Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Kıymalı Dolma Biber

Kıymalı Dolma Biber

Kıymalı Dolma Biber, Dolma biber, tatlı ve acı çeşitleri olan, içeriğinde B6 vitamini, C vitamini ve Beta Karoten açısından oldukça zengin bir sebze türüdür. İçeriğindeki vitaminler, dolmalık biberin faydalarını sürekli gözler önüne sermektedir. Biber dolması yapmak için öncelikle alacağımız yeşil biberleri etli yapılacaksa küçük boy, zeytinyağlı yapılacaksa orta ve büyük boylardan seçmemiz gerekmektedir. Ayrıca günümüzde dolma biberlerin farklı renklerde çeşitleride mevcuttur, kırmızı, turuncu ve sarı renkli olmak üzere, bu biberleri alırken seçimine de dikkat edilmesi gerekmektedir. Biber dolması çok sayıda kişilerin severek yediği yemeklerden biridir. Biber dolmasının farklı pişirme çeşitleri vardır. Hazırlanışlar aynı olsa da pişme şekli farklı olabilir. Türk mutfağı bakımından üretmek ve yaratmak bizim aşçılarımıza mahsustur. Biber dolması zengin çeşitleriyle mutfağımızda yerini almıştır, Zeytinyağlı biber dolması ve peynirli biber dolması yazları çok tercih edilir. Kıymalı, etli, fırında biber dolması vs. Gibi çeşitleri sayılmaya devam edilebilir. Hatta günümüzde yapımı yaygınlaşmaya başlayan bir iki çeşidi daha vardır. Bunlar mercimekli biber dolması, bulgurlu biber dolması gibi çeşitleri de mevcuttur.

Kıymalı Biber Dolması İçin Malzemeler:(Çiğden Yapılan)

  • 15- 16 adet orta boy dolmalık biber
  • 150-200 gram kıyma
  • 2 adet büyük boy kuru soğan
  • 2-3 adet domates
  • 1,5-2 su bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1-2 yemek kaşığı margarin veya tereyağı
  • Yarım demet maydanoz
  • Pul biber, karabiber, tuz,
  • Yarım çay bardağı su

Dolmaların ağız kısmını kapatmak için

  • 1-2 adet domates kapak olacak şekilde doğrayınız.

Sosu için

  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1-2 bardak sıcak su
Kıymalı Dolma Biber Nasıl Yapılır?

İç harcı pişirilerek de yapılabilir. Çiğden bütün malzemeler karıştırarak da yapılabilir. Ben çiğden yapılanın tarifini vermek istiyorum.

Biberlerin sap kısımları yani kapakları çıkartılarak içlerini çekirdeklerini boşaltalım. Yıkayıp ve suyu süzülmesi için bir süzgeç üzerine alınır. Bir kaba malzemeleri sırasıyla koyup karıştıralım. Önce soğanlarımızı ince yemeklik doğrayalım. Üzerine kıymayı, yıkanmış suyu süzülmüş pirinci, domatesleri rendeleyelim, biber salçamızı koyalım. Sıvıyağı ve yarım çay bardağı suyu dökelim. Arzuya göre margarin veya tereyağı koyabilirsiniz. Maydanozları ince kıyalım içine ilave edelim. Tuzunu karabiberini, pul biberini koyup bütün malzemeyi birlikte güzelce karıştıralım. İçlerini boşalttığımız biberlere iç harcımızdan koyalım. Derin ve yayvan bir tencereye sıralayalım. Biberler bitene kadar işlemi tekrarlayalım. İç harç çiğ olduğundan şişmesi göz önünde bulundurularak biberleri fazla doldurmayalım. Sonra 1-2 adet domatesi kapak yapmak için doğrayalım. Biberlerin ağzını kapatalım. Sos için, sıcak suyla biber salçası ezilerek çözdürülür. Dolmalarımızın üzerlerinden gezdirerek tencereye salçalı su dökülür. Dolmaların yarısını bir parmak geçecek kadar sıcak su ilave edilerek kapağı kapatılır ve ocağa konur. Kaynamaya başlayınca ocak kısılarak kısık ateşte 30-40 dakika pirinçler pişene kadar pişirilir. Yemeğimiz piştikten sonra ocaktan alalım. Yemeğimizi yarım saat veya bir saat kadar mutlaka dinlendirelim. Sıcak olarak servis yapabiliriz.

