Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Kıymalı Bohça Böreği

Kıymalı Bohça Böreği

Kıymalı bohça böreği, kolay yapımı sayesinde her zaman tercih edeceğiniz börek türlerinden biridir. Üstelik tüketilmesi de kolay bir börektir. Kesme derdi olmadan, paylaştırma derdi olmadan kolayca servis edebiliyorsunuz. Bu börek halk arasında talaş böreği olarak da bilinir. Bugün sizlere vereceğimiz kıymalı bohça böreğini, dilerseniz patatesli, peynirli, ıspanaklı malzemelerle de hazırlayabilirsiniz. Yufkaların her birinden 4 tane börek hazırlayacaksınız. Bu nedenle kişi sayısına göre yufkalarınızın sayısını da arttırabilirsiniz. Her bir börek oldukça doyurucu oluyor. Buna göre ayarlamanızı yapabilirsiniz. Böreği hazır yufkayla hazırlamanıza rağmen, elde açılan börekler kadar lezzetli olur. Böreğimizi biraz fazla övdük sanırım, şimdi hazırlıklarımızı yapalım ve çay saatine kadar kıymalı bohça böreğini hazırlayalım.

Kıymalı bohça böreği için gerekli malzemeler

  • 6 adet yufka (Bir kg yufka)
  • 1 paket margarin (250 gram)
  • Yarım su bardağı ılık su
  • Böreklerin üzerine sürmek için 1 adet yumurta sarısı, susam ve çörek otu

İç malzemeleri

  • 500 gram orta yağlı kıyma
  • 1 adet orta boy havuç
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 1 adet orta boy patates
  • Yeteri kadar karabiber ve tuz
  • 100 gram konserve bezelye
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ

Kıymalı bohça böreği nasıl yapılır?


Öncelikle bohça böreğinin iç malzemelerini hazırlayalım. Bu bizi hem biraz uğraştıracak hem de iç harcının kullanılırken soğumuş olması gerekiyor. İlk olarak havucu yıkayalım ve kabuklarını soyucuyla soyalım. Bunu minik küpler şeklinde doğrayalım. Aynı şekilde patatesi de soyalım ve minik küpler haline doğrayalım. Bezelye konserve olduğundan, bunu sadece süzelim ve yıkayalım. Küçük bir tencerenin içinde patates ve havuçları az suyla birlikte biraz haşlayalım. Haşlama suyunun içine az miktarda tuz atabilirsiniz. Bunlar haşlanırken, sizde kuru soğanları ince yemeklik olarak doğrayın. Dilerseniz rendenin iri tarafıyla rendeleyebilir ya da rondodan çekebilirsiniz. Uygun boyda bir tavanın içine kuru soğanları sıvı yağda kavurmaya başlayın. Hafif şeffaflaşan soğanların içine kıymayı ilave edin. Kıyma suyunu salıp çekinceye kadar pişirmeye devam edin. İçine karabiber ve tuzunu ilave edin. Ocakta pişmiş olan patates ve havucu süzerek, kıymalı harca ilave edin. Bezelyeleri de koyarak, tüm malzemeleri karıştırın. Daha sonra ocağın altını kapatarak, iç harcın soğuması için uygun bir yere kaldırın. Börekleri hazırlarken, bu malzemenin soğumuş olması gerekiyor.

İç harcı soğurken bizde yufkaları böreği yapacak şekilde hazırlamaya başlayalım. Bir tavanın içinde margarini eritmeye başlayalım. Fakat margarin erirken fazla kızmamalı. Daha sonra eriyen margarine yarım su bardağı ılık suyu dökerek karıştıralım. Bunu iyice çırpalım. Mutfak tezgâhının üzerine yufkanın birisini tam olarak açalım. Üzerine hiç boşluk kalmayacak şekilde yağlı karışımından sürelim. Bunu bir fırça yardımıyla yaparsak, daha kolay olur. Daha sonra yufkanın bir tarafını yufkanın üzerine doğru kapatın. Bu ayarı yaparken yufkanın diğer tarafının da üzerine kapatılacağını hesaba katın. Kapattığınız yufkanın üzerine yine yağlı karışımdan sürün. Bunun üzerine yufkanın karşı tarafını kapatın. Aynı şekilde yufkanın diğer yanlarını üzerine katlayın. Her katın arasına yağlı karışımı sürün. Bu şekilde kapattığınızda yufka kare şeklini alacaktır. Bu şekilde kalan 5 yufkayı da yağlayın. Bunları bir tepsinin içine üst üste dizin. İşlem tamamlandıktan sonra, yufkaları buzdolabına kaldırın. Bunun sebebi yufkaların arasına sürdüğünüz yağlı karışımın donması içindir.

