Kıymalı karnıyarık börek tarifine şöyle bir bakış attığımda, tarifin basit ama etkili olduğunu düşünüyorum. Öncelikle kıymalı harcın hazırlanışı oldukça kolay görünüyor. Kıymayı sulu bir hale getirmeden pişirmekte ısrarcı olmak önemli gibi. Yufkaların hazırlanması da pratik görünüyor, üst üste koymanız ve harcı ortasına yerleştirmeniz yeterli. Fırınlama süresi ve sıcaklığı da doğru ayarlanırsa böreğin altın rengi alacağına inanıyorum. Sunumda yoğurt veya salata ile birlikte önerilmesi ise, lezzetin daha da ön plana çıkacağını düşündürüyor. Siz daha önce bu tür bir börek yaptınız mı, nasıl buldunuz?
Kıymalı karnıyarık börek tarifine şöyle bir bakış attığımda, tarifin basit ama etkili olduğunu düşünüyorum. Öncelikle kıymalı harcın hazırlanışı oldukça kolay görünüyor. Kıymayı sulu bir hale getirmeden pişirmekte ısrarcı olmak önemli gibi. Yufkaların hazırlanması da pratik görünüyor, üst üste koymanız ve harcı ortasına yerleştirmeniz yeterli. Fırınlama süresi ve sıcaklığı da doğru ayarlanırsa böreğin altın rengi alacağına inanıyorum. Sunumda yoğurt veya salata ile birlikte önerilmesi ise, lezzetin daha da ön plana çıkacağını düşündürüyor. Siz daha önce bu tür bir börek yaptınız mı, nasıl buldunuz?
Cevap yaz