Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Kıymalı Poğaça

Kıymalı Poğaça

Kıymalı poğaça, hamur işi denilince akla ilk gelenlerden bir tanesi poğaçadır. İçine konulan malzeme sonucunda değişik türleri olan poğaça sıklıkla ev hanımlarının kıymalı olarak yapıyorlar. Evinize misafir geleceğinde, acıktığınız zaman atıştırmalık olarak ya da sabah kahvaltılarında çeşit olabilmesi için sizler de kolaylıkla yapabilirsiniz. Özellikle sabah işe gidenlerin pastanelerden tercih ettikleri kıymalı poğaçayı, evinizde çok kısa süre içerisinde yapabileceksiniz. Bu poğaçayı yaparken, hamuru erken pişerken içine konulan kıyma çiğ olarak konulursa, poğaçanın dışı pişmişken içi çiğ kalacaktır. Kıymalı poğaça yapan kişinin tercine göre yarım ay şeklinde ya da yuvarlak olarak yapılabilir. Margarin yerine tereyağı kullanılması daha lezzetli olmasını sağlayacaktır. Ayrıca poğaçalarınızın üzerine çörek otu ya da susam koyabilirsiniz. Genellikle poğaça kabartma tozu sayesinde kabartılır. Fakat daha yumuşak olmasını istiyorsanız yaş maya koymalısınız.

Kıymalı poğaça malzemeleri:
Hamuru için

  • 1 kilo un
  • 2 tane yumurta (Sarılarının 1 tanesini üzerine sürmek için arıyoruz)
  • 200 gram tereyağı (Daha önceden buzdolabından çıkarılmış)
  • 1 fincan sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 paket kabartma tozu

İçi harcı için

  • 400 gram yağsız dana kıyma
  • 1 tane soğan
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Maydanoz
  • Tuz, karabiber, kırmızıbiber

Üzeri için

  • 1 tane yumurta sarısı
  • Susam veya çörek otu
Kıymalı börek nasıl yapılır?

Derin bir kabın içerisine bir yumurta kırılır. Diğer yumurtanın beyazını da koyup, sarısını ayırtıyoruz. 200 gram oda sıcaklığında yumuşamış olan tereyağını, 1 fincan sıvı yağ, tuzu ve şekeri eşit miktarda koyuyoruz. 1 su bardağı daha önceden çırpılmış olan yoğurdu ekliyoruz. Bütün malzemeler tam olarak birbirine karışana kadar karıştırıyoruz. Bir yandan karıştırmaya devam ederken kabartma tozunu da ekliyoruz. En son yavaş yavaş unu koyuyoruz. Hamuru ele yapışmayana kadar, kulak memesi kıvamına gelene kadar karıştırıyoruz. Hamurun bir miktar dinlenmesi gerekmektedir. Hamurun çok katı ya da yumuşak olmamasına dikkat edin.

İç harcını hazırlamak için, 1 çay bardağı sıvı yağı koyup, kızdırılır. Küçük doğranan soğanları ekleyip pembeleşinceye kadar kavrulur. 1 tatlı kaşığı salçayı ekleyip soğanlarla karıştırıp iyice ezin. Kıymayı ekleyip kırmanın rengi dönene kadar kavrulur. Pişerken birkaç defa karıştırmak gerekmektedir. İnce kıyılmış olan maydanozları ekleyip, birkaç dakika daha kavurduktan sonra, tuzu eklenir. Her insanın damak tadı ayrı olacağından, istediğiniz baharatları ekleyebilirsiniz. Yaptığımız iç harcın biraz dinlenmesi gerekmektedir.

Yoğurduğumuz ve dinlendirdiğimiz hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde alarak, yuvarlak olarak açıyoruz. Hamurun çok kalın ve çok ince olmaması gerekmektedir. Yaptığımız iç harçtan 1 tatlı kaşığı kadar alarak açtığımız hamurun yarısına kadar yayın. Diğer kısmı iç harcın üzerine kapatınız. Burada çok dikkatli olmalısınız. Fırın içerisinde pişerken, açılmaması için ağzı çok iyi kapatılması gerekmektedir. Bütün hamur bitene kadar ceviz büyüklüğünde kopartılarak, aynı şekilde poğaça yapılır.