Yufkalar buzdolabında yarım saat kaldığında amacımıza ulaşırız. Her kat arasındaki yağ donmuş olur. Şimdi kıymalı bohça böreğini hazırlamaya başlayabiliriz. Tezgâhın üzerine katladığınız yufkaların birini koyun. Bu kare biçiminde olan yufkayı artı şeklinde dörde kesin. Bu parçaların her birine soğumuş olan kıymalı harçtan koyun. Bu arada fırın tepsisine yağlı kâğıt serin ya da içini güzelce yağlayın. Şimdi yufkaların her birini bohça şeklinde kapatın. Yani yufkanın karşılıklı uçlarını birleştirin. Bunu elinizle düzgünce kapattığınız yer alt tarafa gelecek şekilde tepsiye yerleştirin. Bunu yaparken böreklerin açılacağını falan düşünmeyin. Şimdi kalan yufkaları da bu şekilde hazırlayın. Tüm yufkaları bitirince yirmi dört tane bohça börek elde edeceksiniz. Bunların üzerine fırçayla yumurta sarısı sürün. Biraz susam ve çörek otu serpiştirin. Fırınınızı 200 derecede ısıtarak, kıymalı bohça böreklerinin üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Daha sonra bohça böreklerini sıcak olarak çayla birlikte servis edebilirsiniz. Bu börekleri soğuk olarak bile seveceğinizi düşünüyoruz.

Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 19.01.2024 21:00:25
Kıymalı Bohça Böreği ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Kıymalı Bohça Böreği Yorumları
şifre

1 Yorum Yapılmış "Kıymalı Bohça Böreği"
Kıymalı bohça böreği yaparken margarin yerine tereyağı kullansam güzel olur mu?
Serazat . 30.09.2018 15:42:03
CEVAP YAZ
Kıymalı Menemen
Kıymalı Menemen
Kıymalı menemen, başlı başına sevdiklerinize bir akşam menüsü olacak kadar lezzetlidir. Üstelik domatesin, biberin mevsimi olan yaz aylarında hazırlarsanız, daha lezzetli bir tarif olacaktır. Menemeni sevmeyen yoktur. Genellikle kıyma ilave edilmeden...
Kıymalı İmam Bayıldı
Kıymalı İmam Bayıldı
Kıymalı imam bayıldı, imam bayıldı yemeği aslında karnı yarık yemeği ile aynı şekilde yapılmaktadır. Yalnız iki yemek arasındaki fark imambayıldı yemeğinin sebzelerinin daha iri doğranması ve damak lezzetine göre içine kıyma ilave edilmemesidir. Karn...
Kıymalı Pide İçi
Kıymalı Pide İçi
Kıymalı Pide İçi, kıymalı pide bizim ülkemizin en gözde ve en çok sevilen yemeklerinden birisidir. İtalyanlar için pizza neyse, Türkler için de kıymalı pide odur. Bütün kalabalık ortamlarda düğün, cenaze, mevlit gibi toplu yemeklerde çoğunluğun terci...
Kıymalı Bezelyeli Börek
Kıymalı Bezelyeli Börek
Kıymalı Bezelyeli Börek, çocuklarınıza ve tüm sevdiklerinize gönül rahatlığıyla hazırlayabileceğiniz bol sebzeli ve oldukça sağlıklı bir börek tarifidir. Çocuklarınıza okula giderken son derece sağlıksız olan hazır gıdalar yerine, evde kolaylıkla haz...
Kıymalı Erişte
Kıymalı Erişte
Kıymalı Erişte, un, yumurta, yağ ve tuz ile hamuru yapılan daha sonra oklava yardımı ile açılıp 1 santim kalınlığında kesilen bir çeşit makarna. Doyurucu bir besindir. Dünyada birçok ülkede çok çeşit yemeği yapılmakta. Özellikle Türkiye'de kış ayları...
Kıymalı Börek İçi
Kıymalı Börek İçi
Kıymalı börek içi, kıyma börek içi olarak oldukça sık kullanılan bir iç malzemedir. Böreğin lezzetini kat kat arttırarak harika sonuçlara imza atabilmek için börek tariflerinde kıymalı iç harç kullanılmaktadır. Kıymalı börekler davet sofralarında, öz...
Kıymalı Hünkâr Beğendi
Kıymalı Hünkâr Beğendi
Kıymalı Hünkâr Beğendi, Hünkâr Beğendi, halk arasındaki tabiri beğendi olarak bilinen közlenmiş mis gibi patlıcandan yapılırken, ek malzemelerde yağ, un, süt, tuz ve kaşar rendesi ile hazırlanan patlıcan ezmesinin eşlik ettiği, Osmanlı ve Türk mutfağ...
Kıymalı Hamur İşleri
Kıymalı Hamur İşleri
Kıymalı hamur işleri, Kıymalı hamur işi tarifleri pek çok kişi tarafından sevilmektedir. Biz de bu hususta size birkaç çeşit kıymalı hamur işi tarifi sunmak istedik. Size önerdiğimiz tarifleri kolay bir şekilde hazırlayabilir ve yanında sadece meşrub...
Kıymalı Bulgur Köftesi
Kıymalı Bulgur Köftesi
Kıymalı bulgur köftesi, çok lezzetli olan bir yemektir. Yapımı biraz uzun sürüyor olsa bile, çok lezzetli olduğundan sürekli yenmek istenen bir yemektir. Yemeğin özellikleri arasında köftelerin cevizden küçük, fındıktan büyük olması gerekmektedir. Ba...
Kıymalı Çin Böreği
Kıymalı Çin Böreği
Kıymalı Çin Böreği, pratik ve az malzemeden oluşan bir tariftir. Bu tarifin malzemeleri her evde bulunan malzemelerden oluştuğu için ekstra bir masraf yapılmasına gerek karmaz. Ekonomik olan bu tarifi atıştırmalık olarak hazırlayabilir veya sabah kah...
Kıymalı Pide Kaç Kalori?
Kıymalı Pide Kaç Kalori?
Kıymalı Pide Kaç Kalori, tüketilen besinlerin hazırlanma esnasında kullanılan malzemeler yemeğin kalori değerini doğrudan doğruya etkilemektedir. Genellikle ülkemizde herkes tarafından çok sevilerek tüketilen kıymalı pide ve diğer pide türlerinde de ...
Fırında Kıymalı Yumurta
Fırında Kıymalı Yumurta
Fırında Kıymalı Yumurta, Kahvaltılar için muhteşem bir tariftir. Hemen bir atıştırmalık yapmak isteyenler bu tarifi yapıp kısa zaman içerisinde kendilerine bir sofra hazırlayabilirler. Özellikle çalışan kişiler bu tarifi kaçırmamalılardır. Besin değe...

