Kıymalı bohça krep tarifini nasıl yapabilirim?

İncecik açılmış kreplerin içine sarılan lezzetli kıymalı harç, üzerine gezdirilen sarımsaklı yoğurt ve kızdırılmış tereyağlı sos... Kıymalı bohça krep, hem göze hem damağa hitap eden nefis bir ana yemek alternatifi. Pratik hazırlanışı ve doyurucu yapısıyla sofralarınızı renklendirecek bu tarifin tüm inceliklerini keşfedelim.

19 Kasım 2025

Kıymalı Bohça Krep Tarifi


Malzemeler:


  • Krep için
  • 2 su bardağı un
  • 2 su bardağı süt
  • 3 yumurta
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • İç harcı için
  • 400 gr kıyma
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1/2 demet maydanoz
  • Üzeri için
  • 1 kase yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • Tereyağı ve pul biber

Yapılışı:


1. Önce krepleri hazırlayın. Derin bir kasede un, süt, yumurta, su, tuz ve sıvı yağı iyice çırpın. Ele yakışmayan pürüzsüz bir hamur elde edene kadar karıştırın.

2. Tavayı ısıtın ve az miktarda yağlayın. Bir kepçe hamuru tavaya dökün, tavayı hafifçe sallayarak hamurun eşit şekilde yayılmasını sağlayın. Altı hafif kızarana kadar pişirin, sonra diğer tarafını çevirip pişirin. Tüm hamur bitene kadar bu işlemi tekrarlayın.

3. İç harcı hazırlamak için, soğanı ince ince doğrayın. Sıvı yağı bir tavada ısıtın, soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.

4. Kıymayı ekleyip suyunu çekene ve rengi dönene kadar kavurmaya devam edin.

5. Tuz, karabiber ve pul biberi ekleyip karıştırın. Ocaktan alın ve ince kıyılmış maydanozu ilave edip harmanlayın.

6. Bir krepin ortasına 1-2 yemek kaşığı iç harç koyun. Kenarlarını bohça şeklinde katlayın.

7. Tüm krepleri bu şekilde doldurup bohça şekli verin.

8. Sarımsaklı yoğurt için, yoğurdu ezilmiş sarımsakla karıştırın.

9. Servis tabağına bohça krepleri dizin, üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirin.

10. Küçük bir tavada tereyağını eritin, içine pul biber ekleyip 1-2 dakika kızdırın. Bu sosu bohçaların üzerine gezdirin.

İpuçları:

  • Krep hamurunuzun kıvamı çok koyu olursa biraz daha süt ekleyebilirsiniz
  • İç harcı soğuduktan sonra kreplere doldurmanız daha kolay olacaktır
  • Dilerseniz iç harca rendelenmiş kaşar peyniri de ekleyebilirsiniz

Afiyet olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Kıymalı Spagetti Sosu Tarifi ve Malzemeleri
Kıymalı Spagetti Sosu Tarifi ve Malzemeleri
Kıymalı Pırasa Yemeği Tarifi ve Malzemeleri
Kıymalı Pırasa Yemeği Tarifi ve Malzemeleri
Kıymalı Bezelye Yemeği Tarifi ve Malzemeleri
Kıymalı Bezelye Yemeği Tarifi ve Malzemeleri
Kıymalı Yeşil Mercimek Yemeği
Kıymalı Yeşil Mercimek Yemeği
Kıymalı Krep Tarifi ve Malzemeleri
Kıymalı Krep Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Kıymalı Lahana Sarması
Kıymalı Lahana Sarması
Güncel
Kıymalı Köfte Nasıl Yapılır?
Kıymalı Köfte Nasıl Yapılır?
;