Afiyet Olsun.
Son Güncelleme : 19.01.2024 02:05:00
Kıymalı Dolma Biber ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Kıymalı Dolma Biber Yorumları
şifre

0 Yorum Yapılmış "Kıymalı Dolma Biber"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Kıymalı Menemen
Kıymalı Menemen
Kıymalı menemen, başlı başına sevdiklerinize bir akşam menüsü olacak kadar lezzetlidir. Üstelik domatesin, biberin mevsimi olan yaz aylarında hazırlarsanız, daha lezzetli bir tarif olacaktır. Menemeni sevmeyen yoktur. Genellikle kıyma ilave edilmeden...
Kıymalı İmam Bayıldı
Kıymalı İmam Bayıldı
Kıymalı imam bayıldı, imam bayıldı yemeği aslında karnı yarık yemeği ile aynı şekilde yapılmaktadır. Yalnız iki yemek arasındaki fark imambayıldı yemeğinin sebzelerinin daha iri doğranması ve damak lezzetine göre içine kıyma ilave edilmemesidir. Karn...
Kıymalı Pide İçi
Kıymalı Pide İçi
Kıymalı Pide İçi, kıymalı pide bizim ülkemizin en gözde ve en çok sevilen yemeklerinden birisidir. İtalyanlar için pizza neyse, Türkler için de kıymalı pide odur. Bütün kalabalık ortamlarda düğün, cenaze, mevlit gibi toplu yemeklerde çoğunluğun terci...
Kıymalı Bezelyeli Börek
Kıymalı Bezelyeli Börek
Kıymalı Bezelyeli Börek, çocuklarınıza ve tüm sevdiklerinize gönül rahatlığıyla hazırlayabileceğiniz bol sebzeli ve oldukça sağlıklı bir börek tarifidir. Çocuklarınıza okula giderken son derece sağlıksız olan hazır gıdalar yerine, evde kolaylıkla haz...
Kıymalı Erişte
Kıymalı Erişte
Kıymalı Erişte, un, yumurta, yağ ve tuz ile hamuru yapılan daha sonra oklava yardımı ile açılıp 1 santim kalınlığında kesilen bir çeşit makarna. Doyurucu bir besindir. Dünyada birçok ülkede çok çeşit yemeği yapılmakta. Özellikle Türkiye'de kış ayları...
Kıymalı Börek İçi
Kıymalı Börek İçi
Kıymalı börek içi, kıyma börek içi olarak oldukça sık kullanılan bir iç malzemedir. Böreğin lezzetini kat kat arttırarak harika sonuçlara imza atabilmek için börek tariflerinde kıymalı iç harç kullanılmaktadır. Kıymalı börekler davet sofralarında, öz...
Kıymalı Hünkâr Beğendi
Kıymalı Hünkâr Beğendi
Kıymalı Hünkâr Beğendi, Hünkâr Beğendi, halk arasındaki tabiri beğendi olarak bilinen közlenmiş mis gibi patlıcandan yapılırken, ek malzemelerde yağ, un, süt, tuz ve kaşar rendesi ile hazırlanan patlıcan ezmesinin eşlik ettiği, Osmanlı ve Türk mutfağ...
Kıymalı Hamur İşleri
Kıymalı Hamur İşleri
Kıymalı hamur işleri, Kıymalı hamur işi tarifleri pek çok kişi tarafından sevilmektedir. Biz de bu hususta size birkaç çeşit kıymalı hamur işi tarifi sunmak istedik. Size önerdiğimiz tarifleri kolay bir şekilde hazırlayabilir ve yanında sadece meşrub...
Kıymalı Bulgur Köftesi
Kıymalı Bulgur Köftesi
Kıymalı bulgur köftesi, çok lezzetli olan bir yemektir. Yapımı biraz uzun sürüyor olsa bile, çok lezzetli olduğundan sürekli yenmek istenen bir yemektir. Yemeğin özellikleri arasında köftelerin cevizden küçük, fındıktan büyük olması gerekmektedir. Ba...
Kıymalı Çin Böreği
Kıymalı Çin Böreği
Kıymalı Çin Böreği, pratik ve az malzemeden oluşan bir tariftir. Bu tarifin malzemeleri her evde bulunan malzemelerden oluştuğu için ekstra bir masraf yapılmasına gerek karmaz. Ekonomik olan bu tarifi atıştırmalık olarak hazırlayabilir veya sabah kah...
Kıymalı Pide Kaç Kalori?
Kıymalı Pide Kaç Kalori?
Kıymalı Pide Kaç Kalori, tüketilen besinlerin hazırlanma esnasında kullanılan malzemeler yemeğin kalori değerini doğrudan doğruya etkilemektedir. Genellikle ülkemizde herkes tarafından çok sevilerek tüketilen kıymalı pide ve diğer pide türlerinde de ...
Fırında Kıymalı Yumurta
Fırında Kıymalı Yumurta
Fırında Kıymalı Yumurta, Kahvaltılar için muhteşem bir tariftir. Hemen bir atıştırmalık yapmak isteyenler bu tarifi yapıp kısa zaman içerisinde kendilerine bir sofra hazırlayabilirler. Özellikle çalışan kişiler bu tarifi kaçırmamalılardır. Besin değe...

