Kıymalı bohça krep tarifini nasıl yapabilirim?
İncecik açılmış kreplerin içine sarılan lezzetli kıymalı harç, üzerine gezdirilen sarımsaklı yoğurt ve kızdırılmış tereyağlı sos... Kıymalı bohça krep, hem göze hem damağa hitap eden nefis bir ana yemek alternatifi. Pratik hazırlanışı ve doyurucu yapısıyla sofralarınızı renklendirecek bu tarifin tüm inceliklerini keşfedelim.
Kıymalı Bohça Krep TarifiMalzemeler:
Yapılışı:1. Önce krepleri hazırlayın. Derin bir kasede un, süt, yumurta, su, tuz ve sıvı yağı iyice çırpın. Ele yakışmayan pürüzsüz bir hamur elde edene kadar karıştırın. 2. Tavayı ısıtın ve az miktarda yağlayın. Bir kepçe hamuru tavaya dökün, tavayı hafifçe sallayarak hamurun eşit şekilde yayılmasını sağlayın. Altı hafif kızarana kadar pişirin, sonra diğer tarafını çevirip pişirin. Tüm hamur bitene kadar bu işlemi tekrarlayın. 3. İç harcı hazırlamak için, soğanı ince ince doğrayın. Sıvı yağı bir tavada ısıtın, soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun. 4. Kıymayı ekleyip suyunu çekene ve rengi dönene kadar kavurmaya devam edin. 5. Tuz, karabiber ve pul biberi ekleyip karıştırın. Ocaktan alın ve ince kıyılmış maydanozu ilave edip harmanlayın. 6. Bir krepin ortasına 1-2 yemek kaşığı iç harç koyun. Kenarlarını bohça şeklinde katlayın. 7. Tüm krepleri bu şekilde doldurup bohça şekli verin. 8. Sarımsaklı yoğurt için, yoğurdu ezilmiş sarımsakla karıştırın. 9. Servis tabağına bohça krepleri dizin, üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirin. 10. Küçük bir tavada tereyağını eritin, içine pul biber ekleyip 1-2 dakika kızdırın. Bu sosu bohçaların üzerine gezdirin. İpuçları:
Afiyet olsun! |




.webp)










.webp)







.webp)














.webp)







