Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Kıymalı Boşnak Böreği

Kıymalı Boşnak Böreği

Kıymalı Boşnak Böreği, börekçi dükkanlarının en çok rağbet gören börek çeşitlerinden bir tanesidir. Elle açma işlemi herkesin yapabileceği bir işlem olmadığı için genelde hanımlar boşnak böreğini dışarıdan sipariş etmeyi tercih ederler. Size vereceğimiz bu tarif ile sizde bu muhteşem böreği evinizde deneyerek yapabilirsiniz. Zannettiğiniz kadar zor olmadığını göreceksiniz. Kolay gelsin.

Kıymalı Boşnak Böreği Malzemeleri

  • 1 çay bardağı süt
  • Yarım litre ılık su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

İç Harcı İçin Malzemeleri

  • 400 gram az yağlı kıyma
  • 2 adet orta büyüklükte kuru soğan
  • 1 küçük kâse ayıklanıp doğranmış maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber

Yağlamak için

  • 150 gram tereyağı veya margarin
  • 1 çay fincanı sıvı yağ
Kıymalı Boşnak Böreği Nasıl Yapılır?

Böreği hazırlamaya ilk olarak hamuru yoğurarak başlıyoruz. Bunun için ılık suyu, sütü ve tuzu geniş bir karıştırma kabının içine atıp karıştırıyoruz. Daha sonra unu üzerine yavaş yavaş ilave ederek elimizle yoğurmaya başlıyoruz. Kulak memesi yumuşaklığından biraz daha yumuşak ama elinize yapışmayacak bir hamur elde ediyoruz. Hamur istediğiniz kıvama geldiyse, 5 dakika daha yoğurup, hamurun üzerini örterek on dakika dinlendiriyoruz.

Hamur dinlenirken bir taraftan iç harcımızı hazırlıyoruz. Geniş bir tencereye yarım çay bardağı sıvı yağ atıp bir miktar kızardıktan sonra kıymayı atıyoruz. Kıymayı rengi kahverengiye dönünceye kadar kavurduktan sonra, ince doğranmış kuru soğanı ilave ediyoruz. Daha sonra baharatlarını ilave edip, soğanlar diriliğini kaybedinceye kadar kavurmaya devam ediyoruz. En son maydanozu ekleyip biraz karıştırdıktan sonra tavanın altını kapatıyoruz. Yağ tavasında margarini eritip, üzerine sıvı yağı ekleyip kızartıyoruz. Dikkat edin yağı yakmayın sadece kızarsın.

Dinlenen hamuru altı eşit parçaya ayırıp, her bir parçayı tamamen yağladıktan sonra açacağımız hariç diğerlerini hamur kabına geri kaldırıyoruz ve yine hamur karıştırma kabının kapağını örtüyoruz. Tezgâhın üzerine koyduğumuz hamuru, daha önceden yağladığımız mutfak tezgâhının üzerinde elimizle açıyoruz. Hamurun açılması yağın bolluğuna bağlıdır. Yağı bol kullanırsanız, hamurunuz daha kolay açılacaktır. Bu şekilde hamuru açabildiğiniz incelikte hatta içinden baktığınızda karşısı görülebilecek incelikte açmaya çalışın. Açtığınız hamuru, tezgâhın üzerine güzelce serin, tam ortasına çizgi halinde kıymalı harçtan bol miktarda koyun. Hamurun ucunu alıp, diğer yarısının üzerine yarım ay şeklinde kaplayın. İç harcının olduğu kısımdan diğer tarafa doğru dolayın. Yuvarlak bir fırın tepsisinin tam ortasına gelecek şekilde, salyangoz şeklinde dolayın. Diğer hamurları da aynı şekilde açarak aynı işlemi uyguladıktan sonra, tepsiye sarmaya devam edin. Sarma işlemini yaparken fazla sıkıştırmamaya özen gösterin. Hamurlar tepsiye fazla gelirse başka bir tepsiye yapın ama kesinlikle sıkışık sarmayın. Böreğin özelliği kaybolur. Tepsi dolduktan sonra kalan yağdan üzerine sürerek 250 derecede önceden ısıtılmış fırında altı ve üstü kızarıncaya kadar pişirin.

Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 20.01.2024 16:54:43
Kıymalı Boşnak Böreği ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Kıymalı Boşnak Böreği Yorumları
şifre

1 Yorum Yapılmış "Kıymalı Boşnak Böreği"
Böreğin tarifi çok güzel ve kolay görünüyor yapmayı deniyeceğim. Yarın başka şehirlerden misafirlerim gelecek bunu yapsam ayıp olur mu acaba ve bu börek yaklaşık kaç kişi için yapılmış.
Doğanay . 29.08.2018
1 YANITI GÖRÜNTÜLE
Kıymalı Menemen
Kıymalı Menemen
Kıymalı menemen, başlı başına sevdiklerinize bir akşam menüsü olacak kadar lezzetlidir. Üstelik domatesin, biberin mevsimi olan yaz aylarında hazırlarsanız, daha lezzetli bir tarif olacaktır. Menemeni sevmeyen yoktur. Genellikle kıyma ilave edilmeden...
Kıymalı İmam Bayıldı
Kıymalı İmam Bayıldı
Kıymalı imam bayıldı, imam bayıldı yemeği aslında karnı yarık yemeği ile aynı şekilde yapılmaktadır. Yalnız iki yemek arasındaki fark imambayıldı yemeğinin sebzelerinin daha iri doğranması ve damak lezzetine göre içine kıyma ilave edilmemesidir. Karn...
Kıymalı Pide İçi
Kıymalı Pide İçi
Kıymalı Pide İçi, kıymalı pide bizim ülkemizin en gözde ve en çok sevilen yemeklerinden birisidir. İtalyanlar için pizza neyse, Türkler için de kıymalı pide odur. Bütün kalabalık ortamlarda düğün, cenaze, mevlit gibi toplu yemeklerde çoğunluğun terci...
Kıymalı Bezelyeli Börek
Kıymalı Bezelyeli Börek
Kıymalı Bezelyeli Börek, çocuklarınıza ve tüm sevdiklerinize gönül rahatlığıyla hazırlayabileceğiniz bol sebzeli ve oldukça sağlıklı bir börek tarifidir. Çocuklarınıza okula giderken son derece sağlıksız olan hazır gıdalar yerine, evde kolaylıkla haz...
Kıymalı Erişte
Kıymalı Erişte
Kıymalı Erişte, un, yumurta, yağ ve tuz ile hamuru yapılan daha sonra oklava yardımı ile açılıp 1 santim kalınlığında kesilen bir çeşit makarna. Doyurucu bir besindir. Dünyada birçok ülkede çok çeşit yemeği yapılmakta. Özellikle Türkiye'de kış ayları...
Kıymalı Börek İçi
Kıymalı Börek İçi
Kıymalı börek içi, kıyma börek içi olarak oldukça sık kullanılan bir iç malzemedir. Böreğin lezzetini kat kat arttırarak harika sonuçlara imza atabilmek için börek tariflerinde kıymalı iç harç kullanılmaktadır. Kıymalı börekler davet sofralarında, öz...
Kıymalı Hünkâr Beğendi
Kıymalı Hünkâr Beğendi
Kıymalı Hünkâr Beğendi, Hünkâr Beğendi, halk arasındaki tabiri beğendi olarak bilinen közlenmiş mis gibi patlıcandan yapılırken, ek malzemelerde yağ, un, süt, tuz ve kaşar rendesi ile hazırlanan patlıcan ezmesinin eşlik ettiği, Osmanlı ve Türk mutfağ...
Kıymalı Hamur İşleri
Kıymalı Hamur İşleri
Kıymalı hamur işleri, Kıymalı hamur işi tarifleri pek çok kişi tarafından sevilmektedir. Biz de bu hususta size birkaç çeşit kıymalı hamur işi tarifi sunmak istedik. Size önerdiğimiz tarifleri kolay bir şekilde hazırlayabilir ve yanında sadece meşrub...
Kıymalı Bulgur Köftesi
Kıymalı Bulgur Köftesi
Kıymalı bulgur köftesi, çok lezzetli olan bir yemektir. Yapımı biraz uzun sürüyor olsa bile, çok lezzetli olduğundan sürekli yenmek istenen bir yemektir. Yemeğin özellikleri arasında köftelerin cevizden küçük, fındıktan büyük olması gerekmektedir. Ba...
Kıymalı Çin Böreği
Kıymalı Çin Böreği
Kıymalı Çin Böreği, pratik ve az malzemeden oluşan bir tariftir. Bu tarifin malzemeleri her evde bulunan malzemelerden oluştuğu için ekstra bir masraf yapılmasına gerek karmaz. Ekonomik olan bu tarifi atıştırmalık olarak hazırlayabilir veya sabah kah...
Kıymalı Pide Kaç Kalori?
Kıymalı Pide Kaç Kalori?
Kıymalı Pide Kaç Kalori, tüketilen besinlerin hazırlanma esnasında kullanılan malzemeler yemeğin kalori değerini doğrudan doğruya etkilemektedir. Genellikle ülkemizde herkes tarafından çok sevilerek tüketilen kıymalı pide ve diğer pide türlerinde de ...
Fırında Kıymalı Yumurta
Fırında Kıymalı Yumurta
Fırında Kıymalı Yumurta, Kahvaltılar için muhteşem bir tariftir. Hemen bir atıştırmalık yapmak isteyenler bu tarifi yapıp kısa zaman içerisinde kendilerine bir sofra hazırlayabilirler. Özellikle çalışan kişiler bu tarifi kaçırmamalılardır. Besin değe...

