Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Kıymalı Kol Böreği

Kıymalı Kol Böreği

Kıymalı Kol Böreği, evde yapımı ve el açması börekler arasında oldukça büyük bir üne sahip olan kıymalı kol böreğini sizlerde kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. El açması börek denildiğinde maharet ve ustalık istiyormuş gibi görünse de kolayca hazırlanabilmektedir. Sizlerde nefis bir börek hazırlayarak sevdiklerinize mükemmel bir börek ziyafeti çekerek damaklarını şenlendirebilirsiniz.

Kıymalı Kol Böreği İçin Gerekli Malzemeleri

  • 1 kg böreklik un
  • 1 paket yaş maya
  • Yeteri kadar tuz
  • Aldığı kadar ılık su

Kıymalı Kol Böreği İç Malzemesi

  • 2 adet iri boy kuru soğan
  • 2 adet iri boy patates
  • 500 gr dana kıyma
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tutam kıyılmış maydanoz
  • Yeteri kadar tuz
  • 1 çorba kaşığı margarin veya tereyağı

Hamuru Yağlamak için

  • 3 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
Üzeri için
  • 2 adet yumurta sarısı
  • Yeteri kadar çörek otu veya susam
Kıymalı Kol Böreği Nasıl Yapılır?

Kıymalı kol böreği hazırlığımıza ilk olarak hamurumuzu mayalayarak başlayalım. Yoğurma kabımıza elenmiş böreklik unumuzu ilave ederek unun ortasını havuz şekline getirerek ortasına 1 paket yaş mayayı ufalayarak ekleyelim. Ardından mayanın üzerine bir bardak kadar ılık su, 1 tatlı kaşığı toz şeker ve unun üzerine yeteri kadar tuz ilave ederek mayayı iyice mıncıklayarak erittikten sonra ılık su ilavesiyle hamurumuzu yoğurmaya başlayalım. Yoğrulan hamur pürüzsüz ve kulak memesi kıvamı alıncaya kadar yoğrulduktan sonra mayalanması için hamurun üzerini temiz bir mutfak beziyle kapatarak 1 saat kadar mayalanması için beklemeye bırakalım.

Hamurumuz mayalanırken bizde kıymalı kol böreğimizin iç harcını hazırlayalım. İç harcımız için ilk olarak 2 adet patatesin kabuklarını soyduktan sonra bir kabın içine rendenin iri kısmıyla rendeleyerek patateslerin suyunu bırakması için beklemeye bırakalım. Ardından 2 adet kuru soğanın kabuklarını soyduktan sonra ince yemeklik şeklinde doğrayalım. Soğanlarda doğrandıktan sonra uygun bir tavayı ocağa koyarak içine tereyağı ilave ederek yağın erimesini sağlayalım. Eriyen yağın üzerine ilk olarak yarım kg kıymamızı ilave ederek kıyma bıraktığı suyu çekip rengi dönünceye kadar kavurarak üzerine doğranmış soğanları ilave ederek soğanlar pembeleşinceye kadar kavuralım. Üzerine önceden rendeleyerek beklettiğimiz patateslerin avuç içimizde sularını iyice sıktıktan sonra ilave edelim. Patatesleri de karıştırarak 4-5 dakika kadar kavurarak üzerine karabiber, kırmızı pul biber, kimyon, yeteri kadar tuz ve kıyılmış maydanoz ilave edip karıştırarak içi harcımızı ocaktan alarak soğumaya bırakalım. Hamurumuzu yağlamak için küçük bir tavaya 3 çorba kaşığı tereyağı ve sıvı yağı ilave ederek kısık ateşte yağı eriterek bir kenarda beklemeye bırakalım.

Daha sonra mayalanan hamurumuzu tezgâhın üzerine alarak yumruktan daha iri olacak şekilde bezeler hazırlayalım. Bezenin ilkini un serpiştirilmiş tezgâhın üzerinde olabildiğince ince olacak şeklide açalım. Ardından daha önce erittiğimiz yağı bir fırça yardımıyla açılan bezenin her yerine iyice sürelim. Hazırladığımız kıymalı iç harcımızdan bir kaşık yardımıyla alarak yağlanmış yufkanın kenar kısımlarına koyarak yerleştirelim ve iç harcın üzerini kapatarak çekiştirerek rulo şeklinde saralım. Çepeçevre sarılan yufkayı tam orta kısma geldikten sonra ortadan keserek uzun bir rulo elde edelim.

