Kıymalı yumurtalı pide nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısın?

Lezzetli bir kahvaltı veya akşam yemeği alternatifi arayanlar için pratik ve doyurucu bir tarif: Kıymalı yumurtalı pide. Hazır pide üzerine kıymalı harç ve yumurta ile hazırlanan bu nefis yemek, sadece 20 dakikada sofralarınızı renklendirecek. Özellikle yoğun günlerde hem besleyici hem de hızlı bir çözüm sunan bu tarif, ailenizin beğenisini kazanacak.

19 Kasım 2025

Kıymalı Yumurtalı Pide Tarifi


Malzemeler (4 kişilik):


  • 4 adet hazır pide veya 1 adet büyük pide ekmeği
  • 300 gram kıyma (tercihen kuzu-et karışık)
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet domates
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 çay kaşığı domates salçası
  • 4 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Yarım demek maydanoz
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 100 gram rendelenmiş kaşar peyniri (isteğe bağlı)

Yapılışı:


1. Kıymalı Harç Hazırlığı:

  • Soğanı ince ince doğrayın, sarımsakları ezin
  • Sıvı yağı tavada kızdırın, soğanları pembeleşene kadar kavurun
  • Sarımsakları ekleyip 1 dakika daha kavurun
  • Kıymayı ilave edip suyunu çekene kadar kavurun
  • Küp doğranmış domates ve biberleri ekleyin
  • Domates salçasını, tuz ve baharatları ilave edip 5 dakika daha pişirin
  • Ocaktan almadan önce ince doğranmış maydanozu ekleyip karıştırın

2. Pide Hazırlığı:

  • Fırını 180°C'de ısıtmaya başlayın
  • Pidelerin üzerine bıçakla çizikler atın
  • Pidelerin ortasına kıymalı harçtan eşit şekilde paylaştırın
  • Harçların ortasında yumurta için çukur oluşturun

3. Pişirme:

  • Her pidenin ortasına bir yumurta kırın
  • Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin (isteğe bağlı)
  • Fırın tepsisine yerleştirip 10-12 dakika pişirin
  • Yumurtaların akı pişmiş, sarısı hafif akışkan kalacak şekilde kontrol edin

4. Servis:

  • Sıcak olarak servis yapın
  • Yanında yoğurt veya ayran ile servis edebilirsiniz

Püf Noktaları:

  • Kıymanın yağlı olması daha lezzetli sonuç verir
  • Yumurtaların tam pişmemesi tavsiye edilir
  • Pideleri önceden hafifçe ısıtırsanız daha çıtır olur
  • Baharatları damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz

Afiyet olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Kıymalı Spagetti Sosu Tarifi ve Malzemeleri
Kıymalı Spagetti Sosu Tarifi ve Malzemeleri
Kıymalı Pırasa Yemeği Tarifi ve Malzemeleri
Kıymalı Pırasa Yemeği Tarifi ve Malzemeleri
Kıymalı Bezelye Yemeği Tarifi ve Malzemeleri
Kıymalı Bezelye Yemeği Tarifi ve Malzemeleri
Kıymalı Yeşil Mercimek Yemeği
Kıymalı Yeşil Mercimek Yemeği
Kıymalı Krep Tarifi ve Malzemeleri
Kıymalı Krep Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Kıymalı Lahana Sarması
Kıymalı Lahana Sarması
Güncel
Kıymalı Köfte Nasıl Yapılır?
Kıymalı Köfte Nasıl Yapılır?
;