Yapmış olduğumuz bütün poğaçalar daha önceden yapışmaması için yağlamış olduğumuz ya da yağlı kâğıt serdiğimiz tepsiye dizilir. Poğaçalar piştiği zaman üst tarafının kırmızı olabilmesi için, kırdığımız yumurtanın sarısının içine isteğe göre susam ya da çörek otu koyabilirsiniz. Yumurtanın sarısı bütün poğaçaların üzerine sürülür. Daha önceden 180 derecede ısıtmış olduğumuz fırınımızın içine koyup, 30 dakika boyunca pişirilir.
Son Güncelleme : 21.01.2024 21:34:56
Kıymalı Poğaça ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Kıymalı Poğaça Yorumları
şifre

1 Yorum Yapılmış "Kıymalı Poğaça"
Merhaba kıymalı poğaçayı ben de yapmak istiyorum ve daha önce hiç böyle yiyeekler yapmamıştım. Peki kıymalı poğaçanın içerisindeki kıymaları tam olarak öncesinde pişirmemiz mi gerekiyor yoksa poğaça ile birlikte kendi zaten pişiyor mu? Ben çiğ ete karşı olumsuz bir bakış açım var ve tam pişmiş olsun istiyorumç
Ebu Hanife . 31.10.2018 00:52:18
1 YANITI GÖRÜNTÜLE
Kıymalı Menemen
Kıymalı Menemen
Kıymalı menemen, başlı başına sevdiklerinize bir akşam menüsü olacak kadar lezzetlidir. Üstelik domatesin, biberin mevsimi olan yaz aylarında hazırlarsanız, daha lezzetli bir tarif olacaktır. Menemeni sevmeyen yoktur. Genellikle kıyma ilave edilmeden...
Kıymalı İmam Bayıldı
Kıymalı İmam Bayıldı
Kıymalı imam bayıldı, imam bayıldı yemeği aslında karnı yarık yemeği ile aynı şekilde yapılmaktadır. Yalnız iki yemek arasındaki fark imambayıldı yemeğinin sebzelerinin daha iri doğranması ve damak lezzetine göre içine kıyma ilave edilmemesidir. Karn...
Kıymalı Pide İçi
Kıymalı Pide İçi
Kıymalı Pide İçi, kıymalı pide bizim ülkemizin en gözde ve en çok sevilen yemeklerinden birisidir. İtalyanlar için pizza neyse, Türkler için de kıymalı pide odur. Bütün kalabalık ortamlarda düğün, cenaze, mevlit gibi toplu yemeklerde çoğunluğun terci...
Kıymalı Bezelyeli Börek
Kıymalı Bezelyeli Börek
Kıymalı Bezelyeli Börek, çocuklarınıza ve tüm sevdiklerinize gönül rahatlığıyla hazırlayabileceğiniz bol sebzeli ve oldukça sağlıklı bir börek tarifidir. Çocuklarınıza okula giderken son derece sağlıksız olan hazır gıdalar yerine, evde kolaylıkla haz...
Kıymalı Erişte
Kıymalı Erişte
Kıymalı Erişte, un, yumurta, yağ ve tuz ile hamuru yapılan daha sonra oklava yardımı ile açılıp 1 santim kalınlığında kesilen bir çeşit makarna. Doyurucu bir besindir. Dünyada birçok ülkede çok çeşit yemeği yapılmakta. Özellikle Türkiye'de kış ayları...
Kıymalı Börek İçi
Kıymalı Börek İçi
Kıymalı börek içi, kıyma börek içi olarak oldukça sık kullanılan bir iç malzemedir. Böreğin lezzetini kat kat arttırarak harika sonuçlara imza atabilmek için börek tariflerinde kıymalı iç harç kullanılmaktadır. Kıymalı börekler davet sofralarında, öz...
Kıymalı Hünkâr Beğendi
Kıymalı Hünkâr Beğendi
Kıymalı Hünkâr Beğendi, Hünkâr Beğendi, halk arasındaki tabiri beğendi olarak bilinen közlenmiş mis gibi patlıcandan yapılırken, ek malzemelerde yağ, un, süt, tuz ve kaşar rendesi ile hazırlanan patlıcan ezmesinin eşlik ettiği, Osmanlı ve Türk mutfağ...
Kıymalı Hamur İşleri
Kıymalı Hamur İşleri
Kıymalı hamur işleri, Kıymalı hamur işi tarifleri pek çok kişi tarafından sevilmektedir. Biz de bu hususta size birkaç çeşit kıymalı hamur işi tarifi sunmak istedik. Size önerdiğimiz tarifleri kolay bir şekilde hazırlayabilir ve yanında sadece meşrub...
Kıymalı Bulgur Köftesi
Kıymalı Bulgur Köftesi
Kıymalı bulgur köftesi, çok lezzetli olan bir yemektir. Yapımı biraz uzun sürüyor olsa bile, çok lezzetli olduğundan sürekli yenmek istenen bir yemektir. Yemeğin özellikleri arasında köftelerin cevizden küçük, fındıktan büyük olması gerekmektedir. Ba...
Kıymalı Çin Böreği
Kıymalı Çin Böreği
Kıymalı Çin Böreği, pratik ve az malzemeden oluşan bir tariftir. Bu tarifin malzemeleri her evde bulunan malzemelerden oluştuğu için ekstra bir masraf yapılmasına gerek karmaz. Ekonomik olan bu tarifi atıştırmalık olarak hazırlayabilir veya sabah kah...
Kıymalı Pide Kaç Kalori?
Kıymalı Pide Kaç Kalori?
Kıymalı Pide Kaç Kalori, tüketilen besinlerin hazırlanma esnasında kullanılan malzemeler yemeğin kalori değerini doğrudan doğruya etkilemektedir. Genellikle ülkemizde herkes tarafından çok sevilerek tüketilen kıymalı pide ve diğer pide türlerinde de ...
Fırında Kıymalı Yumurta
Fırında Kıymalı Yumurta
Fırında Kıymalı Yumurta, Kahvaltılar için muhteşem bir tariftir. Hemen bir atıştırmalık yapmak isteyenler bu tarifi yapıp kısa zaman içerisinde kendilerine bir sofra hazırlayabilirler. Özellikle çalışan kişiler bu tarifi kaçırmamalılardır. Besin değe...