Ardından yuvarlak fırın tepsimizi iyice yağlayarak tepsinin ortasından başlayarak rulo şekline gelmiş hamuru sararak tepsiye yerleştirelim. Diğer bezeleri de aynı şekilde hazırlayarak tepsiyi doldurduktan sonra bir bıçak yardımıyla hamuru dilimleyelim. Hazır hale gelen böreğimizin üzerime çırpılmış yumurta sarısı sürdükten sonra susam veya çörek otu serpiştirerek önceden 200 derecede ısıtılmış fırına vererek böreğimizin altı üstü kızarıncaya kadar pişmeye bırakalım. Kızaran kıymalı kol böreğini fırından alıp ilk sıcaklığı çıktıktan sonra servis yapalım.

Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 19.01.2024 19:38:10
Kıymalı Kol Böreği ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Kıymalı Kol Böreği Yorumları
şifre

1 Yorum Yapılmış "Kıymalı Kol Böreği"
Kıymalı kol böreğini ben çok tüketiyorum ama hep hazır alıyorum. bu durumda hem maliyetli oluyor hem de biraz malzemesi az oluyor bu nedenle evde yapmak istiyorum. Dışarıdan aldığım para ile evde ben üc dört katını zaten yaparım. Daha önce yapmadığım için biraz güvenemiyorum ama yapacağım. Kıymayı çiğ mi koymalıyız?
Ayşegül . 27.10.2018 00:56:52
CEVAP YAZ
Kıymalı Menemen
Kıymalı Menemen
Kıymalı menemen, başlı başına sevdiklerinize bir akşam menüsü olacak kadar lezzetlidir. Üstelik domatesin, biberin mevsimi olan yaz aylarında hazırlarsanız, daha lezzetli bir tarif olacaktır. Menemeni sevmeyen yoktur. Genellikle kıyma ilave edilmeden...
Kıymalı İmam Bayıldı
Kıymalı İmam Bayıldı
Kıymalı imam bayıldı, imam bayıldı yemeği aslında karnı yarık yemeği ile aynı şekilde yapılmaktadır. Yalnız iki yemek arasındaki fark imambayıldı yemeğinin sebzelerinin daha iri doğranması ve damak lezzetine göre içine kıyma ilave edilmemesidir. Karn...
Kıymalı Pide İçi
Kıymalı Pide İçi
Kıymalı Pide İçi, kıymalı pide bizim ülkemizin en gözde ve en çok sevilen yemeklerinden birisidir. İtalyanlar için pizza neyse, Türkler için de kıymalı pide odur. Bütün kalabalık ortamlarda düğün, cenaze, mevlit gibi toplu yemeklerde çoğunluğun terci...
Kıymalı Bezelyeli Börek
Kıymalı Bezelyeli Börek
Kıymalı Bezelyeli Börek, çocuklarınıza ve tüm sevdiklerinize gönül rahatlığıyla hazırlayabileceğiniz bol sebzeli ve oldukça sağlıklı bir börek tarifidir. Çocuklarınıza okula giderken son derece sağlıksız olan hazır gıdalar yerine, evde kolaylıkla haz...
Kıymalı Erişte
Kıymalı Erişte
Kıymalı Erişte, un, yumurta, yağ ve tuz ile hamuru yapılan daha sonra oklava yardımı ile açılıp 1 santim kalınlığında kesilen bir çeşit makarna. Doyurucu bir besindir. Dünyada birçok ülkede çok çeşit yemeği yapılmakta. Özellikle Türkiye'de kış ayları...
Kıymalı Börek İçi
Kıymalı Börek İçi
Kıymalı börek içi, kıyma börek içi olarak oldukça sık kullanılan bir iç malzemedir. Böreğin lezzetini kat kat arttırarak harika sonuçlara imza atabilmek için börek tariflerinde kıymalı iç harç kullanılmaktadır. Kıymalı börekler davet sofralarında, öz...
Kıymalı Hünkâr Beğendi
Kıymalı Hünkâr Beğendi
Kıymalı Hünkâr Beğendi, Hünkâr Beğendi, halk arasındaki tabiri beğendi olarak bilinen közlenmiş mis gibi patlıcandan yapılırken, ek malzemelerde yağ, un, süt, tuz ve kaşar rendesi ile hazırlanan patlıcan ezmesinin eşlik ettiği, Osmanlı ve Türk mutfağ...
Kıymalı Hamur İşleri
Kıymalı Hamur İşleri
Kıymalı hamur işleri, Kıymalı hamur işi tarifleri pek çok kişi tarafından sevilmektedir. Biz de bu hususta size birkaç çeşit kıymalı hamur işi tarifi sunmak istedik. Size önerdiğimiz tarifleri kolay bir şekilde hazırlayabilir ve yanında sadece meşrub...
Kıymalı Bulgur Köftesi
Kıymalı Bulgur Köftesi
Kıymalı bulgur köftesi, çok lezzetli olan bir yemektir. Yapımı biraz uzun sürüyor olsa bile, çok lezzetli olduğundan sürekli yenmek istenen bir yemektir. Yemeğin özellikleri arasında köftelerin cevizden küçük, fındıktan büyük olması gerekmektedir. Ba...
Kıymalı Çin Böreği
Kıymalı Çin Böreği
Kıymalı Çin Böreği, pratik ve az malzemeden oluşan bir tariftir. Bu tarifin malzemeleri her evde bulunan malzemelerden oluştuğu için ekstra bir masraf yapılmasına gerek karmaz. Ekonomik olan bu tarifi atıştırmalık olarak hazırlayabilir veya sabah kah...
Kıymalı Pide Kaç Kalori?
Kıymalı Pide Kaç Kalori?
Kıymalı Pide Kaç Kalori, tüketilen besinlerin hazırlanma esnasında kullanılan malzemeler yemeğin kalori değerini doğrudan doğruya etkilemektedir. Genellikle ülkemizde herkes tarafından çok sevilerek tüketilen kıymalı pide ve diğer pide türlerinde de ...
Fırında Kıymalı Yumurta
Fırında Kıymalı Yumurta
Fırında Kıymalı Yumurta, Kahvaltılar için muhteşem bir tariftir. Hemen bir atıştırmalık yapmak isteyenler bu tarifi yapıp kısa zaman içerisinde kendilerine bir sofra hazırlayabilirler. Özellikle çalışan kişiler bu tarifi kaçırmamalılardır. Besin değe...