 

Kıymalı Menemen
Kıymalı İmam Bayıldı
Kıymalı Pide İçi
Kıymalı Bezelyeli Börek
Kıymalı Erişte
Kıymalı Börek İçi
Kıymalı Hünkâr Beğendi
Kıymalı Hamur İşleri
Kıymalı Bulgur Köftesi
Kıymalı Çin Böreği
Kıymalı Pide Kaç Kalori?
Fırında Kıymalı Yumurta
Fırında Kıymalı Kaşarlı Patates
Kıymalı Mantarlı Börek
Tavuk Kıymalı Köfte
Kıymalı Pilav
Kıymalı Yoğurt Çorbası
Galeta Unlu Kıymalı Börek
Kıymalı Çörek
Kıymalı Kabak Yemeği
Kıymalı Patlıcan Yemeği
Kıymalı Börek Kalori
Kıymalı Sulu Köfte
Oktay Usta Kıymalı Börek
Kıymalı Nohut Yemeği
Kıymalı Pide Hamuru
Kıymalı Milföy Böreği
Kıymalı Börek
Kıymalı Yumurta Kaç Kalori?
Kıymalı Patlıcan Oturtma
Popüler İçerik
Fırında Kıymalı Kaşarlı Patates
Fırında Kıymalı Kaşarlı Patates
Fırında kaşarlı kıymalı patates, Fırın yemekleri  benim favori yemeklerimden bir tanesidir. Fırın yemekleri bana daha lezzetli ve daha pratik geliyor ...
Kıymalı Mantarlı Börek
Kıymalı Mantarlı Börek
Kıymalı Mantarlı Börek, et ve sebzeyi bir arada sevenler için doğru bir seçimdir. Kahvaltılarda doyurucu bir şeyler yemek isteyenler bu tarifi yapabil...
Tavuk Kıymalı Köfte
Tavuk Kıymalı Köfte
Tavuk kıymalı köfte, tarifi kolayca yapılabilecek yemek tariflerinden biridir. İsterseniz tarifin ana yapım malzemesi olan tavuk eti kıymasını kasapta...
Kıymalı Pilav
Kıymalı Pilav
Kıymalı pilav, haftada en az iki kere soframızda kıymalı pilav bulunur. Pilavın her yöreye göre yapılışı ve çeşidi vardır. Geleneksel bir lezzettir. D...
Kıymalı Yoğurt Çorbası
Kıymalı Yoğurt Çorbası
Kıymalı Yoğurt Çorbası, yaz kış içilebilecek vitamin ve protein bakımından zengin bir çorba seçeneğidir. Malzemeler:200 gr kıyma1 çay bardağı pirinç2 ...
Galeta Unlu Kıymalı Börek
Galeta Unlu Kıymalı Börek
Galeta Unlu Kıymalı Börek, kolay bir şeyler yapmak isteyenler için doğru bir seçim olacaktır. İş hayatının yoğunluğundan dolayı yemek yapmaya vakti ol...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Kıymalı Menemen
Kıymalı İmam Bayıldı
Kıymalı Pide İçi
Kıymalı Bezelyeli Börek
Kıymalı Erişte
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024