 

Kıymalı Menemen
Kıymalı İmam Bayıldı
Kıymalı Pide İçi
Kıymalı Bezelyeli Börek
Kıymalı Erişte
Kıymalı Börek İçi
Kıymalı Hünkâr Beğendi
Kıymalı Hamur İşleri
Kıymalı Bulgur Köftesi
Kıymalı Çin Böreği
Kıymalı Pide Kaç Kalori?
Fırında Kıymalı Yumurta
Fırında Kıymalı Kaşarlı Patates
Kıymalı Mantarlı Börek
Tavuk Kıymalı Köfte
Kıymalı Pilav
Kıymalı Yoğurt Çorbası
Galeta Unlu Kıymalı Börek
Kıymalı Çörek
Kıymalı Kabak Yemeği
Kıymalı Patlıcan Yemeği
Kıymalı Börek Kalori
Kıymalı Sulu Köfte
Oktay Usta Kıymalı Börek
Kıymalı Nohut Yemeği
Kıymalı Pide Hamuru
Kıymalı Milföy Böreği
Kıymalı Börek
Kıymalı Yumurta Kaç Kalori?
Kıymalı Patlıcan Oturtma
Popüler İçerik
Fırında Kıymalı Kaşarlı Patates
Fırında Kıymalı Kaşarlı Patates
Fırında kaşarlı kıymalı patates, Fırın yemekleri  benim favori yemeklerimden bir tanesidir. Fırın yemekleri bana daha lezzetli ve daha pratik geliyor ...
Kıymalı Mantarlı Börek
Kıymalı Mantarlı Börek
Kıymalı Mantarlı Börek, et ve sebzeyi bir arada sevenler için doğru bir seçimdir. Kahvaltılarda doyurucu bir şeyler yemek isteyenler bu tarifi yapabil...
Tavuk Kıymalı Köfte
Tavuk Kıymalı Köfte
Tavuk kıymalı köfte, tarifi kolayca yapılabilecek yemek tariflerinden biridir. İsterseniz tarifin ana yapım malzemesi olan tavuk eti kıymasını kasapta...
Kıymalı Pilav
Kıymalı Pilav
Kıymalı pilav, haftada en az iki kere soframızda kıymalı pilav bulunur. Pilavın her yöreye göre yapılışı ve çeşidi vardır. Geleneksel bir lezzettir. D...
Kıymalı Yoğurt Çorbası
Kıymalı Yoğurt Çorbası
Kıymalı Yoğurt Çorbası, yaz kış içilebilecek vitamin ve protein bakımından zengin bir çorba seçeneğidir. Malzemeler:200 gr kıyma1 çay bardağı pirinç2 ...
Galeta Unlu Kıymalı Börek
Galeta Unlu Kıymalı Börek
Galeta Unlu Kıymalı Börek, kolay bir şeyler yapmak isteyenler için doğru bir seçim olacaktır. İş hayatının yoğunluğundan dolayı yemek yapmaya vakti ol...
Kıymalı Çörek
Kıymalı Çörek
Kıymalı Çörek, beş çayı için harika bir hamur işidir. Aynı zamanda pratik bir şeyler yapıp yemek isteyenler için önerilir. Bu tarifi dileyen fazla mik...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Kıymalı Menemen
Kıymalı İmam Bayıldı
Kıymalı Pide İçi
Kıymalı Bezelyeli Börek
Kıymalı Erişte
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024