 

Kıymalı Menemen
Kıymalı İmam Bayıldı
Kıymalı Pide İçi
Kıymalı Bezelyeli Börek
Kıymalı Erişte
Kıymalı Börek İçi
Kıymalı Hünkâr Beğendi
Kıymalı Hamur İşleri
Kıymalı Bulgur Köftesi
Kıymalı Çin Böreği
Kıymalı Pide Kaç Kalori?
Fırında Kıymalı Yumurta
Fırında Kıymalı Kaşarlı Patates
Kıymalı Mantarlı Börek
Tavuk Kıymalı Köfte
Kıymalı Pilav
Kıymalı Yoğurt Çorbası
Galeta Unlu Kıymalı Börek
Kıymalı Çörek
Kıymalı Kabak Yemeği
Kıymalı Patlıcan Yemeği
Kıymalı Börek Kalori
Kıymalı Sulu Köfte
Oktay Usta Kıymalı Börek
Kıymalı Nohut Yemeği
Kıymalı Pide Hamuru
Kıymalı Milföy Böreği
Kıymalı Börek
Kıymalı Yumurta Kaç Kalori?
Kıymalı Patlıcan Oturtma
Popüler İçerik
Fırında Kıymalı Kaşarlı Patates
Fırında Kıymalı Kaşarlı Patates
Fırında kaşarlı kıymalı patates, Fırın yemekleri  benim favori yemeklerimden bir tanesidir. Fırın yemekleri bana daha lezzetli ve daha pratik geliyor ...
Kıymalı Mantarlı Börek
Kıymalı Mantarlı Börek
Kıymalı Mantarlı Börek, et ve sebzeyi bir arada sevenler için doğru bir seçimdir. Kahvaltılarda doyurucu bir şeyler yemek isteyenler bu tarifi yapabil...
Tavuk Kıymalı Köfte
Tavuk Kıymalı Köfte
Tavuk kıymalı köfte, tarifi kolayca yapılabilecek yemek tariflerinden biridir. İsterseniz tarifin ana yapım malzemesi olan tavuk eti kıymasını kasapta...
Kıymalı Pilav
Kıymalı Pilav
Kıymalı pilav, haftada en az iki kere soframızda kıymalı pilav bulunur. Pilavın her yöreye göre yapılışı ve çeşidi vardır. Geleneksel bir lezzettir. D...
Kıymalı Yoğurt Çorbası
Kıymalı Yoğurt Çorbası
Kıymalı Yoğurt Çorbası, yaz kış içilebilecek vitamin ve protein bakımından zengin bir çorba seçeneğidir. Malzemeler:200 gr kıyma1 çay bardağı pirinç2 ...
Galeta Unlu Kıymalı Börek
Galeta Unlu Kıymalı Börek
Galeta Unlu Kıymalı Börek, kolay bir şeyler yapmak isteyenler için doğru bir seçim olacaktır. İş hayatının yoğunluğundan dolayı yemek yapmaya vakti ol...
Kıymalı Çörek
Kıymalı Çörek
Kıymalı Çörek, beş çayı için harika bir hamur işidir. Aynı zamanda pratik bir şeyler yapıp yemek isteyenler için önerilir. Bu tarifi dileyen fazla mik...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Kıymalı Menemen
Kıymalı İmam Bayıldı
Kıymalı Pide İçi
Kıymalı Bezelyeli Börek
Kıymalı Erişte
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024