 

Kıymalı Menemen
Kıymalı İmam Bayıldı
Kıymalı Pide İçi
Kıymalı Bezelyeli Börek
Kıymalı Erişte
Kıymalı Börek İçi
Kıymalı Hünkâr Beğendi
Kıymalı Hamur İşleri
Kıymalı Bulgur Köftesi
Kıymalı Çin Böreği
Kıymalı Pide Kaç Kalori?
Fırında Kıymalı Yumurta
Fırında Kıymalı Kaşarlı Patates
Kıymalı Mantarlı Börek
Tavuk Kıymalı Köfte
Kıymalı Pilav
Kıymalı Yoğurt Çorbası
Galeta Unlu Kıymalı Börek
Kıymalı Çörek
Kıymalı Kabak Yemeği
Kıymalı Patlıcan Yemeği
Kıymalı Börek Kalori
Kıymalı Sulu Köfte
Oktay Usta Kıymalı Börek
Kıymalı Nohut Yemeği
Kıymalı Pide Hamuru
Kıymalı Milföy Böreği
Kıymalı Börek
Kıymalı Yumurta Kaç Kalori?
Kıymalı Patlıcan Oturtma
Popüler İçerik
Fırında Kıymalı Kaşarlı Patates
Fırında Kıymalı Kaşarlı Patates
Fırında kaşarlı kıymalı patates, Fırın yemekleri  benim favori yemeklerimden bir tanesidir. Fırın yemekleri bana daha lezzetli ve daha pratik geliyor ...
Kıymalı Mantarlı Börek
Kıymalı Mantarlı Börek
Kıymalı Mantarlı Börek, et ve sebzeyi bir arada sevenler için doğru bir seçimdir. Kahvaltılarda doyurucu bir şeyler yemek isteyenler bu tarifi yapabil...
Tavuk Kıymalı Köfte
Tavuk Kıymalı Köfte
Tavuk kıymalı köfte, tarifi kolayca yapılabilecek yemek tariflerinden biridir. İsterseniz tarifin ana yapım malzemesi olan tavuk eti kıymasını kasapta...
Kıymalı Pilav
Kıymalı Pilav
Kıymalı pilav, haftada en az iki kere soframızda kıymalı pilav bulunur. Pilavın her yöreye göre yapılışı ve çeşidi vardır. Geleneksel bir lezzettir. D...
Kıymalı Yoğurt Çorbası
Kıymalı Yoğurt Çorbası
Kıymalı Yoğurt Çorbası, yaz kış içilebilecek vitamin ve protein bakımından zengin bir çorba seçeneğidir. Malzemeler:200 gr kıyma1 çay bardağı pirinç2 ...
Galeta Unlu Kıymalı Börek
Galeta Unlu Kıymalı Börek
Galeta Unlu Kıymalı Börek, kolay bir şeyler yapmak isteyenler için doğru bir seçim olacaktır. İş hayatının yoğunluğundan dolayı yemek yapmaya vakti ol...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Kıymalı Menemen
Kıymalı İmam Bayıldı
Kıymalı Pide İçi
Kıymalı Bezelyeli Börek
Kıymalı Erişte
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024