Krepli kıymalı beşamel soslu tarif nasıl yapılır?

Lezzetli bir ana yemek alternatifi olan krepli kıymalı beşamel soslu tarif, hem görsel hem de damak zevkine hitap ediyor. Kıymalı harçla doldurulan yumuşak krepler, beşamel sos ve eriyen kaşar peyniriyle buluşarak fırında mükemmel bir uyum yakalıyor.

19 Kasım 2025

Krepli Kıymalı Beşamel Soslu Tarif


Malzemeler:


  • Krep için
  • 2 su bardağı un
  • 2 su bardağı süt
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Kıymalı harç için
  • 400 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 2 adet domates
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz, karabiber, pul biber
  • Beşamel sos için
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı muskat rendesi
  • Üzeri için
  • Rendelenmiş kaşar peyniri

Yapılışı:


Kreplerin Hazırlanışı:

  • Geniş bir kasede un, süt, yumurta, tuz ve sıvı yağı iyice çırpın
  • Kıvamı pürüzsüz olana kadar karıştırın
  • Teflon tavayı ısıtın ve bir kepçe hamur dökerek her iki tarafını da pişirin
  • Tüm hamur bitene kadar bu işlemi tekrarlayın

Kıymalı Harcın Hazırlanışı:

  • Soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağda kavurun
  • Kıymayı ekleyip suyunu çekene kadar pişirin
  • Rendelenmiş domatesleri ve baharatları ekleyip 10 dakika daha pişirin

Beşamel Sosun Hazırlanışı:

  • Tereyağını eritin
  • Unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun
  • Sütü yavaş yavaş ekleyerek topaklanmaması için sürekli karıştırın
  • Kıvam alana kadar pişirin, tuz ve muskatı ekleyin

Birleştirme ve Pişirme:

  • Fırın kabını yağlayın
  • Her krepin içine kıymalı harçtan koyup rulo şeklinde sarın
  • Ruloları fırın kabına dizin
  • Üzerine beşamel sosu gezdirin
  • Rendelenmiş kaşar peyniri serpin
  • 180°C önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika üzeri kızarana kadar pişirin

Servis Önerisi:

  • Sıcak olarak servis yapın
  • Yanında yoğurt veya salata ile servis edebilirsiniz

Püf Noktaları:

  • Krep hamurunun dinlenmesi için 15-20 dakika bekletebilirsiniz
  • Beşamel sosu hazırlarken sürekli karıştırmak topaklanmayı önler
  • Kıymalı harcı soğuduktan sonra kreplere doldurun

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Kıymalı Spagetti Sosu Tarifi ve Malzemeleri
Kıymalı Spagetti Sosu Tarifi ve Malzemeleri
Kıymalı Pırasa Yemeği Tarifi ve Malzemeleri
Kıymalı Pırasa Yemeği Tarifi ve Malzemeleri
Kıymalı Bezelye Yemeği Tarifi ve Malzemeleri
Kıymalı Bezelye Yemeği Tarifi ve Malzemeleri
Kıymalı Yeşil Mercimek Yemeği
Kıymalı Yeşil Mercimek Yemeği
Kıymalı Krep Tarifi ve Malzemeleri
Kıymalı Krep Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Kıymalı Lahana Sarması
Kıymalı Lahana Sarması
Güncel
Kıymalı Köfte Nasıl Yapılır?
Kıymalı Köfte Nasıl Yapılır?
;