Kıymalı patates sandalı nasıl hazırlanır, tarif nedir?

Lezzetli bir ana yemek arayanlar için pratik ve doyurucu bir tarif: kıymalı patates sandal. Patatesin kabuğuyla fırında pişen hali, içindeki kıymalı harçla buluşarak hem göze hem damağa hitap eden bir lezzet şöleni sunuyor.

19 Kasım 2025

Kıymalı Patates Sandal Tarifi


Malzemeler:


  • 4 adet orta boy patates
  • 250 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 2 adet domates
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay kaşığı tuz - 1 çay kaşığı karabiber - 1 çay kaşığı pul biber - Yarım çay bardağı sıvı yağ - 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri - Maydanoz (isteğe bağlı)

Hazırlanışı:


1. Patateslerin Hazırlanması:

  • Patatesleri iyice yıkayın ve kabuklarını soyun
  • Uzunlamasına ortadan ikiye kesin
  • İç kısımlarını bir kaşık yardımıyla oyarak çıkarın (sandal şekli vermek için)
  • Çıkardığınız patatesleri rendeleyip kenara ayırın
  • Patates sandalları haşlanmak üzere kaynar suya atın, 10 dakika kadar yumuşayıncaya kadar haşlayın

2. Kıymalı Harç Hazırlığı:

  • Soğanı ince ince doğrayın
  • Sıvı yağı tavada kızdırın
  • Soğanları pembeleşinceye kadar kavurun
  • Sarımsakları ekleyip kısa bir süre daha kavurun
  • Kıymayı ilave edip suyunu çekene kadar kavurun
  • Salçayı ekleyip 2-3 dakika kavurun
  • Rendelenmiş patatesleri ve küp küp doğranmış domatesleri ekleyin
  • Baharatları ilave edip 5-6 dakika pişirin
  • Ocaktan almadan önce ince kıyılmış maydanozu ekleyin

3. Pişirme:

  • Fırını 180°C'de ısıtın
  • Haşlanmış patates sandallarını fırın tepsisine dizin
  • Hazırladığınız kıymalı harcı patates sandallarının içine doldurun
  • Üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin
  • Önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin
  • Üzeri kızarınca fırından çıkarın

Servis Önerisi:

  • Sıcak olarak servis yapın
  • Yanında yoğurt veya cacık ile servis edebilirsiniz
  • Salata ile birlikte sunabilirsiniz

Püf Noktaları:

  • Patatesleri çok fazla haşlamamaya dikkat edin, dağılabilir
  • Kıymalı harcı çok sulu bırakmayın
  • İsteğe bağlı olarak iç harca bezelye veya mısır ekleyebilirsiniz
  • Peynir yerine üzerine beşamel sos da dökebilirsiniz

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Kıymalı Spagetti Sosu Tarifi ve Malzemeleri
Kıymalı Spagetti Sosu Tarifi ve Malzemeleri
Kıymalı Pırasa Yemeği Tarifi ve Malzemeleri
Kıymalı Pırasa Yemeği Tarifi ve Malzemeleri
Kıymalı Bezelye Yemeği Tarifi ve Malzemeleri
Kıymalı Bezelye Yemeği Tarifi ve Malzemeleri
Kıymalı Yeşil Mercimek Yemeği
Kıymalı Yeşil Mercimek Yemeği
Kıymalı Krep Tarifi ve Malzemeleri
Kıymalı Krep Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Kıymalı Lahana Sarması
Kıymalı Lahana Sarması
Güncel
Kıymalı Köfte Nasıl Yapılır?
Kıymalı Köfte Nasıl Yapılır?
;