 

Kıymalı Menemen
Kıymalı İmam Bayıldı
Kıymalı Pide İçi
Kıymalı Bezelyeli Börek
Kıymalı Erişte
Kıymalı Börek İçi
Kıymalı Hünkâr Beğendi
Kıymalı Hamur İşleri
Kıymalı Bulgur Köftesi
Kıymalı Çin Böreği
Kıymalı Pide Kaç Kalori?
Fırında Kıymalı Yumurta
Fırında Kıymalı Kaşarlı Patates
Kıymalı Mantarlı Börek
Tavuk Kıymalı Köfte
Kıymalı Pilav
Kıymalı Yoğurt Çorbası
Galeta Unlu Kıymalı Börek
Kıymalı Çörek
Kıymalı Kabak Yemeği
Kıymalı Patlıcan Yemeği
Kıymalı Börek Kalori
Kıymalı Sulu Köfte
Oktay Usta Kıymalı Börek
Kıymalı Nohut Yemeği
Kıymalı Pide Hamuru
Kıymalı Milföy Böreği
Kıymalı Börek
Kıymalı Yumurta Kaç Kalori?
Kıymalı Patlıcan Oturtma
Popüler İçerik
Fırında Kıymalı Kaşarlı Patates
Fırında Kıymalı Kaşarlı Patates
Fırında kaşarlı kıymalı patates, Fırın yemekleri  benim favori yemeklerimden bir tanesidir. Fırın yemekleri bana daha lezzetli ve daha pratik geliyor ...
Kıymalı Mantarlı Börek
Kıymalı Mantarlı Börek
Kıymalı Mantarlı Börek, et ve sebzeyi bir arada sevenler için doğru bir seçimdir. Kahvaltılarda doyurucu bir şeyler yemek isteyenler bu tarifi yapabil...
Tavuk Kıymalı Köfte
Tavuk Kıymalı Köfte
Tavuk kıymalı köfte, tarifi kolayca yapılabilecek yemek tariflerinden biridir. İsterseniz tarifin ana yapım malzemesi olan tavuk eti kıymasını kasapta...
Kıymalı Pilav
Kıymalı Pilav
Kıymalı pilav, haftada en az iki kere soframızda kıymalı pilav bulunur. Pilavın her yöreye göre yapılışı ve çeşidi vardır. Geleneksel bir lezzettir. D...
Kıymalı Yoğurt Çorbası
Kıymalı Yoğurt Çorbası
Kıymalı Yoğurt Çorbası, yaz kış içilebilecek vitamin ve protein bakımından zengin bir çorba seçeneğidir. Malzemeler:200 gr kıyma1 çay bardağı pirinç2 ...
Galeta Unlu Kıymalı Börek
Galeta Unlu Kıymalı Börek
Galeta Unlu Kıymalı Börek, kolay bir şeyler yapmak isteyenler için doğru bir seçim olacaktır. İş hayatının yoğunluğundan dolayı yemek yapmaya vakti ol...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Kıymalı Menemen
Kıymalı İmam Bayıldı
Kıymalı Pide İçi
Kıymalı Bezelyeli Börek
Kıymalı Erişte
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024