Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
El Açması Kıymalı Börek

El Açması Kıymalı Börek

El açması kıymalı börek: Kıymalı börek el açması olarak yapıldığında çok daha lezzetli olmaktadır. Hazır yufka ile yapılan kıymalı böreklere göre lezzeti katlanarak apayrı bir lezzete kavuşmaktadır. El açması kıymalı börek sunum yaptığınız kişilerden tam not almanızı sağlayacak bir ikram çeşididir. Birçok kişinin hasretini çektiği el açması kıymalı böreği vereceğimiz tarif ile kolay bir şekilde hazırlayıp sevdiklerinize sunum yapmanız mümkündür. Üstelik kendi ellerinizle yapmış olmanız takdir toplayacaktır. Sizde el açması ile kıymalı börek özlemi içerisindeyseniz işte tarifi. Mutlaka denemelisiniz.

El açması kıymalı börek için gerekli olan malzemeler

  • 1 tane yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

Yufkaların arasına sürmek için

  • 100 gram tereyağı

İç harcı için

  • 250 gram kıyma
  • 2 tane orta boy kuru soğan
  • 2 tane yeşil sivri biber
  • 1 tane domates
  • 1 demet maydanoz
  • 1 tutam tuz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
El açması kıymalı börek nasıl yapılır?

Öncelikle kuru soğanları soyarak küçük küçük doğrayın. Daha sonra domatesi bol su ile yıkayıp ayrı bir kab içerisine doğrayın. Doğranan soğan içerisine yeşil biberleri yıkayarak çok küçük bir şekilde doğrayın. Son olarak maydanozu ayıklayarak bol su ile yıkayın. Yine ayrı bir kab içerisine maydanozu da çok küçük bir şekilde doğrayın. Daha sonra orta boy bir tava içerisine doğranan kuru soğanları ve yeşil biberleri koyarak biraz yağ ilave edip ocağın altını açın. Kısık ateşte iyice kavurun. Kavrulan soğan ve biber içerisine kıymayı ilave edin. Kıyma piştikten sonra domatesi ilave edin ve biraz pişirin. Domateste piştikten sonra maydanozu ilave edin. Son olarak karışım içerisine kırmızı pul biberi, karabiberi ve tuzu serpiştirdikten sonra bir çatal yardımı ile karışımı iyice ezin. Ocağın altını kapatarak hazırlanan harcı soğumaya bırakın. Artık bir yoğurma kabı içerisine yumurtayı kırarak sütü ilave edin. İyice çırptıktan sonra sıvıyağı ilave edin. Daha sonra tuzu da karışım içerisine serpiştirerek unu alabildiği kadar ilave edip yoğurun. Hamur ele yapışmayacak bir kıvama geldiğinde biraz dinlenmesi için bekletin. Bu arada bir tava içerisine tereyağını koyarak çok kısık ateşte eritin. Eriyen tereyağını yanınıza alarak artık hamuru açmaya başlayın. Hamurdan 3 tane mandalina büyüklüğünde parçalar koparın ve hamuru açmaya başlayın. Açabildiğiniz kadar yufkayı açın. Fırın tepsisinin dibine bir fırça yardımı ile tereyağı sürün. Açılan yufkayı tepsinin üzerine serin. Tekrar fırça yardımı ile tereyağı sürün ve önceden hazırlanan harçtan yufka üzerine serpiştirin. Tüm hamuru açarak yufka haline getirin. Fırın tepsisi üzerindeki harcın üzerini tekrar yufka ile kapatın ve üzerine tekrar kıymalı harçtan serpiştirip tekrar yufka ile kapatın. Fırın tepsisi içerisindeki böreğe düzgün bir şekil verin ve üzerine yumurta sarısı sürün. Daha sonra çörek otu serpiştirerek önceden 180 derece ısıtılmış fırına böreği sürün. Böreğin pişip pişmediğini yarım saat sonra kontrol ettikten sonra fırından çıkarın. Artık böreği dilimleyerek servis yapabilirsiniz. El açması kıymalı börek hazır.

Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 19.01.2024 03:28:08
El Açması Kıymalı Börek ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
El Açması Kıymalı Börek Yorumları
şifre

0 Yorum Yapılmış "El Açması Kıymalı Börek"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Kıymalı Menemen
Kıymalı Menemen
Kıymalı menemen, başlı başına sevdiklerinize bir akşam menüsü olacak kadar lezzetlidir. Üstelik domatesin, biberin mevsimi olan yaz aylarında hazırlarsanız, daha lezzetli bir tarif olacaktır. Menemeni sevmeyen yoktur. Genellikle kıyma ilave edilmeden...
Kıymalı İmam Bayıldı
Kıymalı İmam Bayıldı
Kıymalı imam bayıldı, imam bayıldı yemeği aslında karnı yarık yemeği ile aynı şekilde yapılmaktadır. Yalnız iki yemek arasındaki fark imambayıldı yemeğinin sebzelerinin daha iri doğranması ve damak lezzetine göre içine kıyma ilave edilmemesidir. Karn...
Kıymalı Pide İçi
Kıymalı Pide İçi
Kıymalı Pide İçi, kıymalı pide bizim ülkemizin en gözde ve en çok sevilen yemeklerinden birisidir. İtalyanlar için pizza neyse, Türkler için de kıymalı pide odur. Bütün kalabalık ortamlarda düğün, cenaze, mevlit gibi toplu yemeklerde çoğunluğun terci...
Kıymalı Bezelyeli Börek
Kıymalı Bezelyeli Börek
Kıymalı Bezelyeli Börek, çocuklarınıza ve tüm sevdiklerinize gönül rahatlığıyla hazırlayabileceğiniz bol sebzeli ve oldukça sağlıklı bir börek tarifidir. Çocuklarınıza okula giderken son derece sağlıksız olan hazır gıdalar yerine, evde kolaylıkla haz...
Kıymalı Erişte
Kıymalı Erişte
Kıymalı Erişte, un, yumurta, yağ ve tuz ile hamuru yapılan daha sonra oklava yardımı ile açılıp 1 santim kalınlığında kesilen bir çeşit makarna. Doyurucu bir besindir. Dünyada birçok ülkede çok çeşit yemeği yapılmakta. Özellikle Türkiye'de kış ayları...
Kıymalı Börek İçi
Kıymalı Börek İçi
Kıymalı börek içi, kıyma börek içi olarak oldukça sık kullanılan bir iç malzemedir. Böreğin lezzetini kat kat arttırarak harika sonuçlara imza atabilmek için börek tariflerinde kıymalı iç harç kullanılmaktadır. Kıymalı börekler davet sofralarında, öz...
Kıymalı Hünkâr Beğendi
Kıymalı Hünkâr Beğendi
Kıymalı Hünkâr Beğendi, Hünkâr Beğendi, halk arasındaki tabiri beğendi olarak bilinen közlenmiş mis gibi patlıcandan yapılırken, ek malzemelerde yağ, un, süt, tuz ve kaşar rendesi ile hazırlanan patlıcan ezmesinin eşlik ettiği, Osmanlı ve Türk mutfağ...
Kıymalı Hamur İşleri
Kıymalı Hamur İşleri
Kıymalı hamur işleri, Kıymalı hamur işi tarifleri pek çok kişi tarafından sevilmektedir. Biz de bu hususta size birkaç çeşit kıymalı hamur işi tarifi sunmak istedik. Size önerdiğimiz tarifleri kolay bir şekilde hazırlayabilir ve yanında sadece meşrub...
Kıymalı Bulgur Köftesi
Kıymalı Bulgur Köftesi
Kıymalı bulgur köftesi, çok lezzetli olan bir yemektir. Yapımı biraz uzun sürüyor olsa bile, çok lezzetli olduğundan sürekli yenmek istenen bir yemektir. Yemeğin özellikleri arasında köftelerin cevizden küçük, fındıktan büyük olması gerekmektedir. Ba...
Kıymalı Çin Böreği
Kıymalı Çin Böreği
Kıymalı Çin Böreği, pratik ve az malzemeden oluşan bir tariftir. Bu tarifin malzemeleri her evde bulunan malzemelerden oluştuğu için ekstra bir masraf yapılmasına gerek karmaz. Ekonomik olan bu tarifi atıştırmalık olarak hazırlayabilir veya sabah kah...
Kıymalı Pide Kaç Kalori?
Kıymalı Pide Kaç Kalori?
Kıymalı Pide Kaç Kalori, tüketilen besinlerin hazırlanma esnasında kullanılan malzemeler yemeğin kalori değerini doğrudan doğruya etkilemektedir. Genellikle ülkemizde herkes tarafından çok sevilerek tüketilen kıymalı pide ve diğer pide türlerinde de ...
Fırında Kıymalı Yumurta
Fırında Kıymalı Yumurta
Fırında Kıymalı Yumurta, Kahvaltılar için muhteşem bir tariftir. Hemen bir atıştırmalık yapmak isteyenler bu tarifi yapıp kısa zaman içerisinde kendilerine bir sofra hazırlayabilirler. Özellikle çalışan kişiler bu tarifi kaçırmamalılardır. Besin değe...

