Kıymalı krep sarma nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısın?

Lezzetli bir ana yemek alternatifi olan kıymalı krep sarma, hem görsel şölen hem de damak zevkine hitap eden pratik bir tarif. Kreplerin yumuşak dokusu ile kıymalı harç ve sarımsaklı yoğurdun enfes uyumu, bu yemeği özel kılan detaylardan. İster günlük öğünlerinizde ister misafirlerinize ikram etmek için tercih edebileceğiniz bu nefis tarif, herkesin beğenisini kazanacak.

19 Kasım 2025

Kıymalı Krep Sarma Tarifi


Malzemeler (4-6 kişilik):


  • Krep için
  • 2 su bardağı un
  • 2 su bardağı süt
  • 3 yumurta
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • İç harcı için
  • 400 gr kıyma
  • 2 adet soğan
  • 2 adet domates
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yarım demet maydanoz
  • Üzeri için
  • 1 kase yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • Tereyağı ve pul biber

Yapılışı:


Krep Hazırlığı:

  • Krep malzemelerini derin bir kasede pürüzsüz olana kadar çırpın
  • Teflon tavayı orta ateşte ısıtın
  • Küçük bir kepçe yardımıyla hamuru tavaya dökün
  • Tavayı hafifçe sallayarak hamurun eşit dağılmasını sağlayın
  • Altı hafif kızarana kadar pişirin, sonra diğer tarafını çevirin
  • Tüm hamur bitene kadar bu işlemi tekrarlayın

İç Harç Hazırlığı:

  • Soğanları ince ince doğrayın
  • Tavaya sıvı yağı alıp soğanları pembeleşene kadar kavurun
  • Kıymayı ekleyip suyunu çekene kadar kavurun
  • Rendelenmiş domatesleri ve baharatları ekleyip 5 dakika daha pişirin
  • Ocaktan aldıktan sonra ince kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın

Sarma İşlemi:

  • Krepleri tezgaha serin
  • Her krepe 2 yemek kaşığı iç harçtan yayın
  • Kenarlarını içe katlayarak sıkıca rulo şeklinde sarın
  • Tüm krepleri bu şekilde sarın

Servis:

  • Yoğurdu ezilmiş sarımsakla karıştırın
  • Krep sarmaları servis tabağına dizin
  • Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirin
  • Tereyağını kızdırıp üzerine pul biber ekleyin ve sarmaların üzerine gezdirin

Püf Noktaları:

  • Krep hamurunun dinlenmesi için 15-20 dakika bekletebilirsiniz
  • Krepleri çok kalın yapmamaya özen gösterin
  • İç harcı soğuduktan sonra sarmak daha kolay olur
  • Dilerseniz üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpip fırında ısıtabilirsiniz

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Kıymalı Spagetti Sosu Tarifi ve Malzemeleri
Kıymalı Spagetti Sosu Tarifi ve Malzemeleri
Kıymalı Pırasa Yemeği Tarifi ve Malzemeleri
Kıymalı Pırasa Yemeği Tarifi ve Malzemeleri
Kıymalı Bezelye Yemeği Tarifi ve Malzemeleri
Kıymalı Bezelye Yemeği Tarifi ve Malzemeleri
Kıymalı Yeşil Mercimek Yemeği
Kıymalı Yeşil Mercimek Yemeği
Kıymalı Krep Tarifi ve Malzemeleri
Kıymalı Krep Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Kıymalı Lahana Sarması
Kıymalı Lahana Sarması
Güncel
Kıymalı Köfte Nasıl Yapılır?
Kıymalı Köfte Nasıl Yapılır?
;