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • Bir kâse ince doğranmış maydanoz
  • 1 şeker kaşığı kara biber
  • 1 şeker kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Kıymalı Karnı yarık Böreği Nasıl Yapılır?

Böreği yapmaya ilk olarak kıymalı harcımızı hazırlayarak başlıyoruz. Bunun için geniş bir tavanın içine 1 çay bardağı sıvı yağımızı koyup tavayı ocağa alıyoruz. Yağ bir miktar kızardıktan sonra üzerine kıymayı ilave edip rengi kahverengiye dönünceye kadar kavuruyoruz. Daha sonra kuru soğanı ve yeşil biberi ince ince doğrayıp üzerine ilave ediyoruz. Soğanlar tamamen ölünceye kadar kavurmaya devam ediyoruz. Kıymalı ve soğanlı harç yeteri kadar kavrulduktan sonra baharatlarını ilave edip karıştırdıktan sonra tavanın altını kapatıyoruz.

Derin bir kabın içine maden suyunu boşaltıyoruz. Daha sonra sütü, yağı ve yoğurdu ekleyip karıştırıyoruz. Ardından yumurtayı kırıp yumurta harcın içinde tamamen yok oluncaya kadar çırptıktan sonra sosumuz hazır hale gelecektir.

Mutfak tezgâhının üzerine bir adet yufka seriyoruz. Üzerine sodalı sostan bol miktarda döküyoruz. Kaşığın dip tarafıyla veya fırça yardımıyla yufkanın her tarafına yayılmasını sağlıyoruz. Üzerine bir adet yufka daha serip aynı şekilde yine sos döküyoruz. Bir kat yufka daha serip bu seferki yufkanın üzerine bol bir şekilde değil de fırça ile biraz ıslatacak şekilde sos sürüyoruz.

Elde ettiğimiz üç katlı yufkayı öncelikle ortadan ikiye kesiyoruz. Daha sonra dörde, sonra onların da tam ortalarından keserek sekiz parçaya ayırıyoruz. Tıpkı sigara böreği için hazırladığımız yufkalar gibi hazırlıyoruz. Parçanın bir tanesinin geniş tarafına hazırlamış olduğumuz kıymalı harçtan koyup, fazla sıkı olmayacak şekilde sarıyoruz. Diğer yufkaları da aynı şekilde sarıp, altı yağlanmış fırın tepsisine fazla sıkışık olmayacak bir şekilde sıralıyoruz. Ucu keskin bir bıçak ile böreklerin karnına uzunlamasına bir çizik atıyoruz. Çizik atarken böreğin en alttaki katına değil de harcın olduğu kata kadar bir çizik atıyoruz. Bir yağ fırçası ile kalan sosu üzerlerine sürüyoruz. Önceden 170 derecede ısıtılmış fırında üzeri ve altı pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 19.01.2024 03:38:00
Kıymalı Karnıyarık Böreği ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Kıymalı Karnıyarık Böreği Yorumları
şifre

1 Yorum Yapılmış "Kıymalı Karnıyarık Böreği"
Karnıyarık böreği tarifinizi beğendim ve denemek istiyorum. Acaba yufka yerine mildöy hamuru kullansam olur mu?
Cazibe . 27.09.2018 00:39:39
1 YANITI GÖRÜNTÜLE
Kıymalı Menemen
Kıymalı Menemen
Kıymalı menemen, başlı başına sevdiklerinize bir akşam menüsü olacak kadar lezzetlidir. Üstelik domatesin, biberin mevsimi olan yaz aylarında hazırlarsanız, daha lezzetli bir tarif olacaktır. Menemeni sevmeyen yoktur. Genellikle kıyma ilave edilmeden...
Kıymalı İmam Bayıldı
Kıymalı İmam Bayıldı
Kıymalı imam bayıldı, imam bayıldı yemeği aslında karnı yarık yemeği ile aynı şekilde yapılmaktadır. Yalnız iki yemek arasındaki fark imambayıldı yemeğinin sebzelerinin daha iri doğranması ve damak lezzetine göre içine kıyma ilave edilmemesidir. Karn...
Kıymalı Pide İçi
Kıymalı Pide İçi
Kıymalı Pide İçi, kıymalı pide bizim ülkemizin en gözde ve en çok sevilen yemeklerinden birisidir. İtalyanlar için pizza neyse, Türkler için de kıymalı pide odur. Bütün kalabalık ortamlarda düğün, cenaze, mevlit gibi toplu yemeklerde çoğunluğun terci...
Kıymalı Bezelyeli Börek
Kıymalı Bezelyeli Börek
Kıymalı Bezelyeli Börek, çocuklarınıza ve tüm sevdiklerinize gönül rahatlığıyla hazırlayabileceğiniz bol sebzeli ve oldukça sağlıklı bir börek tarifidir. Çocuklarınıza okula giderken son derece sağlıksız olan hazır gıdalar yerine, evde kolaylıkla haz...
Kıymalı Erişte
Kıymalı Erişte
Kıymalı Erişte, un, yumurta, yağ ve tuz ile hamuru yapılan daha sonra oklava yardımı ile açılıp 1 santim kalınlığında kesilen bir çeşit makarna. Doyurucu bir besindir. Dünyada birçok ülkede çok çeşit yemeği yapılmakta. Özellikle Türkiye'de kış ayları...
Kıymalı Börek İçi
Kıymalı Börek İçi
Kıymalı börek içi, kıyma börek içi olarak oldukça sık kullanılan bir iç malzemedir. Böreğin lezzetini kat kat arttırarak harika sonuçlara imza atabilmek için börek tariflerinde kıymalı iç harç kullanılmaktadır. Kıymalı börekler davet sofralarında, öz...
Kıymalı Hünkâr Beğendi
Kıymalı Hünkâr Beğendi
Kıymalı Hünkâr Beğendi, Hünkâr Beğendi, halk arasındaki tabiri beğendi olarak bilinen közlenmiş mis gibi patlıcandan yapılırken, ek malzemelerde yağ, un, süt, tuz ve kaşar rendesi ile hazırlanan patlıcan ezmesinin eşlik ettiği, Osmanlı ve Türk mutfağ...
Kıymalı Hamur İşleri
Kıymalı Hamur İşleri
Kıymalı hamur işleri, Kıymalı hamur işi tarifleri pek çok kişi tarafından sevilmektedir. Biz de bu hususta size birkaç çeşit kıymalı hamur işi tarifi sunmak istedik. Size önerdiğimiz tarifleri kolay bir şekilde hazırlayabilir ve yanında sadece meşrub...
Kıymalı Bulgur Köftesi
Kıymalı Bulgur Köftesi
Kıymalı bulgur köftesi, çok lezzetli olan bir yemektir. Yapımı biraz uzun sürüyor olsa bile, çok lezzetli olduğundan sürekli yenmek istenen bir yemektir. Yemeğin özellikleri arasında köftelerin cevizden küçük, fındıktan büyük olması gerekmektedir. Ba...
Kıymalı Çin Böreği
Kıymalı Çin Böreği
Kıymalı Çin Böreği, pratik ve az malzemeden oluşan bir tariftir. Bu tarifin malzemeleri her evde bulunan malzemelerden oluştuğu için ekstra bir masraf yapılmasına gerek karmaz. Ekonomik olan bu tarifi atıştırmalık olarak hazırlayabilir veya sabah kah...
Kıymalı Pide Kaç Kalori?
Kıymalı Pide Kaç Kalori?
Kıymalı Pide Kaç Kalori, tüketilen besinlerin hazırlanma esnasında kullanılan malzemeler yemeğin kalori değerini doğrudan doğruya etkilemektedir. Genellikle ülkemizde herkes tarafından çok sevilerek tüketilen kıymalı pide ve diğer pide türlerinde de ...
Fırında Kıymalı Yumurta
Fırında Kıymalı Yumurta
Fırında Kıymalı Yumurta, Kahvaltılar için muhteşem bir tariftir. Hemen bir atıştırmalık yapmak isteyenler bu tarifi yapıp kısa zaman içerisinde kendilerine bir sofra hazırlayabilirler. Özellikle çalışan kişiler bu tarifi kaçırmamalılardır. Besin değe...