 

Kıymalı Menemen
Kıymalı İmam Bayıldı
Kıymalı Pide İçi
Kıymalı Bezelyeli Börek
Kıymalı Erişte
Kıymalı Börek İçi
Kıymalı Hünkâr Beğendi
Kıymalı Hamur İşleri
Kıymalı Bulgur Köftesi
Kıymalı Çin Böreği
Kıymalı Pide Kaç Kalori?
Fırında Kıymalı Yumurta
Fırında Kıymalı Kaşarlı Patates
Kıymalı Mantarlı Börek
Tavuk Kıymalı Köfte
Kıymalı Pilav
Kıymalı Yoğurt Çorbası
Galeta Unlu Kıymalı Börek
Kıymalı Çörek
Kıymalı Kabak Yemeği
Kıymalı Patlıcan Yemeği
Kıymalı Börek Kalori
Kıymalı Sulu Köfte
Oktay Usta Kıymalı Börek
Kıymalı Nohut Yemeği
Kıymalı Pide Hamuru
Kıymalı Milföy Böreği
Kıymalı Börek
Kıymalı Yumurta Kaç Kalori?
Kıymalı Patlıcan Oturtma
Popüler İçerik
Fırında Kıymalı Kaşarlı Patates
Fırında Kıymalı Kaşarlı Patates
Fırında kaşarlı kıymalı patates, Fırın yemekleri  benim favori yemeklerimden bir tanesidir. Fırın yemekleri bana daha lezzetli ve daha pratik geliyor ...
Kıymalı Mantarlı Börek
Kıymalı Mantarlı Börek
Kıymalı Mantarlı Börek, et ve sebzeyi bir arada sevenler için doğru bir seçimdir. Kahvaltılarda doyurucu bir şeyler yemek isteyenler bu tarifi yapabil...
Tavuk Kıymalı Köfte
Tavuk Kıymalı Köfte
Tavuk kıymalı köfte, tarifi kolayca yapılabilecek yemek tariflerinden biridir. İsterseniz tarifin ana yapım malzemesi olan tavuk eti kıymasını kasapta...
Kıymalı Pilav
Kıymalı Pilav
Kıymalı pilav, haftada en az iki kere soframızda kıymalı pilav bulunur. Pilavın her yöreye göre yapılışı ve çeşidi vardır. Geleneksel bir lezzettir. D...
Kıymalı Yoğurt Çorbası
Kıymalı Yoğurt Çorbası
Kıymalı Yoğurt Çorbası, yaz kış içilebilecek vitamin ve protein bakımından zengin bir çorba seçeneğidir. Malzemeler:200 gr kıyma1 çay bardağı pirinç2 ...
Galeta Unlu Kıymalı Börek
Galeta Unlu Kıymalı Börek
Galeta Unlu Kıymalı Börek, kolay bir şeyler yapmak isteyenler için doğru bir seçim olacaktır. İş hayatının yoğunluğundan dolayı yemek yapmaya vakti ol...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Kıymalı Menemen
Kıymalı İmam Bayıldı
Kıymalı Pide İçi
Kıymalı Bezelyeli Börek
Kıymalı Erişte
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Mart - 2024