Beşamel soslu kıymalı patates püresi nasıl yapılır?
Lezzetli bir ana yemek arayanlar için pratik ve doyurucu bir tarif: Beşamel soslu kıymalı patates püresi. Fırında altın rengi alana kadar pişen bu nefis yemek, günlük sofralarınıza şık bir dokunuş katıyor.
Beşamel Soslu Kıymalı Patates Püresi Tarifi
Malzemeler:
- 4-5 orta boy patates
- 300 gram kıyma
- 1 soğan
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı süt
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı muskat rendesi
- 1 çay kaşığı tuz (patates püresi için)
- Yarım su bardağı sıcak süt (patates püresi için)
Yapılışı:
Patates Püresi Hazırlığı:
- Patatesleri soyup küp küp doğrayın
- Tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayın
- Suyunu süzüp püre haline getirin
- Ilık süt ve tuz ekleyerek karıştırın
Kıymalı Harç:
- Soğanı küp küp doğrayıp kavurun
- Kıymayı ekleyip suyunu çekene kadar pişirin
- Tuz ve karabiber ekleyip ocaktan alın
Beşamel Sos:
- Tereyağını eritin
- Unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun
- Sütü yavaş yavaş ekleyip topaklanmadan karıştırın
- Muskat rendesi ekleyip kıvam alana kadar pişirin
Birleştirme:
- Fırın kabına patates püresini yayın
- Üzerine kıymalı karışımı ekleyin
- Beşamel sosu en üste yayın
- 200 derece fırında 15-20 dakika pişirin
Servis Önerisi:
- Sıcak servis yapın
- Yanında yoğurt veya salata ile servis edebilirsiniz
Püf Noktaları:
- Patatesleri çok fazla haşlamamaya dikkat edin
- Beşamel sosu sürekli karıştırarak topaklanmasını önleyin
- Kıymayı iyice kavurarak suyunu çektirin
|