 

Kıymalı Menemen
Kıymalı İmam Bayıldı
Kıymalı Pide İçi
Kıymalı Bezelyeli Börek
Kıymalı Erişte
Kıymalı Börek İçi
Kıymalı Hünkâr Beğendi
Kıymalı Hamur İşleri
Kıymalı Bulgur Köftesi
Kıymalı Çin Böreği
Kıymalı Pide Kaç Kalori?
Fırında Kıymalı Yumurta
Fırında Kıymalı Kaşarlı Patates
Kıymalı Mantarlı Börek
Tavuk Kıymalı Köfte
Kıymalı Pilav
Kıymalı Yoğurt Çorbası
Galeta Unlu Kıymalı Börek
Kıymalı Çörek
Kıymalı Kabak Yemeği
Kıymalı Patlıcan Yemeği
Kıymalı Börek Kalori
Kıymalı Sulu Köfte
Oktay Usta Kıymalı Börek
Kıymalı Nohut Yemeği
Kıymalı Pide Hamuru
Kıymalı Milföy Böreği
Kıymalı Börek
Kıymalı Yumurta Kaç Kalori?
Kıymalı Patlıcan Oturtma
Popüler İçerik
Fırında Kıymalı Kaşarlı Patates
Fırında Kıymalı Kaşarlı Patates
Fırında kaşarlı kıymalı patates, Fırın yemekleri  benim favori yemeklerimden bir tanesidir. Fırın yemekleri bana daha lezzetli ve daha pratik geliyor ...
Kıymalı Mantarlı Börek
Kıymalı Mantarlı Börek
Kıymalı Mantarlı Börek, et ve sebzeyi bir arada sevenler için doğru bir seçimdir. Kahvaltılarda doyurucu bir şeyler yemek isteyenler bu tarifi yapabil...
Tavuk Kıymalı Köfte
Tavuk Kıymalı Köfte
Tavuk kıymalı köfte, tarifi kolayca yapılabilecek yemek tariflerinden biridir. İsterseniz tarifin ana yapım malzemesi olan tavuk eti kıymasını kasapta...
Kıymalı Pilav
Kıymalı Pilav
Kıymalı pilav, haftada en az iki kere soframızda kıymalı pilav bulunur. Pilavın her yöreye göre yapılışı ve çeşidi vardır. Geleneksel bir lezzettir. D...
Kıymalı Yoğurt Çorbası
Kıymalı Yoğurt Çorbası
Kıymalı Yoğurt Çorbası, yaz kış içilebilecek vitamin ve protein bakımından zengin bir çorba seçeneğidir. Malzemeler:200 gr kıyma1 çay bardağı pirinç2 ...
Galeta Unlu Kıymalı Börek
Galeta Unlu Kıymalı Börek
Galeta Unlu Kıymalı Börek, kolay bir şeyler yapmak isteyenler için doğru bir seçim olacaktır. İş hayatının yoğunluğundan dolayı yemek yapmaya vakti ol...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Kıymalı Menemen
Kıymalı İmam Bayıldı
Kıymalı Pide İçi
Kıymalı Bezelyeli Börek
Kıymalı